Ότι είμαι αγράμματος και δεν μπορώ να βαστήσω ταχτική σειρά 'σ ταγραφόμενα, και...τότε φωτίζεται και ο αναγνώστης.Μπαίνοντας εις αυτό το έργον καιακολουθώντας ναγράφω...........(Μακρυγιάννης)

.......να γράφω δικά μου, να γράφω δικά σας, να γράφω και ξένα. Οπιανού και νάναι πάλι εγώ θα γράφω, ακόμα και αν δε μου αρέσουν αυτά που έχετε γραμμένα, απλά γιατί αρέσουν σε σας που τα γράψατε και σε σας που τα βλέπετε, κι αν σας πικράνω μη λησμονάτε τα λόγια του George Orwell ….. εάν σημαίνει κάτι τέλος πάντων η Ελευθερία, σημαίνει το δικαίωμα του να λες στους ανθρώπους αυτά που δεν θέλουν να ακούσουν.

Τρίτη 24 Μαΐου 2016

«Κυκλώνουν» οι Ομογενείς τα Σκόπια – Στη μάχη και Έλληνες βουλευτές των ΗΠΑ

 Ο Ελληνισμός συσπειρώνεται γύρω από το εγχείρημα της Παμμακεδονικής ΗΠΑ για άρση της προσωρινής αναγνώρισης των Σκοπίων από τις ΗΠΑ ως «Μακεδονία».
Mε τη δηλωμένη υποστήριξη του ομοσπονδιακού βουλευτή, Γκας Μπιλιράκη, μέλους του «Congressional Caucus on Hellenic Issues» και τη συσπείρωση ολοένα και περισσοτέρων ομογενειακών οργανώσεων συνεχίζεται η παγκόσμια εκστρατεία
της Παμμακεδονικής Ένωσης ΗΠΑ για τη συλλογή υπογραφών (petition) με σκοπό την ανάκληση της λανθασμένης απόφασης της Αμερικανικής κυβερνήσεως το 2004 για προσωρινή αναγνώριση των Σκοπίων με το όνομα Μακεδονία.
Ο ομογενής βουλευτής, γνωστός για τους αγώνες του για το Μακεδονικό θέμα στο Κογκρέσο προσυπογράφει το αίτημα (petition) της Παμμακεδονικής ΗΠΑ προς την κυβέρνηση Ομπάμα και δηλώνει:
«Από την αρχή της θητείας μου στο Κογκρέσο, συνηγορώ με δυναμικό τρόπο ώστε να εξαναγκαστεί η ΠΓΔΜ να συνεργαστεί με την Ελλάδα για την επίτευξη μιας αμοιβαίας λύσης στο ζήτημα της ονομασίας της, η οποία να συμμορφώνεται με τις διμερείς και διεθνείς συμφωνίες και να συνάδει με την πολιτική των ΗΠΑ. Εάν η ΠΓΔΜ πραγματικά επιθυμεί σχέσεις καλής γειτονίας θα πρέπει να σταματήσει την αρνητική προπαγάνδα εναντίον της Ελλάδας και να επιδιώξει τη διευθέτηση του ζητήματος της ονομασίας, μια για πάντα!».
To «Congressional Caucus on Hellenic Issues» ιδρύθηκε το 1996 από την Carolyn B. Maloney και τον πρώην Γερουσιαστή Μιχάλη Μπιλιράκη, τον οποίο διαδέχθηκε ο γιος του Γκας.
«Προσβλέπουμε στην υποστήριξη και των 130 μελών του», λέει ο πρόεδρος της οργάνωσης κ. Δημήτρης Χατζής που έλαβε την πρωτοβουλία για την εκστρατεία.
«Ο αγώνας μας διεξάγεται σε δύο επίπεδα: αφενός προσπαθούμε να σπάσουμε τον αποκλεισμό των μεγάλων ΜΜΕ μέσω του διαδικτύου και να ενημερώσουμε τους συμπατριώτες μας ανά τον κόσμο για την ανάγκη συλλογής υπογραφών. Αφετέρου, με την υποστήριξη προσωπικοτήτων της ομογένειας με πολύχρονη εμπειρία και γνώση στο λόμπι στην Ουάσιγκτον προσεγγίζουμε Αμερικανούς πολιτικούς για να προσυπογράψουν το δίκαιο αίτημά μας. Πιστεύω πως μέχρι την περίοδο των εκλογών θα έχουμε θετικά αποτελέσματα».
Υπενθυμίζεται ότι ο πρώτος πολιτικός που προσυπέγραψε το αίτημα ήταν ο Πολιτειακός Γερουσιαστής του Ρόουντ Άιλαντ Λου Ραπτάκης.
Πρόσφατα πραγματοποιήθηκε δεύτερη συνάντηση ηγετικών στελεχών της ομογένειας στην έδρα της Ομοσπονδία Ελληνικών Σωματείων Μείζονος Νέας Υόρκης που έγινε με την υποστήριξη του προέδρου της Πέτρου Γαλάτουλα.
«Παράλληλα με τη δημιουργία του φιλελληνικού κινήματος στους κόλπους της Αμερικανικής πολιτικής» συνεχίζει ο κ. Χατζής πολύ σημαντικό είναι και το γεγονός ότι γύρω από το εγχείρημά μας συσπειρώνονται οι ομογενειακές δυνάμεις -θα έλεγα- ίσως για πρώτη φορά γύρω από ένα εθνικό θέμα από τις αρχές της δεκαετίας του ’90.
Μετά τη στήριξη του Αρχιεπισκόπου Αμερικής κ. Δημητρίου, του Μητροπολίτη Βοστώνης κ. Μεθοδίου, της AHEPA, ολοένα και περισσότερες ομογενειακές οργανώσεις αλλά και προσωπικότητες προσυπογράφουν το εγχείρημά μας. Η κάθε υπογραφή προέδρου ομογενειακής οργάνωσης εκπροσωπεί -σε αρκετές περιπτώσεις- εκατοντάδες χιλιάδες μέλη τους.
Κοντά μας έχει σταθεί και η Ελληνο-Αυστραλιακή κοινότητα χάρη στην κινητοποίηση του προέδρου της Παμμακεδονικής Ένωσης Μελβούρνης – Βικτώριας Πέτρου Ιασωνίδη.
Θα επιχειρήσουμε σχετική συνεργασία με ομογενειακές οργανώσεις στις υπόλοιπες ηπείρους».
Ο αντιπρόεδρος της οργάνωσης Στ. Κυριμλής εκφράζει την ικανοποίησή του για το γεγονός ότι για πρώτη φορά στην πορεία του Μακεδονικού ζητήματος έχει σπάσει το μονοπώλιο της Σκοπιανής προπαγάνδας με τη χρήση των κοινωνικών μέσων δικτύωσης κυρίως από τους εκπροσώπους των νεοτέρων γενεών.
«Για πρώτη φορά αντιμετωπίζεται η Σκοπιανή προπαγάνδα με αποτελεσματικό τρόπο στο διαδίκτυο», λέει ο κ. Κυριμλής.
«Το σύνθημα μας ‘Αυτό δεν είναι το όνομά σου’ (#That’sNotYourName) έχει κυριολεκτικά κατακλύσει το διαδίκτυο! Το γεγονός που μας δίνει ιδιαίτερη χαρά όμως είναι ότι ενημερώνονται οι νεότερες γενεές ελληνοπαίδων και συμμετάσχουν ενεργά στην προσπάθειά μας».
Ο πρόεδρος της Παμμακεδονικής Ένωσης ΗΠΑ κ. Χατζής εκφράζει την ευγνωμοσύνη του σε όσους συμπατριώτες αγκάλιασαν το εγχείρημα κι απευθύνει έκκληση στον Ελληνισμό της γενέτειρας και στον απανταχού, καθώς και στους πολίτες όλου του κόσμου να υπογράψουν το αίτημα (petition).
«Από καρδιάς, εκφράζω εκ μέρους όλων μας, τις θερμές ευχαριστίες μας για τη θερμή ανταπόκρισή σας. Το εγχείρημα μας εκπηγάζει από ανιδιοτελή πατριωτισμό και αγάπη στην γενέτειρα. Η παγκόσμια συγκυρία και τα γεωπολιτικά ενδιαφέροντα έχουν αλλάξει κι εμφανίζεται ένα παράθυρο ευκαιριών για την Ελλάδα. Από όλους εμάς εξαρτάται εάν θα αδράξουμε τις ευκαιρίες αυτές για να οικοδομήσουμε ένα καλύτερο μέλλον για τις νεότερες γενεές. Σας παρακαλούμε να υπογράψετε και να ενημερώνετε συγγενείς, φίλους και συμπατριώτες σας όπου κι αν ζείτε. Όλοι μαζί, ενωμένοι δημιουργούμε ένα κίνημα αγάπης προς την Ελλάδα, χωρίς αρχηγούς, χωρίς κρυφή αντζέντα. Είναι καιρός να θέσουμε ένα οριστικό τέλος στα προβλήματα που δημιουργεί το κράτος-μόρφωμα της FYROM στην Ελλάδα και στην ευρύτερη περιοχή των Βαλκανίων».
Υπενθυμίζεται ότι η δημόσια έκκληση της Παμμακεδονικής ΗΠΑ διεξάγεται τόσο online (στο gopetition) όσο και offline με ειδικές φόρμες συλλογής υπογραφών στις οποίες έχουν συγκεντρωθεί δεκάδες χιλιάδες υπογραφές.

Μπορείτε να υπογράψετε και εσείς εδώ: Υπογραφές για τη Μακεδονία




Share
Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΧΕΤΕ ΚΑΤΙ ΝΑ ΠΕΙΤΕ