Ότι είμαι αγράμματος και δεν μπορώ να βαστήσω ταχτική σειρά 'σ ταγραφόμενα, και...τότε φωτίζεται και ο αναγνώστης.Μπαίνοντας εις αυτό το έργον καιακολουθώντας ναγράφω...........(Μακρυγιάννης)

.......να γράφω δικά μου, να γράφω δικά σας, να γράφω και ξένα. Οπιανού και νάναι πάλι εγώ θα γράφω, ακόμα και αν δε μου αρέσουν αυτά που έχετε γραμμένα, απλά γιατί αρέσουν σε σας που τα γράψατε και σε σας που τα βλέπετε, κι αν σας πικράνω μη λησμονάτε τα λόγια του George Orwell ….. εάν σημαίνει κάτι τέλος πάντων η Ελευθερία, σημαίνει το δικαίωμα του να λες στους ανθρώπους αυτά που δεν θέλουν να ακούσουν.

Σάββατο, 8 Νοεμβρίου 2014

Noam Chomski : «Ενα βήμα πριν τον πυρηνικό πόλεμο η Υφήλιος !»

Μιλώντας στο ρωσικό δίκτυο Russia Today ο σπουδαίος καθηγητής που έχει πυροδοτήσει σειρά αντιδράσεων με τα ανατρεπτικά σχόλιά του για τον ρόλο των ΗΠΑ,
αλλά και εκείνον του Ισραήλ σχετικά με την πρόσφατη στρατιωτική επιχείρηση στη Λωρίδα της Γάζας, προειδοποιεί ότι τα χειρότερα ακόμα δεν έχουν έρθει.
Τη στιγμή που επικρατεί αναβρασμός σχεδόν σε όλες τις γωνιές του πλανήτη, ενώ η κρίση στη Μέση Ανατολή προκαλεί πανικό στη Δύση και την ώρα που οι σχέσεις ΗΠΑ και Ρωσίας παραμένουν τεταμένες, δυσοίωνες είναι οι προβλέψεις για το μέλλον του Αμερικανού φιλοσόφου, πολιτικού ακτιβιστή και καθηγητή, Νόαμ Τσόμσκι.
Σύμφωνα με τον ίδιο η κατάσταση που επικρατεί τον τελευταίο καιρό ενδέχεται να οδηγήσει σε έναν πυρηνικό πόλεμο.
Που αποδίδει τους ισχυρισμούς του; Στο γεγονός ότι το ΝΑΤΟ διευρύνεται τα σύνορά του μέχρι τις παρυφές της Ρωσίας με μοναδικό σκοπό την ανάληψη του ελέγχου των παγκοσμίων ενεργειακών συστημάτων και όχι, όπως τονίζει, τη διατήρηση της διακυβερνητικής στρατιωτικής ισορροπίας, αλλά τον έλεγχο ολόκληρου του κόσμου.
«Το χειρότερο σενάριο θα ήταν ένας πυρηνικός πόλεμος, ο οποίος θα ήταν τραγικός. Και τα δύο κράτη που θα τον πυροδοτήσουν θα εξαφανιστούν από τις συνέπειες. Αυτό είναι το χειρότερο σενάριο. Και έχει φτάσει στο σημείο να πραγματοποιηθεί αρκετές φορές κατά το παρελθόν. Και θα μπορούσε να συμβεί και πάλι, αλλά όχι εσκεμμένα, αλλά από τυχαίες αλληλεπιδράσεις που λαμβάνουν χώρα – οι οποίες έχουν σχεδόν συμβεί», δήλωσε ο Τσόμσκι στην εκπομπή Sophie&Co και στην παρουσιάστρια, Σόφι Σεβαρντνάτζε, εγγονή του πρώην προέδρου της Γεωργίας, Έντβαρντ Σεβαρντνάτζε.
Όπως επισημαίνει, η προσπάθεια απομόνωσης της Ρωσίας μέσω κυρώσεων ωθεί το Κρεμλίνο να ενισχύει τις σχέσεις του με την Κίνα και όπως προβλέπει ο Αμερικανός φιλόσοφος κάτι τέτοιο θα μπορούσε να αποδυναμώσει την κυριαρχία των ΗΠΑ στο μέλλον.
Όσο για την κρίση στη Μέση Ανατολή και την προέλαση των τζιχαντιστών σε Ιράκ και Συρία, ο Τσόμσκι επισήμανε πως για τη δημιουργία των εξτρεμιστών του Ισλαμικού Κράτους ευθύνη φέρουν οι ΗΠΑ και οι πράξεις τους, κυρίως η εισβολή τους στο Ιράκ.
«Αυτό που συνέβη είναι ότι οι ΗΠΑ ουσιαστικά έπληξαν το Ιράκ με ένα είδος βαριοπούλας που οδήγησε στη δημιουργία μίας κυβερνητικής δομής με θρησκευτικό χαρακτήρα. Επομένως, προκλήθηκαν συγκρούσεις θρησκευτικού χαρακτήρα, που δεν είχαν σημειωθεί παλαιότερα.
Έκτοτε, αυτό διευρύνθηκε και τώρα διαλύει όλη την περιοχή»,
εξήγησε ο Τσόμσκι και επισήμανε πως για να επιλύσουν την κατάσταση οι ΗΠΑ αποφάσισαν να δράσουν και πάλι αγνοώντας, όπως είπε τη διεθνή νομοθεσία και χτίζοντας ένα συνασπισμό κατά του ΙΚ, το οποίο «εκτός του ότι είναι παράνομος δεν έχει και κανένα νόημα».

Share
Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΧΕΤΕ ΚΑΤΙ ΝΑ ΠΕΙΤΕ