Ότι είμαι αγράμματος και δεν μπορώ να βαστήσω ταχτική σειρά 'σ ταγραφόμενα, και...τότε φωτίζεται και ο αναγνώστης.Μπαίνοντας εις αυτό το έργον καιακολουθώντας ναγράφω...........(Μακρυγιάννης)

.......να γράφω δικά μου, να γράφω δικά σας, να γράφω και ξένα. Οπιανού και νάναι πάλι εγώ θα γράφω, ακόμα και αν δε μου αρέσουν αυτά που έχετε γραμμένα, απλά γιατί αρέσουν σε σας που τα γράψατε και σε σας που τα βλέπετε, κι αν σας πικράνω μη λησμονάτε τα λόγια του George Orwell ….. εάν σημαίνει κάτι τέλος πάντων η Ελευθερία, σημαίνει το δικαίωμα του να λες στους ανθρώπους αυτά που δεν θέλουν να ακούσουν.

Δευτέρα, 29 Οκτωβρίου 2012

Αρχιτεκτονική άποψη για προχωρημένα γούστα!Όλοι γνωρίζουμε, ότι για να έχει κάποιος μια πρωτότυπη και ευφυή έμπνευση είναι κομματάκι δύσκολο, πόσο μάλλον όταν πρόκειται για αρχιτεκτονική δημιουργικότητα και σχεδιαστική… μοναδικότητα! Όσο δύσκολο, όμως, και αν είναι αυτό, δεν υπάρχει καμία αμφιβολία περί… τεμπελιάς και κακογουστιάς των σχεδιαστών που έβαλαν την υπογραφή τους στα σχέδια των ακόλουθων κτιρίων. Γιατί μπορεί να υπάρχει ο… καλός, ο κακός και ο άσχημος αλλά υπάρχει (δυστυχώς) και ο ασυγχώρητος! Από ένα ξενοδοχείο που σχεδιάστηκε για να μοιάζει σε… ζαχαριέρα μέχρι τη μεγαλύτερη αναπαράσταση… ψαριού που είδαμε ποτέ, θέλω να σας προειδοποιήσω ότι όσα θα δείτε στη συνέχεια ρίχνουν την αρχιτεκτονική στη… δεύτερη κατηγορία!

Το ξενοδοχείο «Holiday Inn» στο Townsville της Αυστραλίας θυμίζει μια τεράστια… ζαχαριέρα!


Το κτίριο «Asahi Building» στο Τόκιο της Ιαπωνίας είναι εμπνευσμένο από το… ανθρώπινο σπέρμα!Το κτίριο του Εθνικού Συμβουλίου Ανάπτυξης Αλιείας στην πόλη Hyderabad της Ινδίας είναι ένα… ψάρι!To κτίριο «Chang Building» στην Μπαγκόγκ της Ταϊλάνδης θυμίζει… ελέφαντα!To κτίριο «Fang Yuan Da Sha» στην πόλη Shenyang της Κίνας σχεδιάστηκε να μοιάζει με ένα αρχαίο νόμισμα!Πολυκατοικία στη Μάλαγα της Ισπανίας με τα μπαλκόνια να παραπέμπουν σε φωτογραφικό φιλμ!Κατοικία στην πόλη Huainan της Κίνας με έμπνευση από πιάνο και βιολί!Ουρανοξύστης στο Nashville του Τενεσί παραπέμπει στον Batman!Ο ουρανοξύστης «Namba Park Tower» στην Οσάκα της Ιαπωνίας θυμίζει… ένα Sony Playstation 3!To μουσείο «De Young» στο Σαν Φρανσίσκο της Καλιφόρνια θυμίζει ένα ερπυστριοφόρο άμμου!

Share
Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΧΕΤΕ ΚΑΤΙ ΝΑ ΠΕΙΤΕ