Ότι είμαι αγράμματος και δεν μπορώ να βαστήσω ταχτική σειρά 'σ ταγραφόμενα, και...τότε φωτίζεται και ο αναγνώστης.Μπαίνοντας εις αυτό το έργον καιακολουθώντας ναγράφω...........(Μακρυγιάννης)

.......να γράφω δικά μου, να γράφω δικά σας, να γράφω και ξένα. Οπιανού και νάναι πάλι εγώ θα γράφω, ακόμα και αν δε μου αρέσουν αυτά που έχετε γραμμένα, απλά γιατί αρέσουν σε σας που τα γράψατε και σε σας που τα βλέπετε, κι αν σας πικράνω μη λησμονάτε τα λόγια του George Orwell ….. εάν σημαίνει κάτι τέλος πάντων η Ελευθερία, σημαίνει το δικαίωμα του να λες στους ανθρώπους αυτά που δεν θέλουν να ακούσουν.

Κυριακή, 2 Δεκεμβρίου 2012

Αν είναι δυνατόν!!!! Έκλεψαν την προτομή του ήρωα πιλότου Κώστα Ηλιάκη


Απίστευτο και όμως αληθινό. Άγνωστοι έκλεψαν την προτομή του ήρωα Χανιώτη πιλότου Κώστα Ηλιακή από το σημείο που βρίσκονταν επί της οδού Ακρωτηρίου. Είναι να απορεί κανείς για το ποιοι μπορεί είναι οι λόγοι που κάποιοι αποφάσισαν να κλέψουν την προτομή ενός ανθρώπου που η θυσία του είναι γραμμένη με χρυσά γράμματα στην πρόσφατη ιστορία της Ελλάδας και που μόνο παράδειγμα προς μίμηση μπορεί να αποτελέσει για όλους τους Έλληνες ειδικά σήμερα.
Την απουσία της προτομής από το βάθρο αντιλήφθηκε διερχόμενος πολίτης ο οποίος και ενημέρωσε τις αρχές. Αμέσως έσπευσαν αστυνομικοί, ενώ ο αντιδήμαρχος Χανίων κ.Μανούσος Λιονάκης που πήγε στο σημείο μόλις ενημερώθηκε για το περιστατικό, έκανε λόγο για "βέβηλη πράξη απο ιερόσυλους οι οποίοι πρέπει να εντοπιστούν και να τιμωρηθούν παραδειγματικά".
Οι έρευνες της αστυνομίας εστιάζονται σε μάντρες με παλιοσίδερα, καθώς το πιθανότερο είναι η ορειχάλκινη προτομή να εκλάπη για να πουληθεί το μέταλλο, η αξία του οποίου υπολογίζεται στα 6 ευρώ το κιλό.
Τα αποκαλυπτήρια της προτομής, στην θέση "μπαλκόνι" επι της οδού Ακρωτηρίου, απ'όπου υπάρχει μια πλήρης θέα της πόλης των Χανίων, είχαν γίνει σε ειδική τελετή, στις 20 Μαΐου 2007.

Αντίδραση του Υπ.Εθνικής Άμυνας

Άμεση ήταν η αντίδραση του υπουργού Εθνικής Άμυνας Πάνου Παναγιωτόπουλου μόλης ενημερώθηκε για την κλοπή της προτομής του ήρωα πιλότου Κώστα Ηλιάκη από την περιοχή Ακρωτηρίου Χανίων:
Σύμφωνα με το defencenet.gr. , ο κ.Παναγιωτόπουλος, ζήτησε από τον Αρχηγό ΓΕΑ να επιληφθεί άμεσα του θέματος τόσο η τακτική όσο και η στρατιωτική δικαιοσύνη. Επίσης ζήτησε να αποκατασταθεί η προτομή άμεσα με νεότερη, αν δεν βρεθεί εντός των επόμενων ωρών.
Και τρίτον ζήτησε να επικοινωνήσει εντός της ημέρας με την οικογένεια του νεκρού σε ένδειξη σεβασμού και να τους διαβεβαιώσει ότι "Όλα θα επιστρέψουν στην προτέρα κατάσταση".

Share
Blog Widget by LinkWithin

1 σχόλιο:

 1. Βρέθηκε η προτομή του πιλότου Κώστα Ηλιάκη

  Πεταμένη στις Καλύβες Αποκορώνου βρέθηκε χθες το μεσημέρι (3-12-12), η ορειχάλκινη προτομή του ήρωα πιλότου της 115 ΠΜ Κώστα Ηλιάκη.
  Η προτομή που έχει υποστεί μικρή φθορά, βρίσκεται στην Αστυνομική Διεύθυνση Χανίων, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες οι δράστες είναι γνώριμοι στις Αρχές.
  Όπως φαίνεται οι κλέφτες της προτομής, θορυβημένοι από το κύμα αγανάκτησης και από την δημοσιότητα που πήρε το θέμα, σε συνδυασμό με το ασφυκτικό «μπλόκο» της αστυνομίας και ειδικά της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Χανίων, σε όλες τις μάντρες ανακύκλωσης σιδηρικών, προτίμησαν να την «ξεφορτωθούν» και έτσι την πέταξαν στην διάρκεια της νύχτας.
  Την προτομή είδε έκπληκτος ένας κάτοικος των Καλυβών, να βρίσκεται δίπλα σε κάδο απορριμμάτων.
  Αμέσως ενημέρωσε τις αρχές και αστυνομικοί πήγαν στο σημείο όπου παρέλαβαν την προτομή ενώ ερεύνησαν και τον χώρο για την συλλογή στοιχείων.

  Εύχομαι να βρεθούν αυτοί που το έκαναν και να τιμωρηθούν παραδειγματικά και όχι δημοκρατικά.......

  ΑπάντησηΔιαγραφή

ΕΧΕΤΕ ΚΑΤΙ ΝΑ ΠΕΙΤΕ