Ότι είμαι αγράμματος και δεν μπορώ να βαστήσω ταχτική σειρά 'σ ταγραφόμενα, και...τότε φωτίζεται και ο αναγνώστης.Μπαίνοντας εις αυτό το έργον καιακολουθώντας ναγράφω...........(Μακρυγιάννης)

.......να γράφω δικά μου, να γράφω δικά σας, να γράφω και ξένα. Οπιανού και νάναι πάλι εγώ θα γράφω, ακόμα και αν δε μου αρέσουν αυτά που έχετε γραμμένα, απλά γιατί αρέσουν σε σας που τα γράψατε και σε σας που τα βλέπετε, κι αν σας πικράνω μη λησμονάτε τα λόγια του George Orwell ….. εάν σημαίνει κάτι τέλος πάντων η Ελευθερία, σημαίνει το δικαίωμα του να λες στους ανθρώπους αυτά που δεν θέλουν να ακούσουν.

Τετάρτη 11 Μαΐου 2016

Ο αριστερός νεοφιλελευθερισμός

Του Βασίλη Βιλιάρδου

Ο δεξιός νεοφιλελευθερισμός, όσο απάνθρωπος και αν είναι, τον βλέπει κανείς καθαρά, οπότε μπορεί να αμυνθεί καλύτερα - όπως στο παράδειγμα του στρατιωτικού πολέμου, ο οποίος είναι μεν πολύ καταστροφικός, αλλά ο εχθρός φαίνεται ενώ, ακόμη και αν τον χάσει κανείς συνεχίζει να μάχεται, δημιουργώντας αργότερα ομάδες αντίστασης. Κάποια στιγμή δε κατορθώνει να απελευθερωθεί, οπότε η χώρα του ανακτά την εθνική της κυριαρχία.

Ο αριστερός νεοφιλελευθερισμός όμως, η σύγχρονη εξέλιξη του έτσι όπως διαπιστώνεται στην Ελλάδα, είναι κάτι εντελώς διαφορετικό - ειδικά όταν ασκείται από προικισμένους δημαγωγούς και εκ πεποιθήσεως ψεύτες. Το βασικό του στοιχείο είναι το ότι, ο εχθρός δεν φαίνεται οπότε, αφού δεν τον βλέπει κανείς καθαρά, δεν μπορεί να αμυνθεί σωστά και δεν αντιστέκεται - πόσο μάλλον όταν δεν διακρίνει εναλλακτικές δυνατότητες.
Μοιάζει κατά κάποιον τρόπο με τον οικονομικό πόλεμο, όπου μία χώρα τελικά καταστρέφεται μεθοδικά και εξαγοράζεται, χάνοντας τα εδάφη και τις επιχειρήσεις της, χωρίς να μπορεί καν να αντιδράσει - ενώ φυσικά δεν δημιουργούνται ομάδες αντίστασης, αφού ο εχθρός δεν φαίνεται καθόλου. 

Το χειρότερο όλων δε είναι το ότι, η κατοχή της επεκτείνεται στο διηνεκές - αφού σχεδόν ποτέ δεν ανακτά την εθνική της κυριαρχία.




πηγες
1
2



Share
Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΧΕΤΕ ΚΑΤΙ ΝΑ ΠΕΙΤΕ