Ότι είμαι αγράμματος και δεν μπορώ να βαστήσω ταχτική σειρά 'σ ταγραφόμενα, και...τότε φωτίζεται και ο αναγνώστης.Μπαίνοντας εις αυτό το έργον καιακολουθώντας ναγράφω...........(Μακρυγιάννης)

.......να γράφω δικά μου, να γράφω δικά σας, να γράφω και ξένα. Οπιανού και νάναι πάλι εγώ θα γράφω, ακόμα και αν δε μου αρέσουν αυτά που έχετε γραμμένα, απλά γιατί αρέσουν σε σας που τα γράψατε και σε σας που τα βλέπετε, κι αν σας πικράνω μη λησμονάτε τα λόγια του George Orwell ….. εάν σημαίνει κάτι τέλος πάντων η Ελευθερία, σημαίνει το δικαίωμα του να λες στους ανθρώπους αυτά που δεν θέλουν να ακούσουν.

Τετάρτη, 12 Δεκεμβρίου 2012

Πόλη ψάχνει κατοίκους, στην Ανγκόλα


Η Nova Cidade de Kilamba ή απλώς Kilamba είναι μια μεγάλη οικιστική ανάπτυξη 30 χιλιόμετρα από την Luanda, την πρωτεύουσα της Ανγκόλας.Χτίστηκε από την «CITIC Group» και αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα κατασκευαστικά έργα στην Αφρική, παραμένει ωστόσο άδεια.
Η Kilamba σχεδιάστηκε για να μπορεί να φιλοξενήσει 500.000 ανθρώπους στις 750 οκταόροφες πολυκατοικίες της, ενώ διαθέτει πάνω από 100 εμπορικές εγκαταστάσεις και αρκετά σχολεία.
Το κόστος αναφέρεται πως έφτασε τα 3,5 δισεκατομμύρια δολάρια, που χρηματοδοτήθηκαν από μια κινεζική γραμμή πίστωσης, σε αντάλλαγμα πετρελαίου από την κυβέρνηση της Ανγκόλας.


Από τον Ιούλιο του 2012 τα περισσότερα κτίρια έχουν ολοκληρωθεί αλλά παραμένουν ακατοίκητα, αφού πωλήθηκαν μόλις 220 διαμερίσματα από τα πρώτα 2.800 που βγήκαν προς πώληση. Ένας από τους λόγους που δυσχαιρένουν την πώληση των κατοικιών είναι οι δυσκολίες στη λήψη στεγαστικών δανείων.
Ένα σχολείο λειτουργεί, αλλά τα παιδιά έρχονται με λεωφορείο από άλλες περιοχές, αφού δεν υπάρχουν παιδιά που να ζουν μόνιμα εκεί κοντά.

Παρόλο που η Kilamba συμβάλλει στην ικανοποίηση της δέσμευσης του εκλεγμένου προέδρου Jose Eduardo dos Santos το 2008 για να χτίσει ένα εκατομμύριο νέες κατοικίες σε τέσσερα χρόνια, η Αγκόλα δεν έχει τόσο μεγάλη μεσαία τάξη που να είναι σε θέση να αγοράσει τέτοια σπίτια.

Ενώ το κόστος που κυμαίνεται από $100.000 εως $250.000 για ένα διαμέρισμα θεωρείται απλησίαστο για τα φτωχότερα στρώματα κι έτσι η κυβέρνηση σκέφτεται να χρησιμοποιήσει μερικά από τα κτήρια ως δωρεάν εργατικές κατοικίες.Share
Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΧΕΤΕ ΚΑΤΙ ΝΑ ΠΕΙΤΕ