Ο χώρος της Ελεύθερης «πνευματικής φλυαρίας».Ενημέρωση,Καταγγέλιες,Απόψεις,Σκέψεις,Ιδέες από όλους για όλους και για όλα!
Ότι είμαι αγράμματος και δεν μπορώ να βαστήσω ταχτική σειρά 'σ ταγραφόμενα, και...τότε φωτίζεται και ο αναγνώστης.Μπαίνοντας εις αυτό το έργον καιακολουθώντας ναγράφω...........(Μακρυγιάννης)
.......να γράφω δικά μου, να γράφω δικά σας, να γράφω και ξένα. Οπιανού και νάναι πάλι εγώ θα γράφω, ακόμα και αν δε μου αρέσουν αυτά που έχετε γραμμένα, απλά γιατί αρέσουν σε σας που τα γράψατε και σε σας που τα βλέπετε, κι αν σας πικράνω μη λησμονάτε τα λόγια του George Orwell ….. εάν σημαίνει κάτι τέλος πάντων η Ελευθερία, σημαίνει το δικαίωμα του να λες στους ανθρώπους αυτά που δεν θέλουν να ακούσουν.
Τρίτη 19 Μαρτίου 2013
Τα μπαχαρικά σύμμαχοι στο αδυνάτισμα
Στις
10:00 π.μ.
Αναρτήθηκε από
scorpio71
Η ενίσχυση της γεύσης του φαγητού σας με τη βοήθεια μπαχαρικών και γλυκαντικών ουσιών χωρίς θερμίδες μπορεί να σας βοηθήσει να αισθανθείτε πιο γρήγορα χορτάτοι και έτσι να μειώσετε τις ποσότητες του φαγητού που καταναλώνετε, σύμφωνα με μία νέα αμερικανική μελέτη, η οποία υποδηλώνει ότι αυτός μπορεί να είναι ένας νέος τρόπος για να απαλλαγεί κανείς από τα περιττά κιλά του.
Στη μελέτη με τα ενισχυτικά της γεύσης συμμετείχαν 2.436 υπέρβαροι ή παχύσαρκοι εθελοντές, από τους οποίους ζητήθηκε να πασπαλίζουν το φαγητό τους με «αρωματικούς ή γλυκαντικούς κρυστάλλους». Στα αλμυρά φαγητά χρησιμοποιούσαν «αρωματικούς κρυστάλλους δίχως αλάτι», ενώ στα γλυκά ή στα ουδέτερα χρησιμοποιούσαν «γλυκαντικούς κρυστάλλους δίχως ζάχαρη».
Οι εθελοντές δεν γνώριζαν εκ των προτέρων ποια ήταν η γεύση των κρυστάλλων που χρησιμοποιούσαν κάθε φορά. Εν αγνοία τους, λοιπόν, πασπάλιζαν το φαγητό τους με γεύσεις τυριού τσένταρ, κρεμμυδιού, ραπανιού, τάκο ή παρμεζάνας όταν επρόκειτο να φάνε κάτι αλμυρόκαι με γεύσεις κακάο, δυόσμου, μπανάνας, φράουλας, μούρων και βύνης.
Όπως εξήγησαν οι ερευνητές, από το Ερευνητικό και Θεραπευτικό Ίδρυμα Όσφρησης & Γεύσης (SΤΤRF) του Σικάγου, στο ετήσιο συνέδριο της Αμερικανικής Ενδοκρινολογικής Εταιρείας που διεξήχθη στο Σαν Φρανσίσκο, οι εθελοντές που χρησιμοποίησαν τα ενισχυτικά γεύσης πιθανώς αδυνάτισαν επειδή τα ενισχυτικά τους χόρταιναν περισσότερο και έτσι έτρωγαν λιγότερο.
Βελτιωμένες γεύσεις
Μία άλλη πιθανότητα είναι ότι τα ενισχυτικά βελτίωναν τη γεύση υγιεινών, αλλά άγευστων τροφίμων όπως είναι μερικά λαχανικά και το τόφου, με αποτέλεσμα να κατορθώσουν οι εθελοντές να υιοθετήσουν πιο υγιεινές διατροφικές συνήθειες.
Ο επικεφαλής ερευνητής δρ Άλαν Χιρς, ιδρυτής του SΤΤRF, επεσήμανε πως τα ενισχυτικά γεύσης δεν μπορεί κανείς να τα αγοράσει από το σούπερ μάρκετ, αλλά οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να χρησιμοποιήσουν άλλες τεχνικές για να βελτιώσουν τη μυρωδιά και τη γεύση του φαγητού τους, προκειμένου να αδυνατίσουν.
«Να μυρίζουν το φαγητό τους πριν το φάνε. Να το μασάνε καλά. Να επιλέγουν λάιτ τρόφιμα και να τους βάζουν πολλά μπαχαρικά», τόνισε. Και εξήγησε πως αυτό «δεν σημαίνει ότι θα βάζουν αλάτι ή ζάχαρητο πρώτο για την πίεση, η δεύτερη για τις θερμίδες- αλλά όποια άλλα μπαχαρικά τους αρέσουν, καθώς και τεχνητά γλυκαντικά. Αρκεί αυτό που θα τρώνε να μυρίζει υπέροχα και να είναι πεντανόστιμο».
Έχασαν 14 κιλά σε 6 μήνες
Οι 100 από τους εθελοντές χρησίμευσαν ως ομάδα ελέγχου: δεν χρησιμοποιούσαν ενισχυτικά γεύσης. Και οι μεν και οι δε, πάντως, συνέχισαν κανονικά τη ζωή τους, τρώγοντας ό,τι έτρωγαν πάντα και ακολουθώντας τις συνήθεις δραστηριότητές τους.
Κατά την έναρξη της μελέτης, οι εθελοντές ζύγιζαν κατά μέσον όρο 94 κιλά και είχαν μέσο Δείκτη Μάζας Σώματος (ΔΜΣ) ίσο με 34, που σημαίνει ότι ήσαν παχύσαρκοι.
Ο ΔΜΣ υπολογίζεται όταν διαιρεθεί το νυν βάρος (σε κιλά) με το τετράγωνο του ύψους (σε μέτρα). Όταν το πηλίκο είναι πάνω από 30, σημαίνει ότι υπάρχει πρόβλημα παχυσαρκίας.
Έπειτα από έξι μήνες παρακολούθησης, οι 1.436 από τους εθελοντές που εξακολουθούσαν να χρησιμοποιούν ενισχυτικά γεύσης (αρκετοί εγκατέλειψαν στο μεσοδιάστημα τη μελέτη) είχαν χάσει 14 κιλά και ο ΔΜΣ τους είχε μειωθεί κατά 5 μονάδες, κατά μέσον όρο. Στην ομάδα ελέγχου, η μέση απώλεια βάρους ήταν λιγότερο από 1 κιλό και η μέση μείωση του ΔΜΣ 0,3 μονάδες.
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης (Atom)
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
ΕΧΕΤΕ ΚΑΤΙ ΝΑ ΠΕΙΤΕ