Ότι είμαι αγράμματος και δεν μπορώ να βαστήσω ταχτική σειρά 'σ ταγραφόμενα, και...τότε φωτίζεται και ο αναγνώστης.Μπαίνοντας εις αυτό το έργον καιακολουθώντας ναγράφω...........(Μακρυγιάννης)

.......να γράφω δικά μου, να γράφω δικά σας, να γράφω και ξένα. Οπιανού και νάναι πάλι εγώ θα γράφω, ακόμα και αν δε μου αρέσουν αυτά που έχετε γραμμένα, απλά γιατί αρέσουν σε σας που τα γράψατε και σε σας που τα βλέπετε, κι αν σας πικράνω μη λησμονάτε τα λόγια του George Orwell ….. εάν σημαίνει κάτι τέλος πάντων η Ελευθερία, σημαίνει το δικαίωμα του να λες στους ανθρώπους αυτά που δεν θέλουν να ακούσουν.

Δευτέρα 8 Οκτωβρίου 2012

Μαμούθ ηλικίας 30.000 ετών βρέθηκε από 11χρονο!

Πάνω σε ένα… μαμούθ έπεσε προς μεγάλη του έκπληξη ο 11χρονος Γιεβγένι Σαλίντερ, στη χερσόνησο Ταϊμίρ στη βόρεια Ρωσία. Το ηλικίας 30.000 ετών και βάρους 500 κιλών ζώο αποτελεί, σύμφωνα με τους ειδικούς, ένα από τα καλύτερα διατηρημένα ευρήματα που έχουν ανακαλυφθεί ώς σήμερα, καθώς διακρίνονται καθαρά η προβοσκίδα, το στόμα και τα πλευρά του. Το μαμούθ βαφτίστηκε «Ζένια» από τους παλαιοντολόγους (από το υποκοριστικό του αγοριού που έκανε την ανακάλυψη), ωστόσο η επίσημη ονομασία του είναι «Μαμούθ του Σοπκάργκα» από την περιοχή στην οποία εντοπίστηκε.
Οι ειδικοί προγραμματίζουν τώρα την μεταφορά και μελέτη του στη Μόσχα και στην Αγία Πετρούπολη, προτού αυτό εκτεθεί στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας του Ταϊμίρ. Μετά από μια τέτοια ανακάλυψη δεν αποκλείεται οι φήμες περί κλωνοποίησης μαμούθ να ξαναφουντώσουν. Ήδη μια ομάδα Ιαπώνων επιστημόνων υποστηρίζει ότι έχει ξεκινήσει να εργάζεται πυρετωδώς για την κλωνοποίηση μαμούθ, με τη βοήθεια γενετικού υλικού από οστά που βρίσκονται σε ρωσικό εργαστήριο. Κάτι τέτοιο, όπως αναφέρουν, δεν αποτελεί τόσο εύκολη υπόθεση, καθώς το DNA του ζώου έχει αλλοιωθεί από τις υπερβολικά χαμηλές θερμοκρασίες των παγετώνων, όπου και είχε ανακαλυφθεί.






Share
Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΧΕΤΕ ΚΑΤΙ ΝΑ ΠΕΙΤΕ