Ότι είμαι αγράμματος και δεν μπορώ να βαστήσω ταχτική σειρά 'σ ταγραφόμενα, και...τότε φωτίζεται και ο αναγνώστης.Μπαίνοντας εις αυτό το έργον καιακολουθώντας ναγράφω...........(Μακρυγιάννης)

.......να γράφω δικά μου, να γράφω δικά σας, να γράφω και ξένα. Οπιανού και νάναι πάλι εγώ θα γράφω, ακόμα και αν δε μου αρέσουν αυτά που έχετε γραμμένα, απλά γιατί αρέσουν σε σας που τα γράψατε και σε σας που τα βλέπετε, κι αν σας πικράνω μη λησμονάτε τα λόγια του George Orwell ….. εάν σημαίνει κάτι τέλος πάντων η Ελευθερία, σημαίνει το δικαίωμα του να λες στους ανθρώπους αυτά που δεν θέλουν να ακούσουν.

Τρίτη 26 Μαρτίου 2013

Το ήξερες ..... αυτό;;;;;;;;;;



Λερωμένα πόμολα.
Το στρογγυλό πόμολο της πόρτας του παιδικού δωματίου, ή της κουζίνας, είναι πολύ λερωμένο και παιδεύεστε για να το καθαρίσετε; Τυλίξτε το με ένα πανί βουτηγμένο σε απορρυπαντικό, το οποίο θα στερεώσετε σφικτά με λάστιχο. Αφήστε το μία ώρα. Μετά, με λίγο τρίψιμο, όλη η «γλίτσα» θα φύγει πάρα πολύ εύκολα.
Καθαρισμός του φούρνου.
Εάν το φαγητό το οποίο ψήσατε στον φούρνο, πιτσίλισε τα τοιχώματά του, ή ξεχείλισε, λερώνοντας το κάτω μέρος, πασπαλίστε τους «λεκέδες», όσο ο φούρνος είναι καυτός, με άφθονο αλάτι. Μόλις ο φούρνος κρυώσει, αρκεί ένα απλό πέρασμα με vertex και θα είναι πεντακάθαρος.
Εάν σας ψιλοκαίγεται ή κολλάει το φαγητό.
Μήπως κάπου-κάπου σας ψιλοκαίγεται το φαγητό; Μήπως κολλάει στην κατσαρόλα; Μήπως φτιάχνετε κρέμες για τα παιδιά και το γάλα «αρπάζει»; Σε όλες τις περιπτώσεις κατά τις οποίες κάτι τρέχει με τον πάτο της κατσαρόλας σας, η λύση είναι μία. Καθαρίστε ένα κρεμμύδι, κόψτε το σε ροδέλες και βάλτε το στην ταλαιπωρημένη κατσαρόλα, με άφθονο νερό. Προσθέστε ένα κουταλάκι του γλυκού αλάτι και βάλτε τήν κατσαρόλα στην φωτιά. Αφού το νερό πάρει 2-3 βράσεις, σβήστε το μάτι και αφήστε το «σύστημα» ως έχει, μέχρι την άλλη ημέρα. Τότε, θα μπορείτε πια να πλύνετε την κατσαρόλα σας όπως συνήθως. Και θα γίνει πεντακάθαρη, χωρίς να σας ταλαιπωρήσει καθόλου.
Τα άλατα του βραστήρα.
Τα άλατα τα οποία μαζεύει ο βραστήρας σας, μειώνουν την απόδοσή του, με αποτέλεσμα να αργεί να βράσει το νερό και να καίει περισσότερο ρεύμα. Καθαρίστε τον, γεμίζοντάς τον κατά τα 2/3 με ίση ποσότητα νερού και ξυδιού και βάζοντάς τον σε λειτουργία. Αφήστε τον αρκετές ώρες με το νερό και το ξύδι. Μετά, ξεβγάλετέ τον καλά, γεμίστε τον με νερό, βάλτε τον σε λειτουργία και μόλις το νερό βράσει, αδειάστε τον και ξεβγάλετέ τον ακόμη μία φορά. Τώρα, είναι έτοιμος ξανά για χρήση και καθαρός σαν καινούργιος.
Τροχίστε τους μεταλλικούς τρίφτες.
Τροχίστε τούς μεταλλικούς τρίφτες (τυριού κ.λπ.) της κουζίνας, τρίβοντάς τους με λίγο γυαλόχαρτο. Πριν τους ξαναχρησιμοποιήσετε, ξεβγάλετέ τους πολύ καλά. Όμως τώρα, προσέξτε τα δάκτυλά σας, γιατί με αυτό το κόλπο, οι τρίφτες θα γίνουν πάλι πολύ κοφτεροί.
Διώξτε τα μυρμήγκια.
Διώξτε τα μυρμήγκια από τα ντουλάπια σας, σκορπίζοντας στον πάτο τους άφθονο ταλκ. Τα εργατικά αυτά έντομα, το απεχθάνονται και θα φύγουν από εκεί που ήλθαν.
Χρήση διάφανης μεμβράνης.
Εάν χρησιμοποιείτε διάφανη μεμβράνη για διάφορες δουλειές, φυλάξτε το ρολό της στο ψυγείο. Θα εκπλαγείτε με το πόσο εύκολα θα κόβεται το κομμάτι το οποίο θέλετε, χωρίς το μισό να κολλάει στα δάκτυλά σας, ή να γίνεται πλισέ.
Μαυρίλες στα πλακάκια από τα τακούνια των παπουτσιών.
Αφαιρέστε τις μαυρίλες τις οποίες συνήθως αφήνουν τα τακούνια, επάνω στα πλακάκια από βινύλιο, τρίβοντάς τες με λίγη οδοντόπαστα, την οποία έχετε βάλει επάνω σε ένα μαλακό πανί.
Το ξύλο στο οποίο κόβουμε το ψωμί.
Εάν τυχόν το ξύλο, επάνω στο οποίο κόβετε τα λαχανικά, ή το ψωμί, μυρίζει ψάρι, πρώτα το τρίβετε καλά με μουστάρδα σε σκόνη, μετά την αφήνετε να ενεργήσει για λίγα λεπτά και τέλος, ξεπλένετε καλά το ξύλο.
Διώξτε τις μύγες.
Ο μαϊντανός είναι ο καλύτερος διώκτης της μύγας, η οποία δεν αντέχει την μυρωδιά του. Όταν, λοιπόν, τα παράθυρα είναι ανοικτά και οι μύγες μπαινοβγαίνουν ελεύθερα, διώξτε τις από την κουζίνα σας, φυτεύοντας μαϊντανό σε γλαστράκια, τα οποία θα τοποθετήσετε κοντά στο παράθυρο της κουζίνας.



Share
Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΧΕΤΕ ΚΑΤΙ ΝΑ ΠΕΙΤΕ