Ότι είμαι αγράμματος και δεν μπορώ να βαστήσω ταχτική σειρά 'σ ταγραφόμενα, και...τότε φωτίζεται και ο αναγνώστης.Μπαίνοντας εις αυτό το έργον καιακολουθώντας ναγράφω...........(Μακρυγιάννης)

.......να γράφω δικά μου, να γράφω δικά σας, να γράφω και ξένα. Οπιανού και νάναι πάλι εγώ θα γράφω, ακόμα και αν δε μου αρέσουν αυτά που έχετε γραμμένα, απλά γιατί αρέσουν σε σας που τα γράψατε και σε σας που τα βλέπετε, κι αν σας πικράνω μη λησμονάτε τα λόγια του George Orwell ….. εάν σημαίνει κάτι τέλος πάντων η Ελευθερία, σημαίνει το δικαίωμα του να λες στους ανθρώπους αυτά που δεν θέλουν να ακούσουν.

Πέμπτη 17 Ιουλίου 2014

Η ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΕΝΟΣ ΕΛΛΗΝΑ "ΤΑ ΛΕΕΙ ΟΛΑ"!


Μία επιστολή-ερώτηση απευθύνει ένας πολίτης προς τη Βουλή των Ελλήνων και πραγματικά είναι τόσο αντιπροσωπευτική που εκφράζει τους πάντες...
Ο συμπολίτης μας, λοιπόν, γράφει ότι αφού έκανε τη φορολογική του δήλωση για ποσό 19.225 ευρώ, του «βεβαιώθηκε» φόρος 7.625 ευρώ. Αθροίζοντας σε αυτά τις ασφαλιστικές εισφορές 4.800 ευρώ, χαράτσι 1.500 ευρώ, τέλη κυκλοφορίας 260 ευρώ, το σύνολο των φόρων που πρέπει να πληρώσει φτάνουν στα 14.000 ευρώ! Στη συνέχεια ο ίδιος επισημαίνει ότι αφού αφαιρέσει από τα 5.225 ευρώ που του …αφήνει το κράτος μετά από τους φόρους έμμεσους και άμμεσους (δηλαδή λιγότερα από 500 ευρώ το μήνα) λογαριασμούς ΔΕΚΟ και ασφάλεια αυτοκινήτου, απομένουν 2.985 ευρώ για εκείνον και την τετραμελή οικογένειά του, δηλαδή περίπου 250 ευρώ το μήνα!
Σ' αυτή την επιστολή, χωρίς πολλά λόγια, υπάρχει ανάγλυφη η σημερινή πραγματικότητα για τον μέσο Έλληνα πολίτη... Θα συγκινηθεί κανείς από αυτούς που τους απευθύνεται;










Share
Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΧΕΤΕ ΚΑΤΙ ΝΑ ΠΕΙΤΕ