Ότι είμαι αγράμματος και δεν μπορώ να βαστήσω ταχτική σειρά 'σ ταγραφόμενα, και...τότε φωτίζεται και ο αναγνώστης.Μπαίνοντας εις αυτό το έργον καιακολουθώντας ναγράφω...........(Μακρυγιάννης)

.......να γράφω δικά μου, να γράφω δικά σας, να γράφω και ξένα. Οπιανού και νάναι πάλι εγώ θα γράφω, ακόμα και αν δε μου αρέσουν αυτά που έχετε γραμμένα, απλά γιατί αρέσουν σε σας που τα γράψατε και σε σας που τα βλέπετε, κι αν σας πικράνω μη λησμονάτε τα λόγια του George Orwell ….. εάν σημαίνει κάτι τέλος πάντων η Ελευθερία, σημαίνει το δικαίωμα του να λες στους ανθρώπους αυτά που δεν θέλουν να ακούσουν.

Σάββατο 6 Απριλίου 2013

Το ήξερες ..... αυτό;;;;;;;;;;;;;;;;


Πριν αποφασίσετε να βγάλετε τον λεκέ.
Αναγνωρίστε το είδος του υφάσματος. Μπορεί να πλυθεί; Είναι συνθετικό ή φυτικό; Κάντε μία δοκιμή σε μία άκρη, η οποία δεν φαίνεται. Βάλτε ένα καθαρό πανί κάτω από το σημείο το οποίο θέλετε να καθαρίσετε, για να απορροφά τόσο τον λεκέ, όσο και το υλικό με το οποίο προσπαθείτε να τον βγάλετε. Απλώστε το υλικό καθαρισμού επάνω στον λεκέ, τρίβοντας από την εξωτερική πλευρά προς το κέντρο.
Πώς να εξαφανίσετε την άλω.
Ο λεκές έφυγε αλλά έχει αφήσει μία σκιά. Για να την απομακρύνετε, κρατήστε την επάνω από μία κατσαρόλα με νερό το οποίο βράζει και ο ατμός θα εξαφανίσει αυτό το αντιπαθητικό σημάδι.
Πώς να εξαφανίσετε τα σημάδια από τραπεζομάνδηλα και σεντόνια.
Τα κιτρινωπά σημάδια τα οποία αφήνει το φως, στα λευκά τραπεζομάνδηλα και σεντόνια, όταν μένουν πολύ καιρό διπλωμένα, εξαφανίζονται εάν ρίξετε το ύφασμα πλυμένο και ξεβγαλμένο, σε νερό με χλωρίνη (μία κουταλιά του γλυκού σε 1 λίτρο νερό). Το ξεβγάζετε πάλι και μετά, στο τελευταίο νερό, προσθέτετε λίγη αμμωνία.
Προφυλάξεις στην χρήση.
Φυλάτε τα επικίνδυνα προϊόντα σε μέρος στο οποίο δεν φθάνουν τα παιδιά. Μην καπνίζετε κατά την χρήση τους. Ορισμένα προϊόντα αφήνουν τοξικούς ατμούς, γι' αυτό πρέπει να βάζετε μάσκα και να ανοίγετε πάντα το παράθυρο. Φοράτε ποδιά και ειδικά γάντια. Μην χρησιμοποιείτε τα διάφορα καθαριστικά, κοντά σε πηγή θερμότητας. Μην ανακατεύετε ποτέ χλωρίνη με αμμωνία, ή όξινα προϊόντα.
Βάδισμα.
Εάν έχετε κακή κυκλοφορία επιστροφής του αίματος, κανένα μασάζ δεν θα μπορέσει ποτέ να αντικαταστήσει τουλάχιστον μισή ώρα βάδισμα κάθε μέρα. Για να ξανανέβει το αίμα από τα πόδια στην καρδιά, χρειάζεται βοήθεια. Για τον σκοπό αυτόν, το σώμα διαθέτει δύο κατάλληλους μηχανισμούς. Πρώτ' απ' όλα, είναι το φλεβικό δίκτυο στην πατούσα: με την πίεση την υφίσταται από το βάρος του σώματός σας, κάθε φορά κατά την οποία κάνετε ένα βήμα, λειτουργεί σαν «σφουγγάρι» το οποίο σφίγγεται και σπρώχνει το αίμα προς τα επάνω. Στην συνέχεια, παίρνει τη σκυτάλη η μυϊκή αντλία της κνήμης, η οποία συσπώμενη, λειτουργεί με τον ίδιο τρόπο. Ο μηχανισμός αυτός, όμως, ενεργοποιείται μόνον με το βάδισμα.
Προσοχή στο μαύρισμα.
Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι τα μαυρισμένα πόδια είναι πιο ωραία από τα κάτασπρα... όμως, αυτός δεν είναι λόγος για να τα «ψήνετε» στην παραλία. Η παρατεταμένη έκθεση στον ήλιο είναι ολέθρια για την κυκλοφορία του αίματος. Μαυρίστε, αλλά σε συνδυασμό με άλλα σπορ. Εάν υποφέρετε από αίσθηση βάρους στα πόδια, το καλύτερο είναι το βάδισμα στο νερό, το οποίο δροσίζει, γυμνάζει και κάνει μασάζ ταυτοχρόνως.
Συχνά ντους.
Το πρωΐ, τελειώνοντας την τουαλέτα σας, αλλά και το βράδυ, μετά από μια ζεστή ημέρα, κάντε ένα ντους με κρύο νερό στα πόδια σας. Αρχίζετε από την πατούσα και ανεβαίνετε προς τον αστράγαλο, την γάμπα και τον μηρό. Αυτό ενεργοποιεί την κυκλοφορία του αίματος. Εάν είσθε θαραλλέα, περνάτε όλο σας το σώμα με κρύο νερό. Το δέρμα σας θα φαίνεται τότε πιο σφικτό.
Όχι στην ορθοστασία.
Είναι πιο εύκολο να το λέει κανείς παρά να το κάνει, ειδικά αν είσθε, για παράδειγμα, πωλήτρια, ή αεροσυνοδός. Εάν λοιπόν είσθε πραγματικά υποχρεωμένη να μένετε όλη την ημέρα όρθια, θα βοηθήσετε τα πόδια σας εάν διαλέγετε προσεκτικά τα παπούτσια σας: πρέπει να είναι άνετα, για να μην σφίγγονται τα πόδια σας, στα οποία καταλήγουν πολλά φλεβικά δίκτυα. Το τακούνι τους πρέπει να είναι από 2 έως 5 εκατοστά.
Συμβουλευθείτε έναν ειδικό.
Η επίσκεψη μία φορά τον χρόνο σε έναν αγγειολόγο (ειδικό για την κυκλοφορία του αίματος), ή σε έναν φλεβολόγο (ειδικό για τα φλεβικά προβλήματα), επιβάλλεται εάν έχετε ευαίσθητα πόδια. Ο ειδικός θα μπορέσει να διαπιστώσει τυχόν φλεβικές νόσους και να τις θεραπεύσει.
Μασάζ.
Εάν η ημέρα ήταν ιδιαιτέρως ζεστή, το βράδυ γυρνώντας, βάζετε τα πόδια σας για λίγο σε μία λεκάνη με δροσερό νερό. Στην συνέχεια, κάνετέ τους μασάζ. Για μεγαλύτερη χαλάρωση, χρησιμοποιήστε μία μπάλα, την οποία θα κυλάτε στην πατούσα των ποδιών σας. Μετά, με μία κρέμα ή ένα τζελ ειδικό για τα ταλαιπωρημένα πόδια, κάνετε αργό μασάζ, ανεβαίνοντας από τους αστραγάλους ως τους μηρούς.



Share
Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΧΕΤΕ ΚΑΤΙ ΝΑ ΠΕΙΤΕ