Ότι είμαι αγράμματος και δεν μπορώ να βαστήσω ταχτική σειρά 'σ ταγραφόμενα, και...τότε φωτίζεται και ο αναγνώστης.Μπαίνοντας εις αυτό το έργον καιακολουθώντας ναγράφω...........(Μακρυγιάννης)

.......να γράφω δικά μου, να γράφω δικά σας, να γράφω και ξένα. Οπιανού και νάναι πάλι εγώ θα γράφω, ακόμα και αν δε μου αρέσουν αυτά που έχετε γραμμένα, απλά γιατί αρέσουν σε σας που τα γράψατε και σε σας που τα βλέπετε, κι αν σας πικράνω μη λησμονάτε τα λόγια του George Orwell ….. εάν σημαίνει κάτι τέλος πάντων η Ελευθερία, σημαίνει το δικαίωμα του να λες στους ανθρώπους αυτά που δεν θέλουν να ακούσουν.

Παρασκευή, 29 Απριλίου 2016

Οι γεωπολιτικές και κοινωνικές εξελίξεις υπό το πρίσμα της υπερβατικής θεώρησης.

Του Ελευθέριου Αναστασιάδη

Η υποβόσκουσα σύγκρουση Ρωσίας - Τουρκίας, Ρωσίας –ΗΠΑ, η κάθοδος του ΝΑΤΟ στο αιγαίο, οι μεταναστευτικές ροές και ο αποικισμός της Ευρώπης από μουσουλμανικούς πληθυσμούς, τα τρομοκρατικά κτυπήματα στις ευρωπαϊκές χώρες. Ταυτόχρονα, σοβαρές μεταβολές στα κοινωνικά ήθη των δυτικών χωρών δημιουργούν νέα μοντέλα οικογενειακού δικαίου, καταργώντας έτσι την έννοια του παραβατικού.

Όλα δείχνουν ότι η ανθρωπότητα βαδίζει προς κάποιο μεγάλο γεγονός, είτε σε σημαντικές ανακατατάξεις και μεταβολές σε όλα τα επίπεδα της ανθρώπινης ύπαρξης. Οι γεωπολιτικές , ιστορικές και κοινωνιολογικές αναλύσεις με επιστημονικό υπόβαθρο αυτών των ζητημάτων, είναι γνωστές και δεν χρειάζεται να τις αναφέρουμε, μια που συνεχώς αναφέρεται σε αυτές ο Θεόδοτος. Όμως ο πνευματικά ολοκληρωμένος ερευνητής αυτών των θεμάτων, δεν πρέπει να λαμβάνει υπόψη του μόνον τις πληροφορίες που προέρχονται από την υλική διάσταση (επιστήμη), αλλά να ''αφουγκράζεται'' και αυτές που προέρχονται από την πνευματική –υπερβατική διάσταση. Μόνον με αυτόν τον τρόπο θα μπορεί να έχει μία συνολική εικόνα των πιθανοτήτων του κοσμικού γίγνεσθαι.

Ας υποθέσουμε ότι ένας καθηγητής πανεπιστήμιου ή ένα ινστιτούτο γεωπολιτικών μελετών, είχε προβλέψει πριν 50 χρόνια την σημερινή κατάσταση έντασης μεταξύ της Τουρκίας και της Ρωσίας, όλα τα έντυπα που ασχολούνται με αυτά τα θέματα δεν θα είχαν αναφέρει με θαυμασμό και ενδιαφέρον αυτή την πρόβλεψη; Φυσικά. Εάν λοιπόν μία παρόμοια πρόβλεψη προέρχεται από τον χώρο του υπερβατικού, δεν θα πρέπει με το ίδιο ενδιαφέρον να την επισημάνουμε και να την έχουμε υπόψη μας; Νομίζω πως ναι.
Αναφέρομαι λοιπόν στους προφητικούς λόγους του Αγίου Παϊσίου, και συγκεκριμένα εκείνους που αφορούν την Ελλάδα, την Τουρκία, την Ρωσία και το ΝΑΤΟ. Η περιγραφή αυτών των μελλοντικών καταστάσεων (δεν χρειάζεται να την αναπτύξουμε εδώ διότι είναι λίγο -πολύ γνωστή σε όλους) όπως δίνεται από τον άγιο Γέροντα είναι τόσο κοντά στα όσα σήμερα παρατηρούμε , που εάν δεν την αναφέραμε, δεν την επισημάναμε, τότε η στάση μας θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως πνευματικά και διανοητικά ελλιπής. Ακριβώς γι’ αυτούς τους λόγους, ο γνωστός γεωπολιτικός Aleksandr Dugin σύμβουλος του VladimirPutin, αναφέρει τις προφητείες του Αγίου Παϊσίου σε ένα άρθρο του υπό τον τίτλο, Αρχές και στρατηγική του επερχόμενου πολέμου.
Θα μου πείτε, και δικαίως, ότι ο χώρος των προφητειών και γενικότερα των υπερβατικών συμβολισμών και αποκαλύψεων εμπεριέχει ρίσκα, υπό την έννοια ότι δεν είναι πάντα εύκολο να γνωρίζουμε τι ακριβώς έχει ειπωθεί, με ποιο τρόπο και γιατί ειπώθηκε, επίσης δεν υπάρχει η βεβαιότητα ότι η κάθε θέαση του κοσμικού γίγνεσθαι που μπορεί να έχει ένας πνευματικός και άγιος άνθρωπος, είναι πάντα σωστή και ακριβής. Το τέλειο και το αλάνθαστο δεν υπάρχει σε αυτό τον κόσμο.
Παρόλα αυτά και έχοντας υπόψη όλα αυτά, καλό είναι να είμαστε ανοιχτοί νοητικά σε κάθε τέτοια πληροφορία, διότι όπως είχε πει ένας γερμανός φιλόσοφος, «στον άνθρωπο της παράδοσης το ''θαυμάσιο'' δεν προκαλεί καμία έκπληξη, γιατί το ''θαυμάσιο'' είναι αυτό με το οποίο έχει την πιο βαθιά οικειότητα.»
Σε κάθε περίπτωση, είναι σημαντικό ότι όλες αυτές οι προφητείες παρουσιάζουν και αναδεικνύουν δύο γεγονότα:
 Α) Η απελευθέρωση του ελληνικού ιστορικού χώρου από τον τουρκικό ζυγό δεν πραγματώθηκε πλήρως ακόμη. 
Β)Την αντιπαράθεση μεταξύ ορισμένων προτεσταντικών αλλά και άλλων κύκλων της δύσης με την Ρωσία, που υποβόσκει εδώ και αιώνες.
(H εχθρότητα αυτών των κύκλων εκφράστηκε πριν από λίγο καιρό από τον Τζ. Σόρος, ο οποίος δήλωσε ότι «Ο Πούτιν αποτελεί μεγαλύτερο κίνδυνο από το ISIS»)
Όπως και να έχουν τα πράγματα, και επειδή ο χρόνος είναι σχετικός, θα τελειώσω επαναλαμβάνοντας την πρόβλεψη που είχε κάνει πριν από δύο αιώνες ο διπλωμάτης Joseph de Maistre, πρέσβης του Βασιλιά Βίκτωρος Εμμανουήλ Β΄, στην αυλή του Τσάρου Αλεξάνδρου Α΄: «…πρέπει να είμαστε έτοιμοι για ένα τεράστιο γεγονός στην Θεϊκή τάξη, προς το οποίο πλησιάζουμε με μία ταχύτητα όλο και πιο μεγάλη, το οποίο θα εντυπωσιάσει όλους αυτούς που θα το παρατηρήσουν. Δεν υπάρχει πλέον Θρησκευτικότητα πάνω στην γη: το ανθρώπινο γένος δεν μπορεί να παραμείνει σε μία τέτοια κατάσταση….οι καιροί έχουν φθάσει. »

Ούτως ή άλλως, ΑΛΗΘΩΣ ΑΝΕΣΤΗ.

Share
Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΧΕΤΕ ΚΑΤΙ ΝΑ ΠΕΙΤΕ