Ότι είμαι αγράμματος και δεν μπορώ να βαστήσω ταχτική σειρά 'σ ταγραφόμενα, και...τότε φωτίζεται και ο αναγνώστης.Μπαίνοντας εις αυτό το έργον καιακολουθώντας ναγράφω...........(Μακρυγιάννης)

.......να γράφω δικά μου, να γράφω δικά σας, να γράφω και ξένα. Οπιανού και νάναι πάλι εγώ θα γράφω, ακόμα και αν δε μου αρέσουν αυτά που έχετε γραμμένα, απλά γιατί αρέσουν σε σας που τα γράψατε και σε σας που τα βλέπετε, κι αν σας πικράνω μη λησμονάτε τα λόγια του George Orwell ….. εάν σημαίνει κάτι τέλος πάντων η Ελευθερία, σημαίνει το δικαίωμα του να λες στους ανθρώπους αυτά που δεν θέλουν να ακούσουν.

Τρίτη 11 Δεκεμβρίου 2012

Ερευνητές ανακαλύπτουν τον «πλαστικό» φωτισμό


Νέα τεχνολογία στο πεδίου του φωτισμού, ανακάλυψαν επιστήμονες από το πανεπιστήμιο Wake Forrest της Βόρειας Καρολίνα στην Αμερική.
Το Fipel (Field Induced Polymer Electroluminescent) αποτελείται από στρώσεις πολυμερών που εκπέμπουν φως, με νανο-υλικά που ενεργοποιούνται όταν τα διαπεράσει το ηλεκτρικό ρεύμα. Το «πλαστικό» φως που παράγεται είναι πιο δυνατό και καθαρό από μια συμβατική λάμπα και έχει μεγαλύτερη διάρκεια ζωής, σύμφωνα με δηλώσεις των δημιουργών του.
Όπως δηλώνει ο καθηγητής Φυσικής του πανεπιστημίου, Dr. David Carroll «αυτό που ανακαλύψαμε είναι ένας τρόπος να παράγουμε μόνο φωτεινή ενέργεια και όχι θερμική. Επίσης οι συσκευές μας δεν περιέχουν υδράργυρο ούτε καυστικά χημικά και δεν μπορούν να σπάσουν γιατί πολύ απλά δεν αποτελούνται από γυαλί».
Το νέο υλικό είναι πολύ εύκολο στην διάπλασή του με αποτέλεσμα να μπορεί να πάρει όποια μορφή θελήσουμε και αποδίδει πολύ καλύτερο φωτισμό από την σημερινή τεχνολογία LED, δε χρειάζεται συστήματα υποστήριξης ή ψύξης. Υπάρχει ακόμα δυνατότητα να ρυθμιστεί ώστε να λαμβάνει διάφορους χρωματισμούς ή παραλλαγές του λευκού. Περισσότερες λεπτομέρειες για την νέα τεχνολογία έχουν δημοσιευτεί στο άρθρο του επιστημονικού site, OrganicElectronics.
Η νέα τεχνολογία φωτός φέρνει πραγματική επανάσταση στο χώρο, και σίγουρα θα επηρεάσει τις οθόνες, τα σπίτια μας και κάθε μορφή τεχνολογίας που βασίζεται στο φως. Σύμφωνα με τους επιστήμονες, θα είναι φθηνό, αξιόπιστο και με διάρκεια ζωής έως και 10 χρόνια.








Share
Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΧΕΤΕ ΚΑΤΙ ΝΑ ΠΕΙΤΕ