Ότι είμαι αγράμματος και δεν μπορώ να βαστήσω ταχτική σειρά 'σ ταγραφόμενα, και...τότε φωτίζεται και ο αναγνώστης.Μπαίνοντας εις αυτό το έργον καιακολουθώντας ναγράφω...........(Μακρυγιάννης)

.......να γράφω δικά μου, να γράφω δικά σας, να γράφω και ξένα. Οπιανού και νάναι πάλι εγώ θα γράφω, ακόμα και αν δε μου αρέσουν αυτά που έχετε γραμμένα, απλά γιατί αρέσουν σε σας που τα γράψατε και σε σας που τα βλέπετε, κι αν σας πικράνω μη λησμονάτε τα λόγια του George Orwell ….. εάν σημαίνει κάτι τέλος πάντων η Ελευθερία, σημαίνει το δικαίωμα του να λες στους ανθρώπους αυτά που δεν θέλουν να ακούσουν.

Δευτέρα, 21 Δεκεμβρίου 2015

Η άλλη πλευρά του Πολεμιστή!

Τα Χριστούγεννα έφτασαν. Σε λίγες ημέρες, με την ευκαιρία της επετείου της γέννησης του Θείου Βρέφους οι οικογενειακές στιγμές και η διασκέδαση είναι η προτεραιότητα πολλών συνανθρώπων μας. 
Τέτοιες μέρες καλά είναι να θυμόμαστε αυτούς που είναι σε Ετοιμότητα, παρέχοντας την ασφάλεια σε όλους εμάς για να απολαύσουμε την οικογενειακή θαλπωρή και να νιώσουμε την χαρά των εορτών.
Το κείμενο που ακολουθεί είναι αναδημοσιευμένη αλλά τόσο επίκαιρη, επιστολή ενός Πιλότου της ΠΑ και που εκφράζει το δικό του παράπονο ,δίνοντας το δικό του στίγμα σε όλους εμάς που θεωρούμε τα πάντα δεδομένα σε αυτήν εδώ τη Χώρα !
.............................................................................................................................................................
Περιμένοντας τον Τούρκο «Σκέφτομαι »…Η άλλη πλευρά του Πολεμιστή!

Σαν αντικρίσω το άσπρα άλογα του Αιγαίου ,χάνεται η σκέψις μου στον Ουρανό του Θείου, του Ωραίου του Αληθινού ! Δεν είμαι ημίθεος ,δεν είμαι άτρωτος, δεν είμαι καν ήρωας ! Έχω τους φόβους μου , έχω τις αναστολές μου , έχω και εγώ τις ανασφάλειες μου !
Μπορεί να μην είμαι σε θέση να ζητήσω από την έρμη Πατρίδα κάτι το καλύτερο για μένα, για τα παιδιά μου ,μπορεί να μην είμαι καν ικανός ούτε για αυτά που παίρνω !
Όλες αυτές οι σκέψεις που περνάνε από το μυαλό μου ,σφίγγουν το λαιμό και ξεραίνουν το στόμα μου ! Καημένη Πατρίδα έχεις όλους τους άχρηστους στην πλάτη σου έχεις και μένα …
Μπορεί να ήξερα πόσο επικίνδυνο και ανούσιο ίσως και “άχρηστο για πολλούς εκεί κάτω να είναι αυτό που κάνω εδώ ψηλά !
Ίσως και να έχουν δίκιο, βλέπεις εγώ δεν κατεβάζω διακόπτες, εγώ δεν οδηγώ λεωφορείο με 50 ψυχές, εγώ δεν βγάζω φωτοτυπίες στα βουλευτικά έδρανα ένα χειμωνιάτικο βράδυ του Γενάρη στη ζεστασιά της Βουλής!
Εγώ κάθομαι, σκέπτομαι, μελετάω και περιμένω τον Τούρκο… Μπορεί και εγώ να μην έχω να πληρώσω τα κοινόχρηστα αλλά εσάς δεν σας ενδιαφέρει, μπορεί να μην έχω να πληρώσω το χαράτσι στο Πατρικό του χωριού μου, αλλά εσάς δεν σας ενδιαφέρει … 
Ούτε και πρέπει!
Εγώ όμως πρέπει να αδειάσω το μυαλό μου να κλειδώσω το υποσυνείδητο, να μην σκεφτώ ότι με περιμένουν και εμένα στο σπίτι μου, όπως τόσους και τόσους άλλους που δεν γύρισαν Ποτέ πίσω από μια ακόμη καθημερινή αποστολή … 
Ίσως και κάποιοι να πουν ότι τα ήθελε και να έπαθε!
Εγώ όμως δεν πετάω για αυτούς, πετάω για τον Πατέρα μου που καμαρώνει στην άκρη στο χωράφι όταν περνούν τα μαχητικά μας, πετάω για το παιδί στη Φλώρινα που περπατάει ώρες στο χιόνι να πάει στο σχολειό του, πετάω για τον Παπά μας που κάνει χιλιόμετρα για να κάνει Ανάσταση μαζί με τους τσοπαναραίους στο ύψωμα της Παναγιάς!
Πετάω για το ψαρά που βγήκε χαράματα στις 4 το πρωί με την ψαρόβαρκα να φέρει το μεροκάματο στη φαμελιά του, πετάω για το δασκαλάκο που πληρώνει από την τσέπη του τις φωτοτυπίες στα Άγραφα της Καρδίτσας … 
Για αυτούς πετάω…
Για να μπορούν να κάνουν αυτό που χρόνια κάνουν και να κρατάνε την Πατρίδα μας ζωντανή!
Ούτε αυτοί, ούτε εγώ θα ζητήσω υπερωρίες γιορτές και Κυριακές, γιατί εγώ πετάω για την Πατρίδα μου… Πετάω για τους δικούς μου ανθρώπους, αυτούς που γλεντάνε με την ψυχή τους, ζουν για μια στιγμή και όταν πεθαίνουν ξεπροβοδίζουν τους δικούς τους ανθρώπους με τραγούδια και εύχονται καλήν αντάμωση !
Ίσως κάποιο πρωί όταν κοιτάξεις ψηλά θα με δεις γιατί …

Εκεί που Ισιώνει ο Αετός …Οι Γλάροι δεν πετάνε ! 

*Ένας από τους πολλούς που είναι όμως τόσο λίγοι !


Share
Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΧΕΤΕ ΚΑΤΙ ΝΑ ΠΕΙΤΕ