Ότι είμαι αγράμματος και δεν μπορώ να βαστήσω ταχτική σειρά 'σ ταγραφόμενα, και...τότε φωτίζεται και ο αναγνώστης.Μπαίνοντας εις αυτό το έργον καιακολουθώντας ναγράφω...........(Μακρυγιάννης)

.......να γράφω δικά μου, να γράφω δικά σας, να γράφω και ξένα. Οπιανού και νάναι πάλι εγώ θα γράφω, ακόμα και αν δε μου αρέσουν αυτά που έχετε γραμμένα, απλά γιατί αρέσουν σε σας που τα γράψατε και σε σας που τα βλέπετε, κι αν σας πικράνω μη λησμονάτε τα λόγια του George Orwell ….. εάν σημαίνει κάτι τέλος πάντων η Ελευθερία, σημαίνει το δικαίωμα του να λες στους ανθρώπους αυτά που δεν θέλουν να ακούσουν.

Τρίτη 5 Αυγούστου 2014

Ο μεγαλύτερος ζωντανός οργανισμός στο Κόσμο και ο κόσμος του


Ο μαγικός κόσμος του μεγάλου κοραλλιογενούς υφάλου
Είναι ο μεγαλύτερος κοραλλιογενής ύφαλος στον κόσμο. Απαρτίζεται από 2.900 ξεχωριστούς υφάλους και 940 νησιά και εκτείνεται σε μήκος μεγαλύτερο των 2.600 χιλιόμετρων έξω από τις ακτές του Κουίνσλαντ της βορειοανατολικής Αυστραλίας.
Ωστόσο, παραμένει άγνωστο έως πότε ο κοραλλιογγενής ύφαλος θα εξακολουθήσει να είναι το ίδιο «μεγάλος». Το μέλλον σύμφωνα με τους επιστήμονες προβλέπεται δυσοίωνο, καθώς οι ίδιοι υποστηρίζουν ότι η οξύτητα των θαλασσών σε συνδυασμό με την κλιματική αλλαγή και τους παρασιτικούς αστερίες μπορεί να σημάνουν το τέλος του μεγαλύτερου υφάλου στον κόσμο.


Οι ερευνητές του Ινστιτούτου Θαλάσσιας Επιστήμης της Αυστραλίας υπολογίζουν ότι κάθε χρόνο το μεγαλύτερο κοραλλιογενές οικοσύστημα του κόσμου γίνεται κατά 3,4% «φτωχότερο» και προειδοποιούν για συρρίκνωση κατά 50% μέσα στα επόμενα δέκα χρόνια, αν δεν ληφθούν δραστικά μέτρα.
Προς το παρόν πάντως οι επιστήμονες ισχυρίζονται ότι στον μεγάλο κοραλλιογενή ύφαλο ζουν περισσότερα από ένα εκατομμύριο είδη από τα οποία, όπως λένε, δεν γνωρίζουν ούτε τα μισά, αφού κάθε έρευνα στο βυθό είναι και μια αποκάλυψη.

Ακολουθούν ορισμένες χαρακτηριστικές εικόνες με τα είδη που μπορεί να συναντήσει κανείς σε αυτόν.















Share
Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΧΕΤΕ ΚΑΤΙ ΝΑ ΠΕΙΤΕ