Ότι είμαι αγράμματος και δεν μπορώ να βαστήσω ταχτική σειρά 'σ ταγραφόμενα, και...τότε φωτίζεται και ο αναγνώστης.Μπαίνοντας εις αυτό το έργον καιακολουθώντας ναγράφω...........(Μακρυγιάννης)

.......να γράφω δικά μου, να γράφω δικά σας, να γράφω και ξένα. Οπιανού και νάναι πάλι εγώ θα γράφω, ακόμα και αν δε μου αρέσουν αυτά που έχετε γραμμένα, απλά γιατί αρέσουν σε σας που τα γράψατε και σε σας που τα βλέπετε, κι αν σας πικράνω μη λησμονάτε τα λόγια του George Orwell ….. εάν σημαίνει κάτι τέλος πάντων η Ελευθερία, σημαίνει το δικαίωμα του να λες στους ανθρώπους αυτά που δεν θέλουν να ακούσουν.

Κυριακή 2 Φεβρουαρίου 2014

«Κομμουνισμός και Ναζισμός γέννες της ίδιας μήτρας»


Με τον όρο Ιστορία εννοείται η συστηματική μελέτη του παρελθόντος εστιασμένη κυρίως στην ανθρώπινη, δραστηριότητα έως την παρούσα εποχή. Η ιστορία μελετά κυρίως γραπτές πηγές που μας δίνουν πληροφορίες για το παρελθόν. Η μελέτη των γεγονότων περιλαμβάνει την καταγραφή τους, αλλά και τα αίτια που οδήγησαν σε αυτά, όπως και τους γενικούς νόμους της ιστορικής εξέλιξης.Οι ιστορικοί πάντως εκφράζουν διάφορες απόψεις για το αντικείμενό τους. Επίσης διαφορετικές απόψεις εκφράζονται και για την δυνατότητα της ιστορίας να είναι αντικειμενική. Γνωστή είναι η φράση «η Ιστορία γράφεται από τους νικητές» αλλά θα προτιμούσα την φράση «η Ιστορία διδάσκεται από τους νικητές». Τα δεδομένα κάθε ιστορικής «στιγμής» υπάρχουν γύρω μας. καθήκον μας είναι να τα βρίσκουμε να τα αξιολογούμε και να αποφασίζουμε......!
Στο θέμα μας τώρα. Θέμα με αφορμή, απόσπασμα ενός ντοκιμαντέρ που γνώρισε μεγάλη επιτυχία και αναγνώριση διεθνώς  από όλα τα μεγάλα Πανεπιστήμια του κόσμου. Θέμα που δεν χρειάζεται αφορμή αν μελετήσεις, λίγο, την πολιτική σκηνή της χώρας μας τα τελευταία 70.... χρόνια και την πολιτική κουλτούρα «ορθής ιδεολογικής καταγωγής» που έχει καθιερωθεί.
Παράδοξο και όμως αληθινό Κομουνισμός και Ναζισμός είναι γεννήματα της ίδιας ιδεολογικής (Σοσιαλιστικής) μήτρας. Ελάχιστος είναι ο αριθμός, ανθρώπων που γνωρίζει κάτι για αυτό και περισσότερο, ότι μόνο Σοσιαλιστές κήρυξαν δημόσια, την Γενοκτονία τον 19ο και 20ο αιώνα.
Γνωρίζω τα παραπάνω γραφόμενα θα ενοχλήσουν πολλά «δημοκρατικά» αυτιά και σίγουρα θα σοκάρουν. Είναι όμως ιστορικά δεδομένα, καταγεγραμμένα και επιμελώς κρυμμένα ..............

Αναφέρομαι σε απόψεις των Ευρωπαίων στοχαστών Καρλ Μαρξ και Φρίντριχ Ένγκελς. Των μοναδικών γνωστών στοχαστών της Γηραιάς Ηπείρου που κήρυξαν δημόσια την εξολόθρευση.
«Όταν η σοσιαλιστική επανάσταση, ο πόλεμος των τάξεων, συμβούν, θα υπάρχουν πρωτόγονες κοινωνίες που θα βρίσκονται δύο στάδια πίσω, γιατί δεν είναι καν καπιταλιστικές ακόμα.»  
Φρίντριχ Ένγκελς, εφημερίδα του Μαρξ, Ιανουάριος του 1849 
Η παραπάνω αναφορά του είναι για τα «φυλετικά σκουπίδια» όπως αποκαλεί τους Βάσκους, Σκωτσέζους, Σέρβους. Πιστέυει πως «πρέπει να καταστραφούν γιατί  όντας δύο στάδια πίσω στην ιστορική εξέλιξη, θα είναι αδύνατο να τους ανεβάσεις στο σημείο του να είναι επαναστατικοί.»
Ο έτερος στοχαστής αναφέρει:«Οι τάξεις και οι φυλές που είναι πολύ αδύναμες για να αντιμετωπίσουν τις νέες συνθήκες ζωής θα πρέπει να παραδοθούν ....[...]. Πρέπει να εξαφανιστούν στο επαναστατικό ολοκαύτωμα.»
Καρλ Μαρξ, People paper, 16 Απριλίου 1850
Ολοκληρώνοντας την σκέψη μου, σαν μια μαθηματική εξίσωση θα σας δώσω τους τελευταίους παράγοντες, θα αναφερθώ στους  Λένιν και Χίτλερ. Τους πατέρες ο μεν πρώτος της πρώτης κομουνιστικής κοινωνίας, ο δε δεύτερος της πρώτης εθνικοσοσιαλιστικής. Το κοινό τους και οι δύο μελετητές και εκφραστές των παραπάνω στοχαστών.........
Η συνέχεια από στόματα επιστημόνων στο βίντεο που ακολουθεί...:





Share
Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΧΕΤΕ ΚΑΤΙ ΝΑ ΠΕΙΤΕ