Ότι είμαι αγράμματος και δεν μπορώ να βαστήσω ταχτική σειρά 'σ ταγραφόμενα, και...τότε φωτίζεται και ο αναγνώστης.Μπαίνοντας εις αυτό το έργον καιακολουθώντας ναγράφω...........(Μακρυγιάννης)

.......να γράφω δικά μου, να γράφω δικά σας, να γράφω και ξένα. Οπιανού και νάναι πάλι εγώ θα γράφω, ακόμα και αν δε μου αρέσουν αυτά που έχετε γραμμένα, απλά γιατί αρέσουν σε σας που τα γράψατε και σε σας που τα βλέπετε, κι αν σας πικράνω μη λησμονάτε τα λόγια του George Orwell ….. εάν σημαίνει κάτι τέλος πάντων η Ελευθερία, σημαίνει το δικαίωμα του να λες στους ανθρώπους αυτά που δεν θέλουν να ακούσουν.

Δευτέρα 10 Μαρτίου 2014

«Ελιά» ο δρόμος για επιστροφή στον τόπο του εγκλήματος


Ανατριχίλα από την εμφάνιση Σημίτη με Βενιζέλο, Λοβέρδο, Μπίστη, Πρωτόπαππα αλλά και άλλους καταστροφείς της χώρας

Τα πολιτικά «ζόμπι» του παρελθόντος που κατασπάραξαν την Ελλάδα επιστρέφουν, εκμεταλλευόμενα την ανυπαρξία του Ευάγγελου Βενιζέλου, με άρμα το ΠΑΣΟΚ που χαροπαλεύει σε ποσοστά του 3% με 4%! Υπό την σημαία πλέον της (μαραμένης) «Ελιάς», ο Κώστας Σημίτης έκανε ανατριχιαστική εμφάνιση έχοντας δίπλα του τον Ευάγγελο Βενιζέλο, τον Ανδρέα Λοβέρδο, τον Χρήστο Πρωτόπαππα, τον Ηλία Μόσιαλο, τον Γιάννη Βούλγαρη, τον Νίκο Μπίστη, την Εύα Καϊλή και άλλους καταστροφείς της χώρας που βρήκαν ελεύθερο πεδίο για να βγουν εκ νέου στην επιφάνεια, αναλαμβάνοντας πρωταγωνιστικό ρόλο στη Συνδιάσκεψη της «Ελιάς» που πραγματοποιήθηκε το Σαββατοκύριακο.
Μεταξύ φίλων και γνωστών στο... φιάσκο της «Ελιάς», πρώτος έλαβε τον λόγο ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος στην προσπάθειά του να επισκιάσει όλους τους υπολοίπους. Μετά, μάλιστα, και το τηλεφωνικό επεισόδιο της Παρασκευής με τον Γιώργο Παπανδρέου (που του έριξε... χυλόπιτα) πέρασε στην αντεπίθεση, λέγοντας ότι λυπάται «για την απουσία όποιων έπρεπε να είναι σήμερα εδώ και δεν είναι». Προχώρησε και ένα βήμα παραπέρα όταν, φωτογραφίζοντας τις ενέργειες του πρώην πρωθυπουργού, υποστήριξε: «Ο καθένας φέρει και μια προσωπική και ιστορική ευθύνη για τον τρόπο που τοποθετείται απέναντι στα αιτήματα και τα προτάγματα της χώρας».
Από το... καβούκι του βγήκε και ο Κώστας Σημίτης μετά και τη συνέντευξη του Ν. Χριστοδουλάκη που τον πρότεινε για Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Μπορεί, βέβαια, ο πρώην πρωθυπουργός να μην έλαβε τον λόγο, αλλά φρόντισε με συνέντευξή του να δώσει το στίγμα του. Επιχειρώντας να δείξει ότι ακόμη είναι... χρήσιμος, προειδοποίησε ότι το τέλος της περιόδου των Μνημονίων δεν θα σημάνει μια γοργή επιστροφή στην ομαλότητα, μια και τα αλληλένδετα προβλήματα σε Ελλάδα και ευρωζώνη δεν μπορούν να λυθούν ως δια μαγείας.
Τα... πουλέν του, πάντως, ο Γιάννης Βούλγαρης και ο Νίκος Μπίστης, ανέλαβαν να εκπροσωπήσουν τους εκσυγχρονιστές. Ο πρώτος δικαιολόγησε το ναυάγιο, υπογραμμίζοντας: «Η δημιουργία μιας μεγάλης παράταξης στον κεντροαριστερό χώρο θα είναι μια επίπονη πολιτική προσπάθεια με επιταχύνσεις και καθυστερήσεις, με συνέχειες και τομές, με επιτυχίες και λάθη». Ο δε Νίκος Μπίστης, σε εντελώς διαφορετική γραμμή, εξέφρασε την πικρία του για τη «χαλαρή αντιμετώπιση των ευρωεκλογών από την πλευρά των “58”, στο όνομα μιας αμφίβολης μελλοντικής συνάντησης». Την εμφάνισή του έπειτα από καιρό έκανε την Κυριακή και ο Κώστας Λαλιώτης, προαναγγέλλοντας σε όσους τον ρωτούσαν: «Από το Πάσχα και μετά θα υπάρχουν σοβαρές εξελίξεις στο πολιτικό σκηνικό».
Τα... παράδοξα της συνδιάσκεψης συνεχίστηκαν όταν ο Ανδρέας Λοβέρδος -ο οποίος έφυγε από το ΠΑΣΟΚ, έφτιαξε κόμμα, πήγε στη ΔΗΜ.ΑΡ. και ξαναγύρισε στο ΠΑΣΟΚ- κατηγόρησε όσους πήγαν στον ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας: «Θα φύγουν τη στιγμή που θα αρχίσει να κουνιέται η βάρκα του ΣΥΡΙΖΑ». Τέλος, ο Ηλίας Μόσιαλος έστειλε μήνυμα προς τον κ. Βενιζέλο, υπογραμμίζοντας: «Η Κεντροαριστερά δεν έχει πια ιδιοκτήτες, ιδιοκτήτες είμαστε όλοι εμείς, οι πολίτες».







Share
Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΧΕΤΕ ΚΑΤΙ ΝΑ ΠΕΙΤΕ