Ο χώρος της Ελεύθερης «πνευματικής φλυαρίας».Ενημέρωση,Καταγγέλιες,Απόψεις,Σκέψεις,Ιδέες από όλους για όλους και για όλα!
Ότι είμαι αγράμματος και δεν μπορώ να βαστήσω ταχτική σειρά 'σ ταγραφόμενα, και...τότε φωτίζεται και ο αναγνώστης.Μπαίνοντας εις αυτό το έργον καιακολουθώντας ναγράφω...........(Μακρυγιάννης).......να γράφω δικά μου, να γράφω δικά σας, να γράφω και ξένα. Οπιανού και νάναι πάλι εγώ θα γράφω, ακόμα και αν δε μου αρέσουν αυτά που έχετε γραμμένα, απλά γιατί αρέσουν σε σας που τα γράψατε και σε σας που τα βλέπετε, κι αν σας πικράνω μη λησμονάτε τα λόγια του George Orwell ….. εάν σημαίνει κάτι τέλος πάντων η Ελευθερία, σημαίνει το δικαίωμα του να λες στους ανθρώπους αυτά που δεν θέλουν να ακούσουν.
Δευτέρα 21 Οκτωβρίου 2013
Οι τροφές που σας δίνουν ανάσα
Διαβάστε ποιες τροφές μπορούν να σας βοηθήσουν αν υποφέρετε από άσθμα και ποιες καλό είναι να
αποφεύγετε
Μια σειρά από επιστημονικές μελέτες συνδέουν την αυξημένη πρόσληψη βιταμίνης Ε με τη μείωση των συμπτωμάτων του άσθματος. Οι ειδικοί από τη Σχολή Δημόσιας Υγείας του Χάρβαρντ διαπίστωσαν ότι τα άτομα με χαμηλότερα επίπεδα βιταμίνης Ε και ωμέγα-3 λιπαρών οξέων είχαν περισσότερες πιθανότητες να έχουν άσθμα. Πλούσιες πηγές βιταμίνης Ε και ωμέγα-3 λιπαρών είναι οι ηλιόσποροι και τα αμύγδαλα.
Σύμφωνα με άλλες μελέτες οι δίαιτες που είναι πλούσιες σε ψάρια, λαχανικά και φρούτα προστατεύουν τις έγκυες γυναίκες, αλλά και τα παιδιά προσχολικής ηλικίας από εμφάνιση συμπτωμάτων άσθματος. Μάλιστα η μειωμένη κατανάλωση ψαριών κατά τη νηπιακή ηλικία έχει συνδεθεί με εμφάνιση άσθματος στην προσχολική ηλικία.
Τα μούρα είναι πλούσια σε πολλά θρεπτικά συστατικά γνωστά για τον βοηθητικό ρόλο τους στον έλεγχο των συμπτωμάτων του άσθματος. Για παράδειγμα, τα βατόμουρα είναι πλούσια σε βιταμίνες Ε και C, οι φράουλες αποτελούν μια θαυμάσια πηγή βιταμίνης C, ενώ τα φραγκοστάφυλα έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε βιταμίνες Α και Β.
Σύμφωνα με άλλες μελέτες οι δίαιτες που είναι πλούσιες σε ψάρια, λαχανικά και φρούτα προστατεύουν τις έγκυες γυναίκες, αλλά και τα παιδιά προσχολικής ηλικίας από εμφάνιση συμπτωμάτων άσθματος. Μάλιστα η μειωμένη κατανάλωση ψαριών κατά τη νηπιακή ηλικία έχει συνδεθεί με εμφάνιση άσθματος στην προσχολική ηλικία.
Τα μούρα είναι πλούσια σε πολλά θρεπτικά συστατικά γνωστά για τον βοηθητικό ρόλο τους στον έλεγχο των συμπτωμάτων του άσθματος. Για παράδειγμα, τα βατόμουρα είναι πλούσια σε βιταμίνες Ε και C, οι φράουλες αποτελούν μια θαυμάσια πηγή βιταμίνης C, ενώ τα φραγκοστάφυλα έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε βιταμίνες Α και Β.
Τα ψάρια, τα λαχανικά και τα φρούτα προστατεύουν τις έγκυες γυναίκες από εμφάνιση συμπτωμάτων άσθματος.
Χαμηλά επίπεδα μαγνησίου έχουν συνδεθεί με το άσθμα, έτσι καλό είναι να επιλέγετε υγιεινά τρόφιμα που περιέχουν μαγνήσιο. Το μαγνήσιο περιέχεται στο σπανάκι, τα φασόλια, τοους ξηρούς καρπούς, τα δημητριακά και πολλά άλλα τρόφιμα. Σε γενικές γραμμές τα λιγότερο επεξεργασμένα τρόφιμα, περιέχουν περισσότερο μαγνήσιο.
Χαμηλά επίπεδα μαγνησίου έχουν συνδεθεί με το άσθμα, έτσι καλό είναι να επιλέγετε υγιεινά τρόφιμα που περιέχουν μαγνήσιο. Το μαγνήσιο περιέχεται στο σπανάκι, τα φασόλια, τοους ξηρούς καρπούς, τα δημητριακά και πολλά άλλα τρόφιμα. Σε γενικές γραμμές τα λιγότερο επεξεργασμένα τρόφιμα, περιέχουν περισσότερο μαγνήσιο.
Τι πρέπει να αποφεύγετε:
Σύμφωνα με επιστήμονες από το Πανεπιστημίου Νιουκαστλ στην Αυστραλία με επικεφαλής τον Δρ Μπραουιν Μπερθον, τα λιπαρά μπορεί να αυξήσουν τον κίνδυνο άσθματος. Οι ειδικοί προτού καταλήξουν σε αυτό το συμπέρασμα μελέτησαν πάνω από 13ο άτομα με άσθμα και 65 άτομα χωρίς.
Οι συμμετέχοντες συμπλήρωσαν ερωτηματολόγιο για τις διατροφικές τους συνήθειες και υποβλήθηκαν σε αιματολογικές εξετάσεις για την αξιολόγηση των δεικτών φλεγμονής στον οργανισμό τους. Οι ειδικοί διαπίστωσαν πως εκείνοι που έτρωγαν πολλά λιπαρά είχαν αυξημένη φλεγμονή στους αεραγωγούς, που σχετίζεται με το άσθμα.
Σύμφωνα με επιστήμονες από το Πανεπιστημίου Νιουκαστλ στην Αυστραλία με επικεφαλής τον Δρ Μπραουιν Μπερθον, τα λιπαρά μπορεί να αυξήσουν τον κίνδυνο άσθματος. Οι ειδικοί προτού καταλήξουν σε αυτό το συμπέρασμα μελέτησαν πάνω από 13ο άτομα με άσθμα και 65 άτομα χωρίς.
Οι συμμετέχοντες συμπλήρωσαν ερωτηματολόγιο για τις διατροφικές τους συνήθειες και υποβλήθηκαν σε αιματολογικές εξετάσεις για την αξιολόγηση των δεικτών φλεγμονής στον οργανισμό τους. Οι ειδικοί διαπίστωσαν πως εκείνοι που έτρωγαν πολλά λιπαρά είχαν αυξημένη φλεγμονή στους αεραγωγούς, που σχετίζεται με το άσθμα.
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης (Atom)

Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
ΕΧΕΤΕ ΚΑΤΙ ΝΑ ΠΕΙΤΕ