Ότι είμαι αγράμματος και δεν μπορώ να βαστήσω ταχτική σειρά 'σ ταγραφόμενα, και...τότε φωτίζεται και ο αναγνώστης.Μπαίνοντας εις αυτό το έργον καιακολουθώντας ναγράφω...........(Μακρυγιάννης)

.......να γράφω δικά μου, να γράφω δικά σας, να γράφω και ξένα. Οπιανού και νάναι πάλι εγώ θα γράφω, ακόμα και αν δε μου αρέσουν αυτά που έχετε γραμμένα, απλά γιατί αρέσουν σε σας που τα γράψατε και σε σας που τα βλέπετε, κι αν σας πικράνω μη λησμονάτε τα λόγια του George Orwell ….. εάν σημαίνει κάτι τέλος πάντων η Ελευθερία, σημαίνει το δικαίωμα του να λες στους ανθρώπους αυτά που δεν θέλουν να ακούσουν.

Κυριακή 30 Σεπτεμβρίου 2012

«Σαν τα πρόβατα στη στρούγγα», στο ίδιο έργο θεατές!!!


Είμαστε ακόμα ζώα… Πριν λίγες μέρες έγινε 24ωρη πανελλαδική απεργία (όπως συνηθίζετε) , απ’ αυτές που οργανώνουν τα πουλημένα μαντριά κάθε τρίμηνο για να εκτονώνονται τα πρόβατα.
Ο κάθε τσοπανάκος, με τα κομματόσκυλα του ξεκινούσε από διαφορετικό σημείο με τις προβάτες μαζεμένες σταμπαρισμένες με σημαιούλες μπλουζάκια φουλαράκια κονκαρδίτσες καπελάκια, περιέφεραν τις προβάτες εν πομπή για να δείξουν στα αφεντικά πόσα μπεεεε ελέγχουν, να ξέρουν ότι εξασφαλίζουν πελατεία στο κόμμα και επιδότηση στα κομματικά ταμεία για να τους έχουν στα υπόψιν μεθαύριο να γίνουν κι αυτοί υπουργοί ή «βολευτές» στα χνάρια των Πρωτόπαπα και Κουτρουμάνη.................
Όπως και έγινε το έργο γνωστό, σαν τις  επαναλήψεις των καναλιών που βαριέσαι να τις δεις γιατί ξέρεις που περίπου πέφτουν ακόμα και οι διαφημίσεις. Τα έβαζαν να βελάζουν πίσω από την ντουντούκα, και στην συμφωνημένη ώρα μπροστά από την βουλή οι γνωστοί άγνωστοι κουκουλοφλώροι άρχισαν να πετάνε τα συμφωνημένα για να διαλυθεί η διαμαρτυρία. Έργο χωρίς χολιγουντιανή δράση με φωτιές, εκρήξεις και ξύλο δεν κάνει εισιτήρια.Αν και αυτή τη φορά πλήγωσαν την οικολογική συνείδηση του θεατή με το δέντρο που κάηκε στον Εθνικό Κήπο.
Τα πρόβατα  εκτονωμένα και ηλίθια γύρισαν στις στάνες τους και τελικά θα λουστούν τα νέα μέτρα. Σε λίγο καιρό, περίπου σε τρείς μήνες οι τσοπαναρέοι θα τα βγάλουν άλλη μια βόλτα για «βοσκή» στη βουλή.
Το μεγάλο φινάλε δόθηκε με την απάντηση «μεγαλοτσέλιγκα» όταν δημοσιογράφοι τον ρώτησαν  γιατί δεν προκηρύσσουν απεργία διαρκείας.
Και η απάντηση αυτού: “Γιατί μπορεί να μην πετύχει τίποτε”! 
Και εδώ το μεγάλο ερώτημα, όχι των δημοσιογράφων αλλά δικό μου, δεν μπορεί να πετύχει  η απεργία διαρκείας και μπορεί  η 24ωρη; 
Ας μας πουν επιτέλους ότι δεν τους ενδιαφέρει αν ή τι θα πετύχει μια πραγματική διαμαρτυρία, μια «σωστή» κινητοποίηση από όλους χωρίς διαχωρισμούς ενωμένοι χωρίς σημαιούλες μπλουζάκια φουλαράκια κονκαρδίτσες καπελάκια απέναντι στον κοινό εχθρό. Ολοι μαζί σαν γροθιά και όχι σαν πρόβατα πριν το «άρμεγμα»!  
Δεν φτάνει που μας θεώρουν χαζούς μας το λένε και κατάμουτρα, φτάνει πια........................



Share
Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΧΕΤΕ ΚΑΤΙ ΝΑ ΠΕΙΤΕ