Ότι είμαι αγράμματος και δεν μπορώ να βαστήσω ταχτική σειρά 'σ ταγραφόμενα, και...τότε φωτίζεται και ο αναγνώστης.Μπαίνοντας εις αυτό το έργον καιακολουθώντας ναγράφω...........(Μακρυγιάννης)

.......να γράφω δικά μου, να γράφω δικά σας, να γράφω και ξένα. Οπιανού και νάναι πάλι εγώ θα γράφω, ακόμα και αν δε μου αρέσουν αυτά που έχετε γραμμένα, απλά γιατί αρέσουν σε σας που τα γράψατε και σε σας που τα βλέπετε, κι αν σας πικράνω μη λησμονάτε τα λόγια του George Orwell ….. εάν σημαίνει κάτι τέλος πάντων η Ελευθερία, σημαίνει το δικαίωμα του να λες στους ανθρώπους αυτά που δεν θέλουν να ακούσουν.

Πέμπτη, 1 Νοεμβρίου 2012

Παλιά βιβλία... σύγχρονα έργα τέχνης....!

Όπως ακριβώς γίνεται ένα παραδοσιακό σκάλισμα σε ένα κομμάτι πέτρας, έτσι και ο καλλιτέχνης Alexander Korzer-Robinson χρησιμοποιεί ένα κοπίδι και «σκαλίζει» διάφορα παλιά βιβλία και εγκυκλοπαίδειες.
Αφαιρώντας τα γράμματα και διατηρώντας μόνο τις εικόνες και τους χάρτες, τα διαγράμματα αλλά και όλα τα οπτικά στοιχεία που υπάρχουν σε παλιά βιβλία, ο καλλιτέχνης δημιουργεί εντελώς νέες «αφηγήσεις», επαναπροσδιορίζοντας με τον τρόπο του τη χρήση άχρηστων πλέον αναγνωσμάτων.
«Μια εγκυκλοπαίδεια μπορεί να γίνει ένα παράθυρο σε έναν εναλλακτική κόσμο, προσφέροντας στο χρήστη μια διαφορετική εμπειρία. Αυτά τα βιβλία, που έχουν χάσει τη χρηστική αξία τους με το πέρασμα του χρόνου αποκτούν ξανά νέο σκοπό ύπαρξης…
…Δεν είναι πλέον τα εργαλεία που θα μάθουν κάτι στον κόσμο μέσω των κειμένων τους, αλλά μάλλον ένα μέσο για να αποκτήσουν οι άνθρωποι μια εικόνα γι’ αυτά», εξηγεί ο καλλιτέχνης.


Το αποτέλεσμα είναι εντυπωσιακό και η συλλογή του Alexander Korzer-Robinson έχει παρουσιαστεί σε διάφορες γκαλερί τέχνης στην Ευρώπη με πιο πρόσφατη την έκθεσή τους στο «Affordable Art Fair» στο Hampstead του Λονδίνου.

Share
Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΧΕΤΕ ΚΑΤΙ ΝΑ ΠΕΙΤΕ