Ότι είμαι αγράμματος και δεν μπορώ να βαστήσω ταχτική σειρά 'σ ταγραφόμενα, και...τότε φωτίζεται και ο αναγνώστης.Μπαίνοντας εις αυτό το έργον καιακολουθώντας ναγράφω...........(Μακρυγιάννης)

.......να γράφω δικά μου, να γράφω δικά σας, να γράφω και ξένα. Οπιανού και νάναι πάλι εγώ θα γράφω, ακόμα και αν δε μου αρέσουν αυτά που έχετε γραμμένα, απλά γιατί αρέσουν σε σας που τα γράψατε και σε σας που τα βλέπετε, κι αν σας πικράνω μη λησμονάτε τα λόγια του George Orwell ….. εάν σημαίνει κάτι τέλος πάντων η Ελευθερία, σημαίνει το δικαίωμα του να λες στους ανθρώπους αυτά που δεν θέλουν να ακούσουν.

Πέμπτη, 22 Νοεμβρίου 2012

«Χάκερ ξετινάζει» την ασφάλεια του ΠΟΛΙΤΗ μέσω TAXISΠοινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για παραβίαση προσωπικών δεδομένων ασκήθηκε από τον εισαγγελέα στον 35χρονο που συνελήφθη χθες από την αστυνομία, καθώς είχε στην κατοχή του τα προσωπικά δεδομένα εκατομμυρίων πολιτών.
Το «κουβάρι» της υπόθεσης άρχισε να ξετυλίγεται ύστερα από καταγγελία της Αρχής Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων. Ακολούθησαν έρευνες από την Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος και στη συνέχεια συνελήφθη ο 35χρονος, ο οποίος δουλεύει σε εταιρία μάρκετινγκ και είχε αποκτήσει τα προσωπικά δεδομένα, όπως αριθμούς φορολογικών μητρώων, περιουσιακές καταστάσεις, ονόματα, διευθύνσεις και άλλα, πιθανότατα μέσα από κρατικές υπηρεσίες και τα διέθετε αντί αμοιβής σε εταιρείες που πλήρωναν γι' αυτό.
Λεπτομέρειες για την διαλεύκανση της υπόθεσης έδωσε χθες η Ελληνική Αστυνομία. Εξειδικευμένοι Αξιωματικοί της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, πραγματοποίησαν διαδικτυακή αστυνομική έρευνα και κατάφεραν να εντοπίσουν τα ψηφιακά ίχνη του εμπλεκόμενου στην υπόθεση. Με βάση τα στοιχεία αυτά, κλιμάκιο αστυνομικών της Υπηρεσίας Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, πραγματοποίησε έρευνα στο σπίτι του 35χρονου παρουσία Εισαγγελικού Λειτουργού, κατά τη διάρκεια της οποίας κατασχέθηκαν ένας εξωτερικός σκληρός δίσκος χωρητικότητας 320 GB και τρεις εσωτερικοί σκληροί δίσκοι άλλης χωρητικότητας.
Από την αυτοψία προέκυψε ότι στα συγκεκριμένα ηλεκτρονικά αποθηκευτικά μέσα υπήρχαν καταχωρήσεις για περισσότερες από 9.000.000 εγγραφές. Ωστόσο, διεκρινίστηκε πως δεν είναι αυτός ο αριθμός πολιτών που είχε «φακελώσει» ο 35χρονος, καθώς υπάρχουν πολλές διπλοκαταχωρήσεις, ενώ κάποιοι από τους πολίτες, στοιχεία των οποίων είχε ο χάκερ, έχουν αποβιώσει.

Τα «ίχνη» συνεργού αναζητούν οι Αρχές
Στο μεταξύ, πηγές της Αστυνομίας εκφράζουν βεβαιότητα για το ότι ο 35χρονος συλληφθείς δεν δρούσε μόνος του αλλά είχε και συνεργό. Ο συλληφθείς - μετά από πολύωρη ανάκριση – είπε στις αρχές ότι τα δεδομένα ήρθαν στα χέρια του από ένα γνωστό του πρόσωπο, ωστόσο αρνήθηκε να δώσει περισσότερα στοιχεία.
Οι ίδιες πηγές μάλιστα αναφέτουν πως υπάρχει το ενδεχόμενο ο συνεργός του 35χρονου να είναι μέσα από το Taxis, ενώ στα χέρια των Αρχών βρίσκεται και το πελατολόγιο του συλληφθέντα, καθώς πωλούσε τα στοιχεία που είχε στην κατοχή του έναντι αδράς αμοιβής. Πρόχειροι υπολογισμοί αναφέρουν σε περίπτωση που είχαν πωληθεί όλα τα στοιχεία, ο 35χρονος θα αποκόμιζε γύρω στις 90.000 ευρώ. Στο στόχαστρο της Αστυνομίας βρίσκεται και η εταιρία που εργαζόταν.

Όλα τα παραπάνω αποτελούν άρθρο από real.gr και ο συντάκτης ασκώντας σωστά τις αρχές της δημοσιογραφίας απλά μας παραθέτει της ειδήσεις.
Όμως στην «αφεντομουτσουνάρα μου» όπως και σε κάθε αναγνώστη είναι εύλογο να γεννηθούν ερωτήματα;;;

1. Πως κατάφερε ο παραπάνω συλληφθείς να έχει πρόσβαση στα στοιχεία μας; 
 
2. Είναι τελικά ασφαλή τα δεδομένα μας, από την στιγμή που έγιναν και γίνονται ηλεκτρονικά;

3. Μας φακελώνουν για ταχύτητα εξυπηρέτησης μας ή για απόλυτο έλεγχο;

4. Πότε οι υπεύθυνοι αυτού του κράτους, αναφέρομαι σε υπαλλήλους, σε  προϊστάμένους και όσο ψηλά θέλει ας πάει θα αναλάβουν τις ευθύνες τους; 
(Δεν γίνεται να φταίει μόνο ο «κλέφτης» και ο-οι συνεργός-οι, αλλά και όλοι αυτοί που απλά δεν κάνουν την δουλειά τους, αυτοί που τσάμπα μας βαραίνουν οικονομικά και βγάζουν το όνομα στους υπόλοιπους Δ.Υ.)

5. Πότε θα μας αποδείξουν ότι έχουν «τσίπα» και όχι «τσέπα»(τσέπη);Share
Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΧΕΤΕ ΚΑΤΙ ΝΑ ΠΕΙΤΕ