Ότι είμαι αγράμματος και δεν μπορώ να βαστήσω ταχτική σειρά 'σ ταγραφόμενα, και...τότε φωτίζεται και ο αναγνώστης.Μπαίνοντας εις αυτό το έργον καιακολουθώντας ναγράφω...........(Μακρυγιάννης)

.......να γράφω δικά μου, να γράφω δικά σας, να γράφω και ξένα. Οπιανού και νάναι πάλι εγώ θα γράφω, ακόμα και αν δε μου αρέσουν αυτά που έχετε γραμμένα, απλά γιατί αρέσουν σε σας που τα γράψατε και σε σας που τα βλέπετε, κι αν σας πικράνω μη λησμονάτε τα λόγια του George Orwell ….. εάν σημαίνει κάτι τέλος πάντων η Ελευθερία, σημαίνει το δικαίωμα του να λες στους ανθρώπους αυτά που δεν θέλουν να ακούσουν.

Πέμπτη 17 Μαΐου 2012

Το «λουλούδι» της τεκίλα

θα μπορούσαμε να το ονομάσουμε αυθαίρετα «τεκιλολούλουδο», αφού αποτελεί τη βασική πηγή της τεκίλας, η οποία προέρχεται από τους χυμούς που υπάρχουν στο εσωτερικό του κορμού, και μάλιστα μετά από μια επίπονη διαδικασία απομάκρυνσης των αγκαθωτών φύλλων του. Η επιστημονική ονομασία του είναι αγαύη, και σίγουρα κάτι σας θυμίζει. Στην Ελλάδα το εν λόγω φυτό, που κατάγεται από το Μεξικό, είναι γνωστό ως «αμάραντος». Αν και μεξικανικής καταγωγής η αγαύη έχει ελληνικότατο όνομα, προερχόμενο από την ελληνική Μυθολογία. Κόρη του βασιλιά της Θήβας Κάδμου και αδερφή της Σεμέλης (μητέρας του Διόνυσου) , όταν η τελευταία κεραυνοβολήθηκε από τον εραστή της Δία, η Αγαύη διέδωσε πως ο Δίας τιμώρησε την αδερφή της γιατί τον συκοφάντησε.

Η τεκίλα, παράγεται από μια συγκεκριμένη ποικιλία του φυτού, την περίφημη μπλε αγαύη, που ευδοκιμεί μόνο στις ξηρές ορεινές περιοχές του Μεξικού. Για το λόγο αυτό, άλλωστε, η τεκίλα θεωρείται ως «βασίλισσα του Μεξικού», ενώ τα φυτά αυτά ονομάζονται χαρακτηριστικά «κρασί τεκίλα»! Οι αγαύες καθαρίζονται από τα φύλλα κοντά στη βάση του κορμού και στη συνέχεια περνούν από ειδική επεξεργασία προκειμένου να ληφθεί η αλκοόλη. Η τεκίλα υφίσταται διπλή απόσταξη και παλαιώνει για 8 μήνες μέσα σε δρύινα βαρέλια με ιδιαίτερη προσοχή, για να αποκτήσει τον ελαφρύ, γλυκό και αρωματικό χαρακτήρα που τη διακρίνει. Από εκεί και πέρα μπορείτε να την καταναλώσετε σκέτη ή να την προσθέσετε στο αγαπημένο σας κοκτέιλ…

 







πηγη



Share
Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΧΕΤΕ ΚΑΤΙ ΝΑ ΠΕΙΤΕ