Ότι είμαι αγράμματος και δεν μπορώ να βαστήσω ταχτική σειρά 'σ ταγραφόμενα, και...τότε φωτίζεται και ο αναγνώστης.Μπαίνοντας εις αυτό το έργον καιακολουθώντας ναγράφω...........(Μακρυγιάννης)

.......να γράφω δικά μου, να γράφω δικά σας, να γράφω και ξένα. Οπιανού και νάναι πάλι εγώ θα γράφω, ακόμα και αν δε μου αρέσουν αυτά που έχετε γραμμένα, απλά γιατί αρέσουν σε σας που τα γράψατε και σε σας που τα βλέπετε, κι αν σας πικράνω μη λησμονάτε τα λόγια του George Orwell ….. εάν σημαίνει κάτι τέλος πάντων η Ελευθερία, σημαίνει το δικαίωμα του να λες στους ανθρώπους αυτά που δεν θέλουν να ακούσουν.

Σάββατο, 28 Μαρτίου 2015

Ο Τούρκος δεν θέλει τον «Γερμανό του» αλλά τον «Ρώσο του».


Του Δρ. Κωνσταντίνου Βαρδάκα

Η όρεξη και η τουρκική βουλιμία ξεκίνησαν λίγο πριν τα φετινά Χριστούγεννα στις 5 Δεκεμβρίου στην Αθήνα
Ο Τούρκος οσμιζόταν ότι έρχονται εκλογές στην Ελλάδα και στην συνέχεια δυνατή κόντρα με την Γερμανία.
Και έτσι τολμάει και κάνει την ανεκδιήγητη δήλωση.

Ο Τούρκος πρωθυπουργός Α.Νταβούτογλου κατά την συνάντηση του με τον πρόεδρο της Δημοκρατίας Κ.Παπούλια προχώρησε σε μια δήλωση-σοκ σύμφωνα με την οποία στις Ελληνοτουρκικές σχέσεις «Μπορούν να αλλάξουν τα πάντα, αλλά η γεωγραφική τοποθεσία δεν μπορεί να αλλάξει. Όλα τα άλλα τα συζητάμε»!

Σε δυο τρεις μήνες την σκυτάλη την παίρνουν οι ¨οθωμανικές δεξαμενές σκέψης¨ που έχουν ταγγίσει από την παλιοκαιρία.

¨Το τουρκικό Ινστιτούτο, «Τουρκία -21ος αιώνας», το οποίο θεωρείται ως επίσημο think tank της τουρκικής κυβέρνησης καθώς χρηματοδοτείται από το υπουργείο Εξωτερικών με άρθρο του προέδρου του και στενού φίλου του Ρ.Τ.Ερντογάν, καθηγητή πολιτικών επιστημών Ümit Özdağ, προσδιορίζοντας το τι πρέπει να κάνει η Τουρκία σε ότι αφορά το Αιγαίο ξεκαθαρίζει ότι «Θα προχωρήσει άμεσα στην διεκδίκηση των απολεσθέντων 16 νησιών του Αιγαίου τα οποία βρίσκονται υπό ελληνική κατοχή».
Στο σχετικό άρθρο αναφέρονται τα 16 νησιά τα οποία κατονομάζονται με την τουρκική τους ονομασία: Kouyn, Hurşıt, Fornoz, Eşek, Nergizçik, Bulamaç, Kalolimnos, Keçi, Sakarcılar Koçbaba, Ardacık.
Πρόκειται για τα νησιά Οινούσσες, Φίμενα, Φούρνοι, Αγαθονήσι, Άρκη, Φαρμακονήσι, Καλόλημνος, Πλατιά, Κυρά Παναγιά, Γυαλί, Σύρνα και τα ανήκοντα στην ανατολική Μεσόγειο, νότια της Κρήτης, Gavdos, Dhia, Dionısades, Gaidhouronisi, Koufonisi, δηλαδή Γαύδος, Δία, Διονισιάδες, Γαιδουρονήσι, Κουφονήσι, τα οποία «κατέχονται παράνομα από την Ελλάδα» οπως αναφέρει ο συνεργάτης του Ρ.Τ.Ερνττογάν.¨ http://mikroskopio.gr/

Το θεωρητικό αυτό υπόστρωμα από το ανωτέρω think tank ουσιαστικά επικαιροποιήθηκε στην τουρκική Βουλή ανήμερα της Εθνικής Επετείου μας.
¨Νέα θρασύτατη πρόκληση από την Τουρκία. Ο υπουργός Άμυνας της χώρας, Ισμέτ Γιλμάζ, με ομιλία του στη Βουλή έθεσε θέμα αμφισβήτησης της κυριαρχίας 16 ελληνικών νησιών στο νοτιοανατολικό Αιγαίο και επεσήμανε πως η Άγκυρα θα διεκδικήσει αυτά τα νησιά ακόμη και με στρατιωτικά μέσα. ¨

¨ Άλλες δημοσιογραφικές πληροφορίες από την τουρκική πρωτεύουσα αναφέρουν ότι στις 25 Μαρτίου ημέρα της Εθνικής μας Επετείου μας κατέθεσαν επερώτηση προς τον υπουργό Άμυνας της Τουρκίας, İsmet Yılmaz οι βουλευτές του Εθνικιστικού Κόμματος της Τουρκίας σχετικά με την «παράνομη», όπως υποστηρίζουν, κατοχή από την Ελλάδα 16 νησιών και νησίδων στο ανατολικό Αιγαίο.¨ / http://ereunitiko.blogspot.gr

Μάλλον οι Τούρκοι δεν θυμούνται την Συνθήκη της Λοζάνης ή θέλουν να ¨γράψουν¨ κάποια καινούργια Συνθήκη ή σε αυτή την κρίσιμη συγκυρία θέλουν να εξυπηρετήσουν πέρα από τα στενά συμφέροντα τους και ευρύτερους γεωπολιτικούς σκοπούς.
Θέτοντας τέτοια ζητήματα-διεκδικήσεις ουσιαστικά επιθυμούν να ¨στενέψουν¨ τους διαδρόμους ναυσιπλοΐας στο Αιγαίο και πέρα από την δημιουργία ζωτικού χώρου θέλουν να δημιουργήσουν συνθήκες ασφυξίας .

Ποιον θέλουν να δυσκολέψουν ή μάλλον να ¨πνίξουν¨;

Περισσότερα δείτε εδώShare
Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΧΕΤΕ ΚΑΤΙ ΝΑ ΠΕΙΤΕ