Ότι είμαι αγράμματος και δεν μπορώ να βαστήσω ταχτική σειρά 'σ ταγραφόμενα, και...τότε φωτίζεται και ο αναγνώστης.Μπαίνοντας εις αυτό το έργον καιακολουθώντας ναγράφω...........(Μακρυγιάννης)

.......να γράφω δικά μου, να γράφω δικά σας, να γράφω και ξένα. Οπιανού και νάναι πάλι εγώ θα γράφω, ακόμα και αν δε μου αρέσουν αυτά που έχετε γραμμένα, απλά γιατί αρέσουν σε σας που τα γράψατε και σε σας που τα βλέπετε, κι αν σας πικράνω μη λησμονάτε τα λόγια του George Orwell ….. εάν σημαίνει κάτι τέλος πάντων η Ελευθερία, σημαίνει το δικαίωμα του να λες στους ανθρώπους αυτά που δεν θέλουν να ακούσουν.

Κυριακή 8 Φεβρουαρίου 2015

Άρχισαν τα όργανα για την πανήγυρη που θα ακολουθήσει;;;;;;;;;;;;;



Άρχισαν τα όργανα για την πανήγυρη που θα ακολουθήσει;;;;;;;;;;;;;
Ειλικρινά πιστεύω πως το αποτέλεσμα της 25 Ιανουαρίου θα δώσει κάτι σε αυτή την ταλαιπωρημένη πατρίδα και τους ΙΘΑΓΕΝΕΙΣ της. Υπάρχουν πολλά ερωτήματα που μένουν αναπάντητα την παρούσα χρονική στιγμή γιατί το επιβάλει  η ανοχή και η πίστωση χρόνου που πρέπει να δείξουμε όλοι στην νέα ΗΓΕΣΙΑ του τόπου.  Ένα ερώτημα μόνο δεν μπορεί να περιμένει γιατί μετά θα είναι πολύ αργά και αυτό είναι........ 

ΠΟΙΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΑΝΤΑΛΛΑΓΜΑΤΑ ΤΗΣ ΕΠΙΤΥΧΙΑΣ;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;  

The scorpion north


Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος
Σαν «χρυσή» ευκαιρία φαίνεται πως εκτιμούν οι εγκάθετοι των Σκοπίων την εκλογή του κ Τσίπρα στην πρωθυπουργία για να προωθήσουν την αναγνώριση της φανταστικής τους μακεδονικής μειονότητας. Έτσι σαν πρώτη κίνηση έστειλαν την παρακάτω θρασύτητα και χαρακτηριστική επιστολή που δείχνει και τις προθέσεις τους. Ελπίζουμε και προειδοποιούμε να μην προχωρήσει αυτό το ολίσθημα που σίγουρα δεν θα μείνει χωρίς συνέπειες σε πολλά επίπεδα. Μόνο αυτό μας έλειπε!

Αυτή είναι η επιστολή του Ουρανίου Τόξου προς τον κ Τσίπρα


«Προς
Γραφείο Πρωθυπουργού.
Φλώρινα\Λέριν, 2 Φεβρουαρίου 2015
Αξιότιμε κ. Τσίπρα,
Το Προεδρείο της Ευρωπαϊκής Ελεύθερης Συμμαχίας – Ουράνιο Τόξο, του πολιτικού κόμματος των εθνικά Μακεδόνων της Ελλάδας σας συγχαίρει για την νίκη σας.
Ευχόμαστε ως κυβέρνηση να δημιουργήσετε καλύτερες συνθήκες για τους πολίτες της χώρας μας, όχι μόνο στην οικονομία αλλά και στον τομέα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων διότι ο σεβασμός των θεμελιωδών ανθρωπίνων δικαιωμάτων δείχνει πόσο δημοκρατική είναι μια χώρα.
Ευχόμαστε να διαμορφώσετε ένα νέο πολιτικό και κοινωνικό τοπίο όπου οι πολίτες θα γνωρίσουν και θα πληροφορηθούν για τις εθνικές μειονότητες, θα πάψουν να τις αγνοούν και να τις φοβούνται.
Δυστυχώς, πάγια τακτική των κυβερνήσεων μετά την μεταπολίτευση ήταν η παντελής εξαφάνισή τους. Μέχρι χθες η ελληνική πολιτεία μας αγνοούσε σκοπίμως και έκανε το παν για να καταπνίξει κάθε προσπάθεια και φωνή για την ανάδειξη των προβλημάτων μας. Κορυφαία έκφανση αυτής της πολιτικής ήταν ο προκάτοχός σας, ο οποίος στήριξε ολόκληρη την πολιτική του καριέρα στο «Μακεδονικό ζήτημα».
Ακούσαμε με χαρά την πρόθεση της κυβέρνησής σας να χορηγήσει την ελληνική υπηκοότητα σε μετανάστες 2ης γενιάς, γεννημένους στην Ελλάδα. Ελπίζουμε πως θα επιδείξετε την ίδια ευαισθησία και για τους «μη Έλληνες το γένος» πολιτικούς πρόσφυγες του Εμφυλίου που έχασαν την ελληνική ιθαγένεια και δεν τους επιτρέπεται η επιστροφή στην χώρα που γεννήθηκαν. Ήταν το κόμμα σας, άλλωστε, πριν λίγα μόλις χρόνια που-προς τιμήν σας- έθεσε επίσημα το θέμα με ερώτησή του στο Ελληνικό Κοινοβούλιο. Τώρα λοιπόν έχετε μια ιστορική ευκαιρία να διορθώσετε μια απίστευτη ανθρώπινη αδικία που διαρκεί για 60 και πλέον χρόνια.
Ευχόμαστε να έχουμε την ευκαιρία στο εγγύς μέλλον και να σας ενημερώσουμε αναλυτικά για αυτό και άλλα σημαντικά ζητήματα που απασχολούν τους εθνικά Μακεδόνες στην Ελλάδα.
Καλή επιτυχία στο δύσκολο έργο σας.
Με εκτίμηση,
Σταύρος Αναστασιάδης
ΕΕΣ-Ουράνιο Τόξο

Μάλιστα! Προσοχή και επαγρύπνιση.


Υ.Γ.   The scorpion north
Και για να μην ξεχνιόμαστε (ξέρετε τώρα αυτά περί μνήμης χρυσόψαρου που λένε κάποιοι για εμάς), για το θέμα των Σκοπίων που ξεκίνησε επίσημα στις 8 Σεπτεμβρίου 1991, σας προκαλώ να ψάξετε και να απαντήσετε στα παρακάτω.........
1. Ποιος ήταν αυτός που ενώ το 1986 σαν πρωθυπουργός δήλωνε σε ομιλία του στο Γ΄Σώμα Στρατού «...η χρήση του ονόματος Μακεδονία είναι.....εσωτερικό θέμα της Γιουγκοσλαβίας»;
2. Ποιος ήταν ο υπουργός εξωτερικών στις 2 Δεκεμβρίου 1991 υπέγραψε, μαζί με τους υπόλοιπους ΥΠΕΞ των χωρών μελών της τότε ΕΟΚ χωρίς την παραμικρή αντίδραση, τον περίφημο «Κανονισμό 3567/91», σύμφωνα με τον οποίο η νεότευκτη Δημοκρατία των Σκοπίων ονομάζεται σκέτα «Μακεδονία»;
  



Share
Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΧΕΤΕ ΚΑΤΙ ΝΑ ΠΕΙΤΕ