Ότι είμαι αγράμματος και δεν μπορώ να βαστήσω ταχτική σειρά 'σ ταγραφόμενα, και...τότε φωτίζεται και ο αναγνώστης.Μπαίνοντας εις αυτό το έργον καιακολουθώντας ναγράφω...........(Μακρυγιάννης)

.......να γράφω δικά μου, να γράφω δικά σας, να γράφω και ξένα. Οπιανού και νάναι πάλι εγώ θα γράφω, ακόμα και αν δε μου αρέσουν αυτά που έχετε γραμμένα, απλά γιατί αρέσουν σε σας που τα γράψατε και σε σας που τα βλέπετε, κι αν σας πικράνω μη λησμονάτε τα λόγια του George Orwell ….. εάν σημαίνει κάτι τέλος πάντων η Ελευθερία, σημαίνει το δικαίωμα του να λες στους ανθρώπους αυτά που δεν θέλουν να ακούσουν.

Παρασκευή 24 Μαΐου 2013

Το ήξερες ..... αυτό;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;

Καθαρίστε τά βάζα με στενό λαιμό.
Για να καθαρίσετε ένα βάζο με στενό λαιμό, βρέξτε το, ρίξτε λίγο υγρό από αυτό με το οποίο καθαρίζετε την τουαλέττα και αφήστε το δέκα (10) λεπτά. Όλοι οι λεκέδες θα εξαφανισθούν.
Πεντακάθαροι γιακάδες και μανσέτες.
Για να βγαίνουν οι γιακάδες και οι μανσέτες από τα πουκάμισα, πραγματικά καθαρές μετά το πλύσιμο, ρίχνετε στα πιο βρώμικα σημεία σαμπουάν για τα μαλλιά, πριν τα βάλετε στο πλυντήριο. Διαλύει τα λίπη τού σώματος.
Τσίκλα στα μαλλιά των παιδιών.
Κόλλησε τσίκλα στα μαλλιά των παιδιών; Τρίψτε τά μαλλιά με κρέμα για τα χέρια, ή το δέρμα, και μετά περάστε τα πολλές φορές με μια στεγνή πετσέτα.
Ακονίστε τό ψαλλίδι.
Ακονίστε το ψαλλίδι της κουζίνας σας, κόβοντας αλουμινόχαρτο.
Ισιώστε τίς ίνες τών ρούχων.
Τα ρούχα σας είναι τσαλακωμένα; Κρεμάστε τα από την μπάρα της κουρτίνας τού μπάνιου, αφήστε να τρέξει καυτό νερό και κλείστε την πόρτα και το παράθυρο. Ο ατμός διεισδύει στο ύφασμα και ισιώνει τις ίνες. Ιδιαιτέρως πρακτικό τρυκ, για τα ταξίδια.
Καθαρισμός υφασμάτινων παπουτσιών.
Καθαρίζετε τα εσπαντρίγ και τα άλλα υφασμάτινα παπούτσια, με μια παλαιά οδοντόβουρτσα βουτηγμένη σε λίγο σαμπουάν για χαλιά.
Συγκεντρώστε τα πράγματα των παιδιών.
Τα παιδιά σας αφήνουν τα πράγματά τους παντού μέσα στο σπίτι και στα μπαλκόνια; Αγοράστε στο καθένα ένα καλάθι με ροδάκια, από αυτά στα οποία βάζουμε τα λαχανικά. Θα ρίχνουν τα πράγματά τους μέσα και θα μπορούν να τα μεταφέρουν όπου θέλουν.
Εάν το φερμουάρ τού καλοκαιρινού παντελονιού κατεβαίνει.
Το φερμουάρ του καλοκαιρινού σας παντελονιού κατεβαίνει; Περάστε μία αρκετά γερή κλωστή, στο μεταλλικό άκρο, δέστε την σε μία θηλιά και πιάνετέ την στο κουμπί, όταν κλείνετε το φερμουάρ.
Ταιριάξτε τις μονές κάλτσες.
Κάθε φορά που μετά το πλύσιμο σάς μένουν κάλτσες μονές, ρίχνετέ τις σε μία σακούλα. Όταν γεμίσει, ζητήστε από τα παιδιά σας να τις κάνουν ζευγάρια. Για εκείνα θα είναι παιγνίδι, ενώ εσείς θα κερδίσετε χρόνο.
Διατηρήστε την βαλίτσα σας τον χειμώνα.
Πριν μαζέψετε την βαλίτσα, ή τον σάκκο σας, για τον χειμώνα, περάστε την με ένα άχρωμο κερί για να διατηρηθεί το δέρμα και επιμείνετε σε όλα τα κλεισίματα (φερμουάρ, πόρπες κ.λπ.). Την επόμενη φορά που θα την χρησιμοποιήσετε, θα ανοίξει χωρίς πρόβλημα.



Share
Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΧΕΤΕ ΚΑΤΙ ΝΑ ΠΕΙΤΕ