Ότι είμαι αγράμματος και δεν μπορώ να βαστήσω ταχτική σειρά 'σ ταγραφόμενα, και...τότε φωτίζεται και ο αναγνώστης.Μπαίνοντας εις αυτό το έργον καιακολουθώντας ναγράφω...........(Μακρυγιάννης)

.......να γράφω δικά μου, να γράφω δικά σας, να γράφω και ξένα. Οπιανού και νάναι πάλι εγώ θα γράφω, ακόμα και αν δε μου αρέσουν αυτά που έχετε γραμμένα, απλά γιατί αρέσουν σε σας που τα γράψατε και σε σας που τα βλέπετε, κι αν σας πικράνω μη λησμονάτε τα λόγια του George Orwell ….. εάν σημαίνει κάτι τέλος πάντων η Ελευθερία, σημαίνει το δικαίωμα του να λες στους ανθρώπους αυτά που δεν θέλουν να ακούσουν.

Σάββατο 28 Μαΐου 2016

ΚΙΕΦ: «Διαφωνούμε με τον Παυλόπουλο, είμαστε Τούρκοι»

Παράλογες απαιτήσεις του ΚΙΕΦ:
Εκλογή μουφτήδων, δίγλωσσα νηπιαγωγεία, αναγνώριση τουρκικής μειονότητας, προσλήψεις στο δημόσιο (και εκτός ΑΣΕΠ) τα αιτήματα του τουρκόφρονου κόμματος


Ενοχλημένοι από τις δηλώσεις του Προέδρου της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλου, που έκανε από την Κομοτηνή εμφανίζονται οι παράγοντες του τουρκόφρονου κόμματος ΚΙΕΦ, οι οποίοι μέσω ανακοίνωσης τους επισημαίνουν τη διαφωνία τους.
Το παράδοξο της ανακοίνωσης είναι ότι την ίδια στιγμή που το ΚΙΕΦ επικαλείται τη Συνθήκη της Λωζάννης ταυτόχρονα την αναιρεί καθώς απαιτεί μέχρι και αναγνώριση «τουρκικής» μειονότητας, η οποία όμως δεν αναφέρεται και δεν προβλέπεται πουθενά από τη συνθήκη αυτή. 
Παράλληλα, το τουρκόφρονο κόμμα ζητάει ευθαρσώς αναλογικές προσλήψεις (!!!) στο δημόσιο για τα μέλη της μειονότητας αγνοώντας επιδεικτικά το νόμο του ΑΣΕΠ και ζητώντας επί τη ουσίας ευνοϊκότερη μεταχείριση έναντι των υπολοίπων Ελλήνων πολιτών. Αναλυτικά, η ανακοίνωση του ΚΙΕΦ έχει ως εξής:
«Θέλουμε να επισημάνουμε ότι δεν συμφωνούμε με τις δηλώσεις του Προέδρου της Δημοκρατίας Κ. Προκόπη Παυλόπουλου που έκανε στην Κομοτηνή κατά την ημέρα του εορτασμού της ένταξης της Κομοτηνής στην Ελλάδα.
Μακάρι να ήταν τόσο αισιόδοξη η εικόνα της Ελλάδας στο θέμα της μειονότητας και της ισοπολιτείας, όπως την περιέγραψε ο αξιότιμος Πρόεδρός μας. Εμείς ως Τουρκική Μειονότητα της Δυτικής Θράκης απαιτούμε να αναγνωριζόμαστε με τη δική μας ταυτότητα, να ιδρύσουμε μη κυβερνητικές οργανώσεις στο όνομα των οποίων να αναγράφεται η δική μας ταυτότητα και να ξανανοίξουν σύμφωνα με τις αποφάσεις του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Δικαιωμάτων του Ανθρώπου, οι ιστορικοί και νόμιμοι σύλλογοί μας που έκλεισαν μονάχα επειδή στο όνομά τους υπήρχε η λέξη Τούρκος η οποία δηλώνει τη δική μας ταυτότητα.
  • Εμείς, απαιτούμε να ανοίξουν δίγλωσσα νηπιαγωγεία που θα παράσχουν εκπαίδευση στα Τουρκικά-Ελληνικά και να ανοίξουν δημοτικά, γυμνάσια και λύκεια επειδή υπάρχει ανάγκη λόγω ανεπάρκειας αριθμού.
  • Εμείς, απαιτούμε να αναγνωριστούν οι μουφτήδες τους οποίους εξέλεξε η μειονότητα και να υπάρχει σεβασμός στην ελεύθερη βούληση της μειονότητας.
  • Εμείς, απαιτούμε να έχουμε πλήρη δικαιώματα στην ίδρυση των βακουφίων που αποτελούν κειμήλια των προγόνων μας και πλήρη δικαιώματα πάνω σε όλη την περιουσία των βακουφίων που ανήκουν στη μειονότητά μας.
  • Εμείς, απαιτούμε να ξαναπάρουν υπηκοότητα τα μέλη της μειονότητας από τους οποίους αφαιρέθηκε η υπηκοότητα με βάση το καταργηθέν άρθρο 19 του Κώδικα Ελληνικής Ιθαγένειας.
  • Εμείς, απαιτούμε να ληφθούν τα μέτρα που θα βελτιώσουν την ποιότητα της εκπαίδευσης στα σχολεία μας.
  • Εμείς, απαιτούμε να λάβουμε μέρος στο δημόσιο σε αναλογία με τον πληθυσμό μας και να εξυπηρετήσουμε τη χώρα μας.
  • Εμείς, απαιτούμε να καλυφθεί η οικονομική καθυστέρηση και να βελτιωθεί η ποιότητα ζωής της Τουρκικής Μειονότητας της Δυτικής Θράκης.
  • Εμείς, απαιτούμε να μην γίνει επίθεση τα μεσάνυχτα στο Κόμμα Ισότητας Ειρήνης και Φιλίας μονάχα για ψυχολογικό εκφοβισμό και να μην γίνει κλοπή του τρακαρισμένου αυτοκινήτου του αείμνηστου ιδρυτή μας από τη γωνία-μουσείο που δημιουργήθηκε από το κόμμα μας.
Είναι δυνατόν να επεκτείνουμε τις απαιτήσεις μας. Ξέρουμε ότι είναι γνώστης αυτών των απαιτήσεών μας και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας μας. Η Συνθήκη της Λωζάνης είναι πολύ ξεκάθαρη. Οι απαιτήσεις μας είναι στα πλαίσια αυτής της Συνθήκης. Ανακοινώνουμε με τιμή σε όλο το κοινό ότι περιμένουμε από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και τη χώρα μας-μέλος της Ε.Ε. να φέρουν επειγόντως στη ζωή τροποποιήσεις και εφαρμογές που θα καταστήσουν δυνατό το να ωφεληθούμε από όλα τα κύρια δικαιώματα και τις ελευθερίες στα πλαίσια όσο των διμερών και διεθνών συμφωνιών τόσο και των οικουμενικών ανθρωπίνων δικαιωμάτων».




Share
Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΧΕΤΕ ΚΑΤΙ ΝΑ ΠΕΙΤΕ