Ότι είμαι αγράμματος και δεν μπορώ να βαστήσω ταχτική σειρά 'σ ταγραφόμενα, και...τότε φωτίζεται και ο αναγνώστης.Μπαίνοντας εις αυτό το έργον καιακολουθώντας ναγράφω...........(Μακρυγιάννης)

.......να γράφω δικά μου, να γράφω δικά σας, να γράφω και ξένα. Οπιανού και νάναι πάλι εγώ θα γράφω, ακόμα και αν δε μου αρέσουν αυτά που έχετε γραμμένα, απλά γιατί αρέσουν σε σας που τα γράψατε και σε σας που τα βλέπετε, κι αν σας πικράνω μη λησμονάτε τα λόγια του George Orwell ….. εάν σημαίνει κάτι τέλος πάντων η Ελευθερία, σημαίνει το δικαίωμα του να λες στους ανθρώπους αυτά που δεν θέλουν να ακούσουν.

Δευτέρα 18 Φεβρουαρίου 2013

Αεροπλάνα, αεροδρόμια και η τέχνη της πτήσης είναι σύγχρονα μας ή έρχονται από τα «βάθοι» του χρόνου


Στις παρακάτω φωτογραφίες θα δούμε κάποια πολύ παράξενα αντικείμενα και δρόμους που πιθανόν να χρησίμευαν σαν αεροδρόμια κατά τα... αρχαία χρόνια!
Να έχετε ανοιχτό μυαλό και όρεξη για ανάλυση.


Εδώ έχουμε ένα σύγχρονο αεροδρόμιο...όπως όλοι τα γνωρίζουμε.


Συγκρίνετε το τώρα με αυτές τις περίεργες γραμμές στην νότια Αμερική...





Για να δείτε και εσείς οι συντεταγμένες στο Google Earth είναι οι εξής: 14°41'22.08"S, 75° 6'54.86"W
Υπάρχει όμως και συνέχεια...
Σε έναν τάφο, πάλι στη νότια Αμερική, βρέθηκαν τα παρακάτω κατασκευάσματα ηλικίας ~2000 ετών:


Όπως παρατηρούμε ο σχεδιασμός είναι άψογος όσον αφορά την αεροδυναμική και εκτός αυτού τα ευρήματα αυτά μοιάζουν με σύγχρονης τεχνολογίας αεροσκάφη (πχ Mirage 2000):


Εκτός των ευρημάτων στην νότιο Αμερική ανακαλύψεις έγιναν και στην Αίγυπτο, το γνωστό αεροπλανάκι της Αιγύπτου όπου βρέθηκε σε μια πυραμίδα.


Δώστε βάση στην ουρά του ευρήματος... κανένα πτηνό δεν έχει κάθετα την ουρά του... για να φύγουν από το «τραπέζι» οι απορίες του τύπου, μήπως απεικονίζει κάποιο πτηνό.........
Μην ξεχνάμε και τον δικό μας Ερμή τον αγγελιοφόρο των Ολύμπιων Θεών που ήταν ιπτάμενος. Επίσης το γιο του Δαίδαλου, του περιβόητου κατασκευαστή, τον Ίκαρο...... τον πρώτο αναφερόμενο χειριστή πτητικής μηχανής......................................

Εάν συνδυάσουμε τώρα όλα αυτά μαζί, βγάζουμε τα ακόλουθα συμπεράσματα:
1. Οι αρχαίοι είχαν «μεγάλη» φαντασία.
2. Οι αρχαίοι πετούσαν και ήταν άριστοι γνώστες της αεροδυναμικής.
3. Έβλεπαν ή είχαν δει κάποιους άλλους να πετούν με τέτοια οχήματα.

Τέλος, όλοι οι αρχαίοι πολιτισμοί κρύβουν μυστήρια, άλλα μεγάλα άλλα μικρά, σαφώς η πτήση στα αρχαία χρόνια ήταν κάτι το ακατόρθωτο αλλά όπως φαίνεται όχι για όλους...

Η ερώτηση θα παραμείνει η ίδια. Ποιοι ήταν οι χειριστές αυτών των « μηχανών» και ποιοι τις σχεδίασαν;









πηγες 1 , 2



Share
Blog Widget by LinkWithin

2 σχόλια:

  1. Μου κάνει εντύπωση το τριγωνικό σχήμα ενός διαδρόμου. Αναρωτιέμαι αν θα φαινόταν ως ίσια λωρίδα υπό την προοπτική που θα το έβλεπε ένας πιλότος σύγχρονου αεροσκάφους προσεγγίζοντας το διάδρομο από τη λεπτή πλευρά. Αλλά σε τι θα μπορούσε να εξυπηρετεί αυτό; Ωραία η αντιπαράθεση όπως και νά 'χει. Η πίστη στη γραμμική εξέλιξη της τεχνολογίας ούτως ή άλλως μπάζει από παντού.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Το θέμα με την «αρχαία τεχνολογία» είναι ότι η γνώση της προέρχεται από κάποια γραπτά κείμενα, από τυχαίες ανακαλύψεις, παρατήρηση ή από προφορικές μεταφορές (για πολλούς μύθοι). Κάνεις αναφορά στη γραμμική εξέλιξη της τεχνολογίας. Συμφωνώ ότι μπάζει από παντού αλλά έχει «άλλοθι» ότι τίποτα τεχνολογικό δεν προέρχεται από παρθενογένεση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΕΧΕΤΕ ΚΑΤΙ ΝΑ ΠΕΙΤΕ