Ότι είμαι αγράμματος και δεν μπορώ να βαστήσω ταχτική σειρά 'σ ταγραφόμενα, και...τότε φωτίζεται και ο αναγνώστης.Μπαίνοντας εις αυτό το έργον καιακολουθώντας ναγράφω...........(Μακρυγιάννης)

.......να γράφω δικά μου, να γράφω δικά σας, να γράφω και ξένα. Οπιανού και νάναι πάλι εγώ θα γράφω, ακόμα και αν δε μου αρέσουν αυτά που έχετε γραμμένα, απλά γιατί αρέσουν σε σας που τα γράψατε και σε σας που τα βλέπετε, κι αν σας πικράνω μη λησμονάτε τα λόγια του George Orwell ….. εάν σημαίνει κάτι τέλος πάντων η Ελευθερία, σημαίνει το δικαίωμα του να λες στους ανθρώπους αυτά που δεν θέλουν να ακούσουν.

Δευτέρα 3 Δεκεμβρίου 2012

Χρυσός 24 καρατίων φτιαγμένος από.............!

Μπορεί πολλοί κατά το παρελθόν να προσπάθησαν να φτιάξουν χρυσάφι, μετατρέποντας άλλα υλικά, μέσω διάφορων αλχημειών, αλλά τελικά πάντα αποτύγχαναν. Τώρα μια ομάδα ερευνητών από το Michigan State University κατόρθωσε να εξάγει 99,9% καθαρό χρυσό 24 καρατίων από χλωρίδιο του χρυσού (AuCl3).
Πρόκειται για μια τοξική ένωση που συναντάται στη φύση, με τη βοήθεια του βακτηρίου Cupriavidus Μetallidurans, το οποίο ανακαλύφθηκε το 1976 σε εργοστάσιο επεξεργασίας μετάλλου. Σημειώνεται ότι το βακτήριο αυτό είναι ανθεκτικό σε τοξικό περιβάλλον και εντός μίας εβδομάδας μπορεί να αφομοιώσει το χλωρίδιο του χρυσού, έτσι ώστε να το μετατρέψει σε καθαρό χρυσό 24-καρατίων.


Η τεχνική αυτή, για όσους ενδιαφέρονται, είναι εξαιρετικά δαπανηρή και ξεπερνάει το κόστος του χρυσού, κάτι που σημαίνει ότι μόνο όταν ανέβει η τιμή του πολύτιμου μετάλλου θα σκεφτούν οι εταιρείες την εφαρμογή της σε μία πιο ευρεία κλίμακα παραγωγής.












Share
Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΧΕΤΕ ΚΑΤΙ ΝΑ ΠΕΙΤΕ