Ότι είμαι αγράμματος και δεν μπορώ να βαστήσω ταχτική σειρά 'σ ταγραφόμενα, και...τότε φωτίζεται και ο αναγνώστης.Μπαίνοντας εις αυτό το έργον καιακολουθώντας ναγράφω...........(Μακρυγιάννης)

.......να γράφω δικά μου, να γράφω δικά σας, να γράφω και ξένα. Οπιανού και νάναι πάλι εγώ θα γράφω, ακόμα και αν δε μου αρέσουν αυτά που έχετε γραμμένα, απλά γιατί αρέσουν σε σας που τα γράψατε και σε σας που τα βλέπετε, κι αν σας πικράνω μη λησμονάτε τα λόγια του George Orwell ….. εάν σημαίνει κάτι τέλος πάντων η Ελευθερία, σημαίνει το δικαίωμα του να λες στους ανθρώπους αυτά που δεν θέλουν να ακούσουν.

Δευτέρα 10 Δεκεμβρίου 2012

Mηχανή αέναης κίνησης λειτουργεί… χωρίς ενέργεια!

Ο Νορβηγός Reidar Finsrud δημιούργησε ένα μηχανισμό με την ονομασία «Finsrud Wheel», ο οποίος συνεχίζει να λειτουργεί αδιάλειπτα από το 1996, χωρίς να έχει κάποια σύνδεση με εξωτερική πηγή ενέργειας. Χρησιμοποιώντας έναν συνδυασμό της βαρύτητας, μαγνητών αλλά και τη φιλοσοφία του εκκρεμούς, η παράξενη «μηχανή του Finsrud» λειτουργεί ασταμάτητα από το 1996 που συναρμολογήθηκε για πρώτη φορά.
Προφανώς δεν μπορεί καμία μηχανή να κινηθεί χωρίς ενέργεια. Ο συγκεκριμένος μηχανισμός έχει προσελκύσει το ενδιαφέρον πολλών καθώς δεν έχει εξηγηθεί επακριβώς ο τρόπος λειτουργίας του. Ο Reidar Finsrud διατηρεί τη δημιουργία του σε… θησαυροφυλάκιο, αναμένοντας το ενδιαφέρον εταιρειών με σκοπό την εμπορική εκεμετάλλευσή της, με την απαιτούμενη βελτίωση, προς την κατεύθυνση των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας.








Share
Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΧΕΤΕ ΚΑΤΙ ΝΑ ΠΕΙΤΕ