Ότι είμαι αγράμματος και δεν μπορώ να βαστήσω ταχτική σειρά 'σ ταγραφόμενα, και...τότε φωτίζεται και ο αναγνώστης.Μπαίνοντας εις αυτό το έργον καιακολουθώντας ναγράφω...........(Μακρυγιάννης)

.......να γράφω δικά μου, να γράφω δικά σας, να γράφω και ξένα. Οπιανού και νάναι πάλι εγώ θα γράφω, ακόμα και αν δε μου αρέσουν αυτά που έχετε γραμμένα, απλά γιατί αρέσουν σε σας που τα γράψατε και σε σας που τα βλέπετε, κι αν σας πικράνω μη λησμονάτε τα λόγια του George Orwell ….. εάν σημαίνει κάτι τέλος πάντων η Ελευθερία, σημαίνει το δικαίωμα του να λες στους ανθρώπους αυτά που δεν θέλουν να ακούσουν.

Σάββατο, 1 Δεκεμβρίου 2012

Αεροπλανοφόρο 24.000 τόνων και 140 μέτρων σχεδιάζει να αποκτήσει η Τουρκία.

Με τίτλο «Η Τουρκία κατασκευάζει αεροπλανοφόρο» η τουρκική εφημερίδα «Σαμπάχ» γράφει ότι οι ναυτικές δυνάμεις σχεδιάζουν την απόκτηση εντός 5-6 ετών αεροπλανοφόρου 24.000 τόνων και μήκους 140 μέτρων.Όπως αναφέρεται, το θέμα θα συζητηθεί στο χειμερινό Ανώτατο Στρατιωτικό Συμβούλιο που θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή υπό την Προεδρία του Ταγίπ Ερντογάν. Το αεροπλανοφόρο θα κατασκευαστεί σε 5 χρόνια και το κόστος του υπολογίζεται να φθάσει το 1,5 δις δολ.
To θέμα θα πάει προς συζήτηση το Δεκέμβριο στην Εκτελεστική Επιτροπή Αμυντικής Βιομηχανίας. Το πλοίο θα είναι η πλωτή ναυτική βάση του στόλου. Στόχος με το αεροπλανοφόρο αυτό, σημειώνεται, είναι όχι οι μαχητικές σκοπιμότητες, αλλά περισσότερο η αύξηση συγκοινωνίας και της μεταφοράς. Πρωτίστως δε, θα χρησιμοποιηθεί για ανθρωπιστικούς σκοπούς. Στο πλοίο θα δημιουργηθεί νοσοκομείο με υγειονομικό προσωπικό. Θα χρησιμοποιείται σε περιπτώσεις κρίσης και σχεδιάζεται να είναι ναυτική βάση των Ενόπλων Δυνάμεων.Στην πρώτη φάση το πλοίο θα έχει δυναμικό για 8 ελικόπτερα, 100 οχήματα και 1000 άτομα προσωπικό, ενώ θα μπορούν να προσγειώνονται και να απογειώνονται αεροσκάφη


Share
Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΧΕΤΕ ΚΑΤΙ ΝΑ ΠΕΙΤΕ