Ότι είμαι αγράμματος και δεν μπορώ να βαστήσω ταχτική σειρά 'σ ταγραφόμενα, και...τότε φωτίζεται και ο αναγνώστης.Μπαίνοντας εις αυτό το έργον καιακολουθώντας ναγράφω...........(Μακρυγιάννης)

.......να γράφω δικά μου, να γράφω δικά σας, να γράφω και ξένα. Οπιανού και νάναι πάλι εγώ θα γράφω, ακόμα και αν δε μου αρέσουν αυτά που έχετε γραμμένα, απλά γιατί αρέσουν σε σας που τα γράψατε και σε σας που τα βλέπετε, κι αν σας πικράνω μη λησμονάτε τα λόγια του George Orwell ….. εάν σημαίνει κάτι τέλος πάντων η Ελευθερία, σημαίνει το δικαίωμα του να λες στους ανθρώπους αυτά που δεν θέλουν να ακούσουν.

Παρασκευή 7 Μαρτίου 2014

Με αφορμή ένα βιβλίο



Με αφορμή ένα βιβλίο η τρομοκρατία μπήκε, μέσα από τα χαζοκούτια πάλι στα σπίτια μας. Το ερώτημα όμως παραμένει το ίδιο. Ποιος είναι ο τρομοκράτης;;; Η νέα φράση που τείνει πλέον να αντικαταστήσει τον όρο τρομοκράτης είναι το κατασκεύασμα, αυτών που εφάρμοσαν την τρομοκρατία - μήτρα του τρομοκράτη, «εν δυνάμει τρομοκράτης».
Μήπως είμαι εγώ; Μήπως είσαι εσύ; Γιατί όχι; Η επικοινωνιακή διαχείριση της κρίσης ως τώρα πέρα από τους φτωχούς και τους άνεργους (με μεγάλο ποσοστό νέων), τους ανασφάλιστους και τους πάσης φύσεως αναξιοπαθούντες, αποκλείει το ενδεχόμενο των ψυχών που ματαίωσαν τα όνειρά τους, να μετατραπούν σε εκρηκτική ύλη. Το πείραμα «δεν έτυχε ΠΕΤΥΧΕ»!
Μπορεί ο καθένας από εμάς να είναι υποψήφιος τρομοκράτης. Όχι φυσικά, ακόμα ισχύει το αθώος μέχρι αποδείξεως του αντιθέτου, μόνο που οι μισαλλόδοξες θεωρίες και οι φήμες που διαδίδονται για ''ξεπέρασμα της κρίσης'' δεν θα αφήσουν κανέναν να υψώσει ανάστημα πριν οι υπαίτιοι εξασφαλίσουν την δική τους σωτηρία στο απόλυτο.
Δεν μας αρκεί η δίωξη ή η καταδίκη όλων αυτών, αλλά η επιστροφή της ελπίδας και του χαμόγελου στα πρόσωπα του λαού μας. Αυτά που μας έκλεψαν και υποθηκεύτηκε για χάρη των κυνικών τεχνοκρατών, των αριθμολάγνων και καπιταλομανιακών, οι οποίοι βλέπουν τις ανθρώπινες ζωές μέσα από οθόνες υπολογιστών και το ψυχρό βλέμμα τους αντανακλάται στα χρώματα της οθόνης.
Πλέον είσαι, είμαστε όλοι τρομοκράτες.
 Γιατί; 
Είναι απλό, ακόμα σκέφτεσαι και μάλιστα σκέφτεσαι διαφορετικά από αυτούς;
Έχεις άποψη διαφορετική από την δική τους, που προσπαθούν ή ήδη έχουν καθιερώσει;
Είσαι εχθρός!
Είσαι εν δυνάμει τρομοκράτης. Σε αντίθεση με όσα γνωρίζαμε και σε όφελος τους τρομοκράτης μπορεί να χαρακτηριστεί πλέον οποιοδήποτε άτομο κάνει δυναμική αντίδραση απέναντι στις κυβερνητικές αποφάσεις, ο αγώνας κατοίκων έναντι συμφερόντων που υπονομεύουν την ποιότητα ζωής τους, οι μη συμμορφωμένοι, ακόμα και οι διαφορετικοί σε ιδέες ή ακόμα και σε εμφάνιση.
Ζούμε στην χώρα που προσπαθούν να πείσουν ότι οι ποινικοί (για κάποιους πολιτικοί, ας γελάσουμε) εγκληματίες  (δολοφόνοι) είναι πιο επικίνδυνοι από αυτούς που έχουν οδηγήσει στο θάνατο με τις αποφάσεις τους, χιλιάδες συμπολίτες μας. 
Γιατί;
 Η διαφορά, οι μεν τρομοκρατούσαν χύνοντας αίμα αθώων με τα χέρια τους, οι δε χύνουν αίμα αθώων με τις σκέψεις τους και τις αποφάσεις τους.
« Ο φόβος φυλάει τα έρμα» λέει ο σοφός λαός και απ' ότι φαίνεται το ξέρουν καλά όσοι έχουν στήσει αυτό το σκηνικό είναι προετοιμασμένοι για τυχόν αντιδράσεις. Περιφρουρούν σθεναρά την ενοχή τους, έχουν πανέτοιμες στρατιές, εξοπλισμένες, με δακρυγόνα, μικρόφωνα, κάμερες και πένες. Περιμένουν προστατευμένοι, στη χλιδή τους και σχεδιάζουν την σωτηρία τους μέσα από πολύπλοκα και δυσνόητα νομοθετήματα που έχουν την «τιμή» οι ίδιοι να σκέφτονται και να αποφασίζουν.



Share
Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΧΕΤΕ ΚΑΤΙ ΝΑ ΠΕΙΤΕ