Ότι είμαι αγράμματος και δεν μπορώ να βαστήσω ταχτική σειρά 'σ ταγραφόμενα, και...τότε φωτίζεται και ο αναγνώστης.Μπαίνοντας εις αυτό το έργον καιακολουθώντας ναγράφω...........(Μακρυγιάννης)

.......να γράφω δικά μου, να γράφω δικά σας, να γράφω και ξένα. Οπιανού και νάναι πάλι εγώ θα γράφω, ακόμα και αν δε μου αρέσουν αυτά που έχετε γραμμένα, απλά γιατί αρέσουν σε σας που τα γράψατε και σε σας που τα βλέπετε, κι αν σας πικράνω μη λησμονάτε τα λόγια του George Orwell ….. εάν σημαίνει κάτι τέλος πάντων η Ελευθερία, σημαίνει το δικαίωμα του να λες στους ανθρώπους αυτά που δεν θέλουν να ακούσουν.

Παρασκευή 15 Απριλίου 2016

Η διαφορά μεταξύ δεξιάς και αριστεράς

Του Πέτρου Χασάπη

Τόσο η Δεξιά, όσο και η Αριστερά επιβάλουν εξοντωτικά μέτρα εναντίον του λαού και ξεπουλούν την περιουσία της χώρας.
Σε τι λοιπόν διαφέρουν;

Διαφέρουν στο εξής:
Η μεν Δεξιά λέει ότι έτσι κάνει το σωστό.
Η δε Αριστερά λέει ότι πονάει αλλά δεν μπορεί να κάνει αλλιώς.

Αφού όμως, η Αριστερά ισχυρίζεται ότι δεν μπορεί να κάνει αλλιώς, αυτό σημαίνει ότι δεν έχει εναλλακτική πρόταση για το πρόβλημα διαφορετική από αυτή της Δεξιάς, παρά μόνο ιδεολογήματα ανεφάρμοστα.

Επομένως Δεξιά και Αριστερά ταυτίζονται και η θεατρική διαφορά μεταξύ τους, είναι μόνο για τους πολιτικά αφελείς, προκειμένου να έχουν και οι δύο εκλογική πελατεία, για τις ανάγκες του κοινοβουλευτικού παιχνιδιού και των προσωπικών φιλοδοξιών.

Όπως λέει και μια φίλη, ο καθένας μπορεί να πουλάει την τρέλα του.
Το πρόβλημα όμως είναι με αυτόν που την "αγοράζει".






Share
Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΧΕΤΕ ΚΑΤΙ ΝΑ ΠΕΙΤΕ