Ότι είμαι αγράμματος και δεν μπορώ να βαστήσω ταχτική σειρά 'σ ταγραφόμενα, και...τότε φωτίζεται και ο αναγνώστης.Μπαίνοντας εις αυτό το έργον καιακολουθώντας ναγράφω...........(Μακρυγιάννης)

.......να γράφω δικά μου, να γράφω δικά σας, να γράφω και ξένα. Οπιανού και νάναι πάλι εγώ θα γράφω, ακόμα και αν δε μου αρέσουν αυτά που έχετε γραμμένα, απλά γιατί αρέσουν σε σας που τα γράψατε και σε σας που τα βλέπετε, κι αν σας πικράνω μη λησμονάτε τα λόγια του George Orwell ….. εάν σημαίνει κάτι τέλος πάντων η Ελευθερία, σημαίνει το δικαίωμα του να λες στους ανθρώπους αυτά που δεν θέλουν να ακούσουν.

Πέμπτη 9 Οκτωβρίου 2014

ISIS: Ισλαμικό Κράτος του ΤΡΟΜΟΥ

 Ένα συνώνυμο με την τρομοκρατία είναι το Ισλαμικό κράτος (IS) είναι τώρα ο νέος υπ αριθμόν ένα δημόσιος κίνδυνος της Ουάσιγκτον, η οποία είναι δημιουργός αυτής της οργάνωσης και για χρόνια ένας από τους κύριους χορηγούς ως μέρος της στην γεωπολιτική της πορεία στη Μέση Ανατολή.
Με δεκάδες χιλιάδες άνδρες, με εξελιγμένα όπλα και άφθονη χρηματοδότηση, η Daesh (τα αρχικά της ομάδας στα αραβικά) που αναπτύχθηκε από μια μικρή εκπαιδευμένη ομάδα για να αποτελέσουν πραγματική απειλή για το Ιράκ και την Συρία.
Για την υποστήριξη και τον εξοπλισμό της αντιπολίτευσης στην Συρία, έχουμε δημιουργήσει ένα ασφαλές καταφύγιο για τους τζιχαντιστές, πρόσφατα κατήγγειλε ο Γερουσιαστής των ΗΠΑ Paul Rand.
Το Ισλαμικό Κράτος και πρώην σύμμαχος του Al Nustra front, ένας βραχίονας της Αλ Κάιντα στην Συρία, ήταν σε θέση να αυξηθεί χάρη στις δωρεές των συμμάχων του Λευκού Οίκου στον Περσικό Κόλπο, ισχυρίζεται ο Andrew Tabler, ένας εμπειρογνώμονας στο Ινστιτούτο της Ουάσιγκτον για την Πολιτική στην Μέση Ανατολή. Επίσης ο πρώην Πρωθυπουργός του Ιράκ Νουρί Αλ Μαλίκι κατήγγειλε για χρόνια της εμπλοκή της Σαουδικής Αραβίας και του Κατάρ στην χρηματοδότηση της τρομοκρατίας στην χώρα του.
Παρά το γεγονός ότι η προέλευση της δεν είναι απολύτως σαφής, θεωρείται ότι ο σπόρος της ήταν η ομάδα που δημιουργήθηκε το 2002 από τον Ιορδανό Αμπού Μουσάμπ Αλ Ζαρκάουι γνωστή ως Al tawhid wal jihad Yamaat( Κοινότητα Μονοθεϊσμού και Ιερός Πόλεμος).
Ένα χρόνο μετά την Αμερικάνικη εισβολή στο Ιράκ το 2003, ο ίδιος και οι οπαδοί του , ορκίστηκε πίστη στη Αλ Κάιντα και άρχισαν να αυτοαποκαλούνται βάση οργάνωσης της Τζιχάντ στην γη των δυο ποταμών (σε σχέση με τον Τίγρη και τον Ευφράτη ποταμών) και στην συνέχεια, το Ισλαμικό κράτος του Ιράκ.
Με το θάνατο του Αλ Ζαρκάουι το 2006, η διοίκηση πέρασε στον Αμπού Ομάρ Αλ Μπαγκντάντι και αυτό συνέβη τον Απρίλιο του 2010 και έγινε Αμπού Μπακρ αλ -Μπαγκντάντι, που κάποτε ασχολήθηκε με τον Συριακό πόλεμο, άλλαξε το όνομά του το 2013 με το Ισλαμικό Κράτος του Ιράκ και χώρα της Sham ( ISIS, ακρωνύμιο, στα αγγλικά).
Ορισμένες εκδοχές δείχνουν ότι οι σπόροι της τρέχουσας δομής του Ισλαμικού κράτους (το τελευταίο από τον μακρύ κατάλογο των ονομάτων) επωάζονται στην Αμερικάνική φυλακή στο στρατόπεδο Bucca στο Ιράκ όπου ο Αλ Μπαγκντάντι συνελήφθη πριν από μια δεκαετία.
Οι υποστηρικτές αυτής της θεωρίας ισχυρίζονται το γεγονός ότι ήταν τέσσερα χρόνια πίσω από τα κάγκελα πράγμα που βοήθησε στη ριζοσπαστικοποίηση του τώρα αυτοαποκαλούμενου Χαλίφη και του επέτρεψε να συναντήσει πολλούς τρόφιμους οι οποίοι είναι οι βασικοί υπασπιστές του.
Το IS σύντομα απέκτησε μια σκοτεινή φήμη για τις σφαγές των μειονοτήτων και το πιο ορθόδοξο και ριζοσπαστικό όραμα του Ισλάμ, ακόμη και όταν συγκρίνονται με τους ίδιους τους φονταμενταλιστές. Λιντσαρίσματα , αποκεφαλισμοί, σταυρώσεις, λιθοβολισμοί και εκτελέσεις στις περιοχές υπό τον έλεγχο τους έγιναν καθημερινά γεγονότα και μια παράσταση για να κερδίσει οπαδούς ενώ τρομοκρατούσε τους δυσφημιστές. 
Raqqa, η πρωτεύουσα της Ανατολικής Συρίας επαρχίας του ίδιου ονόματος, είναι μια πόλη που την πήγε πίσω στον χρόνο με την πλήρη κατάληψη της από την Daesh νωρίτερα αυτό το έτος.
Εκεί, ο νόμος της Σαρία εφαρμόζεται με ένα σκληρό τρόπο και οι δραστηριότητες απαγορεύονται, (όπως το κάπνισμα, η κατανάλωση οινοπνευματωδών ποτών , το να ακούνε μουσική ή να διασκεδάζουν) εκτός από τις εκτελέσεις των “αποστατών” ή των “εγκληματιών” στις δημόσιες πλατείες. Στην Raqqa οι εξτρεμιστές ελέγχουν όλες τις πτυχές της καθημερινής ζωής, από τα ρούχα που φορούν οι κάτοικοι και την τροφή που τρώνε.
Σε αυτή την πόλη είναι υποχρεωτικό για τις γυναίκες να χρησιμοποιούν Nikab (μαύρο πέπλο που αφήνει ορατά μόνο τα μάτια, απαγορεύονται ακόμα και οι διαφημίσεις δυτικών εταιρειών. Αν και οι καφετέριες και τα παρόμοια μέρη έχουν κλείσει, οι φονταμενταλιστές τις επισκέπτονται συχνά όπως αποδεικνύεται από τις φωτογραφίες που δημοσιεύουν σε κοινωνικά δίκτυα όπως το Twitter και το facebook. Πιστός στο Ριζοσπαστικό όραμά του, κατέστρεψε τους ναούς των άλλων θρησκειών ή τους μετέτρεψε σε τζαμιά, όπως ήταν η περίπτωση με την Αμερικάνικη εκκλησία στην πόλη Deir Ezzor, 460 χιλιόμετρα βορειοδυτικά της Δαμασκού.
Ως μέρος του νέου συστήματος εκπαίδευσης έχουν απαγορευτεί τα διάφορα προγράμματα σκληροπυρηνικής διδασκαλίας : Ιστορία, αθλητισμός, φιλοσοφία και ψυχολογία, μεταξύ άλλων, καθώς άνοιξαν σχολεία και στρατόπεδα που σκοπό έχουν στην πλύση εγκεφάλου των νέων. 
Οι ένοπλες ταξιαρχίες χωρίζονται ανά φύλο (Al Jansaa, γυναίκες, και Hesbeh για τους άνδρες) που είναι αρμόδιες για την χορήγηση συγκεκριμένου οράματος της δικαιοσύνης στους μαθητές.
Αν και επίσημα είναι εθελοντές, ο μέσος βασικός μισθός του πολιτοφύλακα στους περισσότερους από τους αλλοδαπούς είναι μεταξύ των 300$ και 500$ μηνιαίως, πολύ υψηλότερος από εκείνον που παίρνει ο Σύριος εργαζόμενος. Σε μια προσπάθεια να νομιμοποιήσουν τις πράξεις τους και να επεκτείνουν την ισχύ τους, στο IS έχουν δημιουργήσει την δική τους κυβέρνηση με πολλά υπουργεία Παιδείας και Άμυνας, για το νερό και για Θρησκευτικά θέματα.
Με 30.000 πολεμιστές, εκτιμάται ότι ο οργανισμός αυτός , ο οποίος χαρακτηρίζεται ως τρομοκρατικός από την διεθνή κοινότητα, ελέγχει 50 χιλιάδες τετραγωνικά χιλιόμετρα στις δυο πλευρές των συνόρων μεταξύ Συρίας και Ιράκ, όπου ζουν έξι εκατομμύρια άνθρωποι.

Responsible presna Latina Syria.
http://english.pravda.ru



Share
Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΧΕΤΕ ΚΑΤΙ ΝΑ ΠΕΙΤΕ