Ότι είμαι αγράμματος και δεν μπορώ να βαστήσω ταχτική σειρά 'σ ταγραφόμενα, και...τότε φωτίζεται και ο αναγνώστης.Μπαίνοντας εις αυτό το έργον καιακολουθώντας ναγράφω...........(Μακρυγιάννης)

.......να γράφω δικά μου, να γράφω δικά σας, να γράφω και ξένα. Οπιανού και νάναι πάλι εγώ θα γράφω, ακόμα και αν δε μου αρέσουν αυτά που έχετε γραμμένα, απλά γιατί αρέσουν σε σας που τα γράψατε και σε σας που τα βλέπετε, κι αν σας πικράνω μη λησμονάτε τα λόγια του George Orwell ….. εάν σημαίνει κάτι τέλος πάντων η Ελευθερία, σημαίνει το δικαίωμα του να λες στους ανθρώπους αυτά που δεν θέλουν να ακούσουν.

Τρίτη 12 Μαρτίου 2013

Σου αρέσει η μερέντα......... φτιάξτη εσύ


Σας αρέσει η μερέντα και δεν εννοώ το βουνό της Αττικής, αλλά το γνωστό σε όλους γλυκό υλικό επάλειψης που συνοδεύει το πρωϊνό. "Μαρέντα" στην Κερκυραϊκή διάλεκτο σημαίνει "κολατσιό". Μοιάζει πολύ με τη Merenda και δε νομίζω να είναι τυχαίο (merendar στα ισπανικά σημαίνει "κολατσίζω").
Μπορείτε εύκολα να την φτιάξετε με τα χεράκια σας είναι τόσο απλό!
Όσο για τα υλικά δείτε τα παρακάτω:

80 γρ. Κακάο
180 γρ. ζάχαρη άχνη
100 γρ. βούτηρο φυτικό(βιταμ) ή ζωϊκό
1 ζαχαρούχο γάλα
τριμμένο φουντούκι (προαιρετικά), εγώ τα προτιμώ 

Πάμε να την ετοιμάσουμε τώρα............
Κοσκινίζουμε πολύ καλά το κακάο με την ζάχαρη άχνη.
Ζεσταίνουμε το βιτάμ να λιώσει, όχι να «κάψει» όμως.
Σε μπεν -μαρί (Δηλαδή σε μια κατσαρόλα με νερό που βράζει τοποθετούμε ένα μπολ)
Χτυπάμε πολύ καλά το βιτάμ με την ζάχαρη και το κακάο.
Προσθέτουμε το ζαχαρούχο και συνεχίζουμε το χτύπημα.
Αν θέλουμε να προσθέσουμε φουντούκια, πρέπει να τα χτυπήσουμε πολύ καλά στο μούλτι, να γίνουν «αλοιφή», πριν τα προσθέσουμε στο μείγμα μας.

Αδειάζουμε την μερέντα σε βαζάκια.
Την διατηρούμε στο ψυγείο.
Λίγο πριν την χρησιμοποιήσουμε, την βγάζουμε από το ψυγείο να έλθει σε θερμοκρασία δωματίου.
Αν τώρα σας αρέσει λευκή τότε ακολουθήστε τα παρακάτω:
Υλικά
200 γρ. λεύκη σοκολάτα
70 γρ. βούτυρο
100 ml γάλα
Εκτέλεση

Βάζουμε όλα μας τα υλικά σε μια κατσαρόλα να λιώσουν στην μικρότερη φλόγα του «ματιού» της κουζίνας.
Μόλις ομογενοποιηθεί το μείγμα είναι έτοιμο να το βάλουμε σε βαζάκι!


Επίσης για τους λάτρεις της μερέντας αλλά με πρόβλημα στην ζάχαρη δείτε παρακάτω:

Υλικά
1/2 κούπα εβαπορέ Light
1 κούπα γλυκαντικό (φρουκτόζη ή ασπαρτάμη)
250 γρ μαργαρίνη Light (μικρή συσκευασία)
1 φάκελο άνθος αραβοσίτου βανίλια ή σοκολάτα (όχι στιγμής)
6 κουταλιές κακάο
6 κουταλιές γλυκαντικό (φρουκτόζη ή ασπαρτάμη)
1 κούπα πολύ καλά τριμμένα φουντούκια ή άσπρα αμύγδαλα (προαιρετικά)

Εκτέλεση:
Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε το γάλα, το γλυκαντικό, τη μαργαρίνη και το άνθος αραβοσίτου και το ζεσταίνουμε ανακατεύοντας μέχρι να πάρει μία βράση.
Αμέσως κατεβάζουμε το κατσαρολάκι από τη φωτιά και προσθέτουμε το κακάο και το 
υπόλοιπο γλυκαντικό.

Ανακατεύουμε ζωηρά και το αφήνουμε να κρυώσει.
Το βάζουμε στο ψυγείο για 8 ώρες και είναι έτοιμο.
Αντί για κακάο και τις 6 κουταλιές γλυκαντικό μπορούμε να προσθέσουμε 1 πλάκα σοκολάτα για διαβητικούς. Αν δεν έχουμε πρόβλημα μπορούμε να βάλουμε κουβερτούρα ή σοκολάτα γάλακτος.

Διατηρείται στο ψυγείο για τουλάχιστον 2 μήνες.

ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!!




Share
Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΧΕΤΕ ΚΑΤΙ ΝΑ ΠΕΙΤΕ