Ότι είμαι αγράμματος και δεν μπορώ να βαστήσω ταχτική σειρά 'σ ταγραφόμενα, και...τότε φωτίζεται και ο αναγνώστης.Μπαίνοντας εις αυτό το έργον καιακολουθώντας ναγράφω...........(Μακρυγιάννης)

.......να γράφω δικά μου, να γράφω δικά σας, να γράφω και ξένα. Οπιανού και νάναι πάλι εγώ θα γράφω, ακόμα και αν δε μου αρέσουν αυτά που έχετε γραμμένα, απλά γιατί αρέσουν σε σας που τα γράψατε και σε σας που τα βλέπετε, κι αν σας πικράνω μη λησμονάτε τα λόγια του George Orwell ….. εάν σημαίνει κάτι τέλος πάντων η Ελευθερία, σημαίνει το δικαίωμα του να λες στους ανθρώπους αυτά που δεν θέλουν να ακούσουν.

Τρίτη 24 Μαΐου 2016

H… αριστερή κόλαση του Δάντη

Σοκ και δέος. Ή καλύτερα 
η… αριστερή κόλαση του Δάντη θα μπορούσε να χαρακτηριστεί το νομοσχέδιο – έκτρωμα που τόλμησε να φέρει η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ- ψεκασμένων.
Οι υπερασπιστές των φτωχών και αδύναμων εξαπολύουν μια άνευ προηγουμένου φοροκαταιγίδα επί δικαίων και αδίκων και αυτό το βαφτίζουν αναδιανομή εισοδήματος.
Αυξάνονται εκατοντάδες προϊόντα, ανατιμήσεις σε αυτοκίνητα, καύσιμα, τσιγάρα, καφέ, μπύρα, όλα τα είδη του σούπερ μάρκετ έρχονται σε 15 ημέρες με την αύξηση του ΦΠΑ στο 24%. Έρχονται χαράτσια για την συνδρομητική τηλεόραση αλλά και για το σταθερό τηλέφωνο ενώ μια δυσάρεστη έκπληξη περιμένει χιλιάδες ιδιοκτήτες ακινήτων που θα πληρώσουν περισσότερο ΕΝΦΙΑ.


Η κυβέρνηση αδειάζει τις… άδειες τσέπες του ελληνικού λαού και ταυτόχρονα ξεπουλά τα πάντα. Φτιάχνει το υπερταμείο στο οποίο περνούν όλα τα περιουσιακά στοιχεία του δημοσίου που θα πουληθούν. Ακίνητα, μετοχές, συμμετοχές και ό,τι έχει αυτή η ρημάδα η χώρα βγαίνει σε πλειστηριασμό κι ότι πιάσουμε δεν θα πηγαίνει στην ανάπτυξη αλλά στο χρέος.
Το ακόμη χειρότερο έρχεται με τον κόφτη για όσους πίστεψαν τον Τσίπρα. Αυτόματες περικοπές δαπανών, δηλαδή μισθών και συντάξεων από την 1η Ιουνίου 2017 μόλις διαπιστώνεται δημοσιονομική απόκλιση. Ο κόφτης μπαίνει στη ζωή μας και είναι σίγουρο ότι θα ενεργοποιηθεί άμεσα.
Αυτή η κυβέρνηση τολμά να φέρει αυτή τη λαίλαπα, ο Αλέξης θα πανηγυρίζει που ψήφισε τα μέτρα, ο Πανούλης θα χαίρεται που βρίσκεται στα τέσσερα για να μη χάσει την καρέκλα, αλλά οι πολίτες θα είναι γονατισμένοι και θα βλαστημάνε την ώρα και τη στιγμή που ανακάλυψαν αυτόν τον θίασο που διαλύει τη χώρα.
Και κάποιοι στη ΝΔ, έπειτα από αυτό το έκτρωμα που κατατέθηκε στη Βουλή έχουν το θράσος να λένε ότι θα προσφέρουν δεκανίκι στον Τσίπρα και θα ψηφίσουν μέτρα; Εδώ χάνονται περιουσίες, θα μπουν φυλακή άνθρωποι και θα διαλυθούν επιχειρήσεις από τα μέτρα – φωτιά και έχουν ορισμένοι το θράσος να δώσουν αναπνοή στη χειρότερη κυβέρνηση της ιστορίας;

Πιθανότατα ο νόμος αυτό των 7000 σελίδων που κανείς δεν θα διαβάσει, να περάσει από τη Βουλή. Όμως, δεν θα περάσει στην κοινωνία η οποία έχει ήδη καταδικάσει τον Τσίπρα. Είναι ό,τι χειρότερο έχει προσφέρει το πολιτικό σκηνικό της χώρας. Το τέλος του θα είναι ίσως αργό αλλά θα είναι βαρύγδουπο. Θα πέσει με θόρυβο και θα πληρώσει για όσα κάνει, και αυτός και οι σύμμαχοί του, κρυφοί και φανεροί.




Share
Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΧΕΤΕ ΚΑΤΙ ΝΑ ΠΕΙΤΕ