Ο χώρος της Ελεύθερης «πνευματικής φλυαρίας».Ενημέρωση,Καταγγέλιες,Απόψεις,Σκέψεις,Ιδέες από όλους για όλους και για όλα!
Ότι είμαι αγράμματος και δεν μπορώ να βαστήσω ταχτική σειρά 'σ ταγραφόμενα, και...τότε φωτίζεται και ο αναγνώστης.Μπαίνοντας εις αυτό το έργον καιακολουθώντας ναγράφω...........(Μακρυγιάννης)
.......να γράφω δικά μου, να γράφω δικά σας, να γράφω και ξένα. Οπιανού και νάναι πάλι εγώ θα γράφω, ακόμα και αν δε μου αρέσουν αυτά που έχετε γραμμένα, απλά γιατί αρέσουν σε σας που τα γράψατε και σε σας που τα βλέπετε, κι αν σας πικράνω μη λησμονάτε τα λόγια του George Orwell ….. εάν σημαίνει κάτι τέλος πάντων η Ελευθερία, σημαίνει το δικαίωμα του να λες στους ανθρώπους αυτά που δεν θέλουν να ακούσουν.
Σάββατο 28 Ιανουαρίου 2012
Καλή σας όρεξη!!!
Στις
11:00 π.μ.
Αναρτήθηκε από
scorpio71
Τα 5 καλύτερα εστιατόρια του κόσμου για το 2011!
Πέντε διάσημα γκουρμέ εστιατόρια ανά τον κόσμο φιγουράρουν στις πρώτες θέσεις της λίστας των καλύτερων εστιατορίων για το 2011. Φρέσκα υλικά, ευφάνταστα πιάτα, δημιουργική κουζίνα και ξεχωριστό σέρβις αποτελούν το μυστικό της επιτυχίας τους. Πρώτο στη σειρά για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά αναδείχθηκε το «Noma» στην Κοπεγχάγη, του νεαρού διάσημου σεφ Rene Redzepi.
Σπεσιαλιτέ του εστιατορίου θεωρούνται τα αχνιστά αυγά ορτυκιού που σερβίρονται πάνω σε σανό!
Δεύτερο στη λίστα των καλύτερων εστιατορίων στον κόσμο για το 2011 έρχεται το «El Celler de Can Roca» στην πόλη Χερόνα της Καταλονίας στην Ισπανία.
Βασικό χαρακτηριστικό των τριών αδελφών Roca είναι η εμμονή στη «συναισθηματική» κουζίνα, σε αυτή που κατά την άποψή τους μπορεί να ξυπνήσει στους πελάτες παιδικές αναμνήσεις.
Δίνοντας έμφαση στα ολόφρεσκα υλικά, πάντα εποχικά, και στην ιδιοφυή παρουσίαση των πιάτων, η γλώσσα με τις πέντε διαφορετικές σάλτσες βρίσκεται στην κορυφή των προτιμήσεων.
Επόμενος σταθμός μας πάλι η Ισπανία, αφού το τρίτο κατά σειρά καλύτερο εστιατόριο παγκοσμίως βρίσκεται στο Σαν Σεμπαστιάν και ονομάζεται «Mugaritz». Ο σεφ Andoni Luis Aduriz προσφέρει καθημερινά στους επισκέπτες του δύο βασικά μενού-έργα τέχνης με προϊόντα που καλλιεργεί στον κήπο του εστιατορίου!
Λαχανικά, φρούτα και μυρωδικά συνδυάζονται με το κρέας και το ψάρι, σε μια πανδαισία χρωμάτων και υφών, ενώ οι «κεραμικές πατάτες» αποτελούν ένα από τα αγαπημένα πιάτα.
Είναι ένα πραγματικό γαστρονομικό «διαμάντι» και βρίσκεται στη βόρεια Ιταλία, και πιο συγκεκριμένα στην πόλη Μοντένα. Εμπνευστής του βραβευμένου με δύο αστέρια Michelin εστιατορίου «Osteria Francescana» είναι ο ανήσυχος chef Massimo Bottura, φανατικός οπαδός του κινήματος «Slow Food». Εδώ οι κλασικές παραδοσιακές συνταγές «μετουσιώνονται» σε εκλεπτυσμένες γεύσεις υψηλής γαστρονομίας ή αλλιώς σε gourmet πιάτα.
Έτσι η αυθεντική «σούπα φασολιών» σερβίρεται στη μοντέρνα εκδοχή της, και πιο συγκεκριμένα σε ψηλό γυάλινο ποτήρι!
Την πέμπτη θέση έλαβε το «Fat Duck» του Heston Blumenthal – «γκουρού» της μοριακής γαστρονομίας, ή αλλιώς αυτού που έφερε τις κατσαρόλες κοντά στους… δοκιμαστικούς σωλήνες της Χημείας.
Σε αυτή την «παχουλή πάπια» (όπως ονομάζεται ελληνιστί το εστιατόριο) πρέπει να δοκιμάσετε το περίφημο πιάτο «Sound of the Sea» (σ.σ. καρπάτσιο βακαλάου) που έρχεται στο τραπέζι μαζί με ένα μεγάλο ξύλινο κουτί με άμμο στο εσωτερικό του, ενώ πάνω στο διαφανές καπάκι του ξεδιπλώνεται… μια ακτή με κοχύλια, βότσαλα, φύκια και αφρισμένα κύματα(!).
Επιπλέον, το πιάτο(;) συνοδεύεται από ένα μεγάλο κοχύλι που στο εσωτερικό του έχει ενσωματωμένο ένα iPod! Τι σημαίνει αυτό; Ο επισκέπτης απολαμβάνει το φαγητό ακούγοντας τους παφλασμούς των κυμάτων στην ακτή…
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης (Atom)
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
ΕΧΕΤΕ ΚΑΤΙ ΝΑ ΠΕΙΤΕ