Ότι είμαι αγράμματος και δεν μπορώ να βαστήσω ταχτική σειρά 'σ ταγραφόμενα, και...τότε φωτίζεται και ο αναγνώστης.Μπαίνοντας εις αυτό το έργον καιακολουθώντας ναγράφω...........(Μακρυγιάννης)

.......να γράφω δικά μου, να γράφω δικά σας, να γράφω και ξένα. Οπιανού και νάναι πάλι εγώ θα γράφω, ακόμα και αν δε μου αρέσουν αυτά που έχετε γραμμένα, απλά γιατί αρέσουν σε σας που τα γράψατε και σε σας που τα βλέπετε, κι αν σας πικράνω μη λησμονάτε τα λόγια του George Orwell ….. εάν σημαίνει κάτι τέλος πάντων η Ελευθερία, σημαίνει το δικαίωμα του να λες στους ανθρώπους αυτά που δεν θέλουν να ακούσουν.

Κυριακή, 25 Μαΐου 2014

Ανακηρύχθηκε το κράτος της Νέας Ρωσίας


Τα σύνορα της Ευρώπης αλλάζουν με εξαιρετικά ταχύ ρυθμό και φαίνεται ότι η ιστορία δεν μπορεί να περιμένει πλέον την Ελλάδα και τον μικρόκοσμό της.
Έτσι, μετά την ένωση της Κριμαίας με την Ρωσία, και ενώ στην χώρα μας μαλώνουν κάποιοι απίθανοι τύποι για περιφερειάρχες και βλαχοδήμαρχοι, αλλά και ο λαός αποδέχεται την de facto εκχώρηση της εθνικής κυριαρχίας και την de yure εκχώρηση της δημοσιονιμικής κυριαρχίας του σε ξένα, άγνωστα στην πραγματικότητα, κέντρα εξουσίας, στην Ανατολική Ουκρανία ο λαός αδιαφορώντας για θύματα και καταστροφές, πήρε τα όπλα και απελευθερώθηκε από τους δυτικόδουλους νεοναζί του Κιέβου.
Σήμερα, πριν λίγο οι επικεφαλής των Λαϊκών Δημοκρατιών του Ντονέτσκ και της Λουγκάνσκ, υπέγραψαν την μεταξύ τους ένωση για τη δημιουργία της Νέας Ρωσίας, ενός νέου κράτους που γεννήθηκε μέσα από τις φλόγες του πολέμου
Η απόφαση υπογράφηκε κατά τη διάρκεια του συνεδρίου των υποστηρικτών της ομοσπονδοποίησης που πραγματοποιήθηκε σήμερα στην πόλη Ντονέτσκ, την οποία πολιορκούν τα ουκρανικά καθεστωτικά στρατεύματα, αλλά αδυνατούν να την καταλάβουν
Σύμφωνα με το έγγραφο την Ένωση υπογράφει ο πρωθυπουργός του Ντονέτσκ, Αλεξάντρ Μποροντάι και ο επικεφαλής της ‘Λαϊκής Δημοκρατίας της Λουγκάνσκ, Αλεξάντρ Καριακίν, το νέο κράτος ονομάζεται Νέα Ρωσία, "Novorusiya".
Κλίμα συγκίνησης επικρατούσε μέσα στην αίθουσα με τους εκπροσώπους των συνιστωσών δημοκρατιών να αγκαλιάζονται και να δακρύζουν ενώ εξω από το κτίριο που υπεγράφη η ένωση και η ανακήρυξη του νέου κράτους χιλιάδες πολιτών πανηγύριζαν.
Το έγγραφο προβλέπει την σύσταση ενόπλων δυνάμεων και τον διορισμό ηγεσίας σε αυτές.
Σε μια προσπάθεια να αποτραπεί η ανακήρυξη του νέου κράτους Φ.Ολάντ και Α.Μέρκελ συμφώνησαν με τον Β. Πούτιν ότι πρέπει να αλλάξει το ουκρανικό Σύνταγμα και να δοθεί αυξημένη αυτονομία σους ρωσόφωνους. Πολύ αργά...
Είναι εξαιρετικά αμφίβολο αν και ο ίδιος ο Β.Πούτιν θα μπορούσε να αποτρέψει τις εξελίξεις. Το πατριωτικό κύμα που σαρώνει ολόκληρη την Ρωσία και η λαχτάρα για ελεύθερία στις ρωσόφωνες περιοχές σαρώνει τα πάντα...Share
Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΧΕΤΕ ΚΑΤΙ ΝΑ ΠΕΙΤΕ