Ότι είμαι αγράμματος και δεν μπορώ να βαστήσω ταχτική σειρά 'σ ταγραφόμενα, και...τότε φωτίζεται και ο αναγνώστης.Μπαίνοντας εις αυτό το έργον καιακολουθώντας ναγράφω...........(Μακρυγιάννης)

.......να γράφω δικά μου, να γράφω δικά σας, να γράφω και ξένα. Οπιανού και νάναι πάλι εγώ θα γράφω, ακόμα και αν δε μου αρέσουν αυτά που έχετε γραμμένα, απλά γιατί αρέσουν σε σας που τα γράψατε και σε σας που τα βλέπετε, κι αν σας πικράνω μη λησμονάτε τα λόγια του George Orwell ….. εάν σημαίνει κάτι τέλος πάντων η Ελευθερία, σημαίνει το δικαίωμα του να λες στους ανθρώπους αυτά που δεν θέλουν να ακούσουν.

Κυριακή, 9 Δεκεμβρίου 2012

Γενετικά τροποποιημένοι άνθρωποι μύθος ή πραγματικότητα


Έχουμε δει γενετικά τροποποιημένα κουνούπια, τα γενετικώς τροποποιημένα φυτά, και γενετικά τροποποιημένες αγελάδες, αλλά θα μπορούσαμε σύντομα να ασχοληθούμε με τις δικές μας γενετικές αλλαγές - με γενετικά τροποποιημένους ανθρώπους;
Καθώς οι μήνες και τα χρόνια περνούν, οι επιστήμονες φαίνεται να πλησιάζουν στην ανθρώπινη «κατασκευή», με μερικές από τις πιο πρόσφατες «εξελίξεις» γύρω από μια νέα εγκεκριμένη θεραπεία φαρμάκων που έχει σχεδιαστεί για να «διορθώσει τα γενετική λάθη».
Το φάρμακο Glybera, που εγκρίθηκε στην Ευρώπη την 1η Νοεμβρίου, δημιουργήθηκε για την καταπολέμηση μια σπάνιας διαταραχής που οδηγεί σε διακοπή της παραγωγής λίπους. Εκείνοι που υποφέρουν απο αυτή τη σπάνια ασθένεια έχουν αυτό που οι επιστήμονες περιγράφουν ως ένα κατεστραμμένο γονίδιο.
Το φάρμακο προορίζεται για την επισκευή του ελαττωματικού γονιδίου.
Ενώ το φάρμακο προορίζεται να δοθεί μόνο σε 1 ή 2 από κάθε εκατομμύριο ανθρώπους, ανοίγει το δρόμο και για περαιτέρω πειραματισμό στο πεδίο της βιοτεχνολογίας και της ανθρώπινης αλλαγής.
Σύντομα, οι γιατροί μπορεί να προωθήσουν φάρμακα για την αντιμετώπιση σε τυχόν «ελαττώματα» στα γονίδια, είτε πρόκειται για το λεγόμενο γονίδιο του «λίπους» ή για μια άλλη περίπτωση όπου υπάρχει κάποιο κατεστραμμένο γονίδιο. Θα μπορούσε να εφαρμόζεται ακόμη και για τα δήθεν «εγκληματικά» γονίδια που λέγεται ότι θα προβλέπουν τη μελλοντική ζωή ενός εγκληματικού ατόμου.
Έχοντας αλλάξει τα ανθρώπινα γονίδια και το DNA, θα μπορούσαν να επηρεάσουν τα ανθρώπινα συναισθήματα, την ψυχή και τις σωματικές ικανότητες.
Μπορεί να ακούγεται τρελό, αλλά οι επιστήμονες έχουν ήδη προβεί σε ακόμη πιο σοβαρές κινήσεις που θα αλλάξουν ή θα «δημιουργούν» την νέα ανθρωπότητα.Share
Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΧΕΤΕ ΚΑΤΙ ΝΑ ΠΕΙΤΕ