Ότι είμαι αγράμματος και δεν μπορώ να βαστήσω ταχτική σειρά 'σ ταγραφόμενα, και...τότε φωτίζεται και ο αναγνώστης.Μπαίνοντας εις αυτό το έργον καιακολουθώντας ναγράφω...........(Μακρυγιάννης)

.......να γράφω δικά μου, να γράφω δικά σας, να γράφω και ξένα. Οπιανού και νάναι πάλι εγώ θα γράφω, ακόμα και αν δε μου αρέσουν αυτά που έχετε γραμμένα, απλά γιατί αρέσουν σε σας που τα γράψατε και σε σας που τα βλέπετε, κι αν σας πικράνω μη λησμονάτε τα λόγια του George Orwell ….. εάν σημαίνει κάτι τέλος πάντων η Ελευθερία, σημαίνει το δικαίωμα του να λες στους ανθρώπους αυτά που δεν θέλουν να ακούσουν.

Τετάρτη 4 Μαΐου 2016

Κυπριακές εκλογές και εθνικές επιλογές


Άρθρο του Κωνσταντίνου Χολέβα στην εφημερίδα ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ, Κυριακή 17 Απριλίου 2016.

Ο νους μου αυτές τις ημέρες στρέφεται στην Κύπρο. Τον Ακρίτα του Ελληνισμού, το νησί που «πολλούς αφέντες άλλαξε, δεν άλλαξε ψυχή» κατά τον Κωστή Παλαμά. Πολλά τα μηνύματα από την Ιστορία και την επικαιρότητα:

Φέτος συμπληρώνονται εξήντα χρόνια από τον απαγχονισμό των οκτώ εκ των εννέα ηρωομαρτύρων της αγχόνης. Πλην του Ευαγόρα Παλληκαρίδη που απαγχονίσθηκε το 1957, τα άλλα παλληκάρια απαγχονίσθηκαν το 1956 από τους Βρετανούς αποικιοκράτες. Σε λιγότερο από ένα μήνα, στις 10 Μαΐου θα συμπληρωθούν εξήντα ακριβώς χρόνια από την εκτέλεση των δύο πρώτων: Του Μιχαλάκη Καρολή και του Ανδρέα Δημητρίου.
Στις 13.4.2016 πραγματοποιήθηκε στη Λευκωσία η παρουσίαση της πλήρους ποιητικής συλλογής του αιωνίου εφήβου της Κύπρου, του απαγχονισθέντος Ευαγόρα Παλληκαρίδη. 500 ποιήματα πρόλαβε και έγραψε ως μαθητής και ως αγωνιστής της ΕΟΚΑ. Ορισμένα από αυτά τα έστειλε μέσα από τη φυλακή στην αδελφή του, η οποία και τα έδωσε στη δημοσιότητα.
Μιλώντας σε δημόσια εκδήλωση ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Χρυσόστομος Β΄τόνισε ότι το σχέδιο της Τουρκίας είναι να καταλύσει και να καταργήσει την Κυπριακή Δημοκρατία μέσω μιας δήθεν «λύσης» του προβλήματος.
Λόγω της έξαρσης των κουρδικών επιθέσεων στη ΝΑ Τουρκία ένα τάγμα καταδρομέων έφυγε από την Κατεχόμενη Βόρειο Κύπρο και επέστρεψε στην Τουρκία.
Μέσα σε όλα αυτά οι Ελληνοκύπριοι ετοιμάζονται για βουλευτικές εκλογές. Η Βουλή της Κυπριακής Δημοκρατίας έκλεισε στις 14 Απριλίου και στις 22 Μαΐου θα εκλεγούν οι 54 νέοι βουλευτές. Μετά την έξοδο της Κύπρου από το Μνημόνιο επανέρχεται το εθνικό θέμα στην πρώτη γραμμή του ενδιαφέροντος. Η λύση την οποία συζητούν οι κκ Αναστασιάδης και Ακιντζί δεν βρίσκει σύμφωνα όλα τα κόμματα. Συγκεκριμένα:
Ο κεντροδεξιός ΔΗΣΥ (Δημοκρατικός Συναγερμός) υπό τον Αβέρωφ Νεοφύτου και το Κομμουνιστικό ΑΚΕΛ, θα καταλάβουν την πρώτη και δεύτερη θέση αντιστοίχως με βάση τις δημοσκοπήσεις. Σε μεγάλο βαθμό στηρίζουν τις διαβουλεύσεις του Προέδρου της Δημοκρατίας Νίκου Αναστασιάδη με τον Τουρκοκύπριο Μουσταφά Ακιντζί.
Το κεντρώο ΔΗΚΟ με πρόεδρο τον Νικόλα Παπαδόπουλο, γιο του αειμνήστου Τάσσου, η σοσιαλιστική ΕΔΕΚ υπό τον Μαρίνο Σιζόπουλο, η Συμμαχία Πολιτών του πρώην Υπουργού Γιώργου Λιλλήκα και το νέο κόμμα Αλληλεγγύη υπό την Ευρωβουλευτή Ελένη Θεοχάρους, που αποχώρησε από τον ΔΗΣΥ, εκφράζουν έντονες ανησυχίες για τις συζητήσεις Αναστασιάδη-Ακιντζί και για τις προθέσεις της Άγκυρας να ελέγξει πλήρως τη Μεγαλόνησο. Βεβαίως η εκλογή των βουλευτών δεν θα αλλάξει την κυβέρνηση, λόγω του ισχύοντος Προεδρικού συστήματος. Θα καταγράψει, όμως, θετικές και αρνητικές απόψεις για τη συζητούμενη «λύση».

Υποχρέωση του Έθνους είναι η διαφύλαξη της ελληνικότητος της Κύπρου!







Share
Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΧΕΤΕ ΚΑΤΙ ΝΑ ΠΕΙΤΕ