Ότι είμαι αγράμματος και δεν μπορώ να βαστήσω ταχτική σειρά 'σ ταγραφόμενα, και...τότε φωτίζεται και ο αναγνώστης.Μπαίνοντας εις αυτό το έργον καιακολουθώντας ναγράφω...........(Μακρυγιάννης)

.......να γράφω δικά μου, να γράφω δικά σας, να γράφω και ξένα. Οπιανού και νάναι πάλι εγώ θα γράφω, ακόμα και αν δε μου αρέσουν αυτά που έχετε γραμμένα, απλά γιατί αρέσουν σε σας που τα γράψατε και σε σας που τα βλέπετε, κι αν σας πικράνω μη λησμονάτε τα λόγια του George Orwell ….. εάν σημαίνει κάτι τέλος πάντων η Ελευθερία, σημαίνει το δικαίωμα του να λες στους ανθρώπους αυτά που δεν θέλουν να ακούσουν.

Τρίτη 12 Απριλίου 2016

Μειονοτική υποκρισία

Μειονοτική υποκρισία
Προσπάθεια αποκλεισμού της ελληνικής γλώσσας από τα μειονοτικά σχολεία



Είναι γνωστή η τακτική των μειονοτικών φορέων και άλλων συλλόγων που προκειμένου να περάσουν τις απόψεις τους εκτοξεύουν πυρά εναντίον του Ελληνικού Κράτους. Συχνά όταν αυτό εξυπηρετεί τα σχέδια τους αναφέρονται και στην συνθήκη της Λωζάννης σε επιλεκτικά όμως άρθρα της. Η καταγγελία που έστειλε ο πρόεδρος του συλλόγου σχολικών εφοριών των μειονοτικών σχολείων είναι μνημείο ανευθυνότητας και απαξίωσης της Ελληνικής Πολιτείας. Η συνθήκη αναφέρεται μέχρι σήμερα τουλάχιστον σε μουσουλμανική μειονότητα και οι νόμοι του Κράτους αναφέρουν πως πρέπει να συμπεριφέρονται όλα τα ιδρύματα και οι φορείς της Πολιτείας στο θέμα της γλώσσας.

Νόμος του Κράτους είναι η χρησιμοποίηση της Ελληνικής γλώσσας σε όλες τις πράξεις της ζωής των πολιτών και φυσικά η χρησιμοποίηση της ελληνικής γλώσσας σε όλα τα έγγραφα και τις ανακοινώσεις. Η κυβέρνηση καθιέρωσε τα δίγλωσσα σχολεία για τα παιδιά της μειονότητας που διδάσκονται μαθήματα και στις δύο γλώσσες (Ελληνική – Τουρκική) όμως αυτό δεν επιτρέπει στους εκπαιδευτικούς να εκδίδουν ανακοινώσεις στα σχολεία στη τουρκική γλώσσα.


Υποτίθεται ότι τα παιδιά μαθαίνουν και την ελληνική γλώσσα οπότε η πράξη διαμαρτυρίας για την απόφαση του Διευθυντή Εκπαίδευσης κ. Κεραμάρη να απαγορεύσει τη συνέχιση της απαράδεκτης και ανθελληνικής αυτής πράξης μερικών εκπαιδευτικών είναι απόλυτα παράτυπη και καταχρηστική ενώ η συμπεριφορά και η ενεργεία του βρίσκεται μέσα στα νόμιμα πλαίσια που ορίζουν οι νόμοι του Κράτους. Μακάρι και όλοι οι πολιτικοί να μεριμνούν ώστε να μην απαξιώνεται η ελληνική Πολιτεία και οι ίδιοι να δείχνουν προσκυνημένοι.





Share
Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΧΕΤΕ ΚΑΤΙ ΝΑ ΠΕΙΤΕ