Ότι είμαι αγράμματος και δεν μπορώ να βαστήσω ταχτική σειρά 'σ ταγραφόμενα, και...τότε φωτίζεται και ο αναγνώστης.Μπαίνοντας εις αυτό το έργον καιακολουθώντας ναγράφω...........(Μακρυγιάννης)

.......να γράφω δικά μου, να γράφω δικά σας, να γράφω και ξένα. Οπιανού και νάναι πάλι εγώ θα γράφω, ακόμα και αν δε μου αρέσουν αυτά που έχετε γραμμένα, απλά γιατί αρέσουν σε σας που τα γράψατε και σε σας που τα βλέπετε, κι αν σας πικράνω μη λησμονάτε τα λόγια του George Orwell ….. εάν σημαίνει κάτι τέλος πάντων η Ελευθερία, σημαίνει το δικαίωμα του να λες στους ανθρώπους αυτά που δεν θέλουν να ακούσουν.

Τετάρτη 21 Νοεμβρίου 2012

Το σαπούνι της «οικονομικής κρίσης»


Όλοι μπορούμε να φτιάξουμε οτιδήποτε θα μπορούσε να κάνει την ζωή μας καλύτερη. Άλλωστε όλα αυτά που μας μάθανε να έχουμε εύκολα αγοράζοντας τα παλιότερα τα φτιάχνανε όλοι μόνοι τους
Ας δούμε λοιπόν πως θα μπορέσουμε να φτιάξουμε το σαπούνι μας απλά φτηνά και εύκολα.......ίσως με πιο φυσικά και υγιεινά αποτελέσματα για εμάς τους ίδιους...................

"Υλικά για το σαπούνι από χρησιμοποιημένο λάδι
5 κιλά ελαιόλαδο από τηγάνι, από κατακάθι βαρελιού λαδιού κλπ 3 κιλά νερό χλιαρό
1 κιλό καυστική σόδα (καυστική σόδα βρίσκουμε (σε συσκευασία του κιλού) στα μαγαζιά που πουλάνε σιδηρικά κλπ.). 
Εκτέλεση
Σε έναν πλαστικό κουβά ρίχνουμε το νερό,φοράμε χοντρά γάντια,έχουμε ένα χοντρό μακρύ ξύλο για το ανακάτεμα και ρίχνουμε προσεκτικά,χωρίς να είμαστε από πάνω κατάφατσα,τη σόδα (γιατί θα αρχίσει να βράζει σχετικά με το χλιαρό νερό και θα αφήνει ατμούς που δεν πρέπει να εισπνεύσουμε) και ανακατεύουμε προσεχτικά να διαλυθεί.
Στη συνέχεια ρίχνουμε λίγο-λίγο το λάδι και ανακατεύουμε συνεχώς. Όταν τελειώσουμε θα δούμε ότι το μείγμα έχει γίνει παχύρρευστο ! Παίρνουμε ένα κιβώτιο ξύλινο περίπου 50χ50 του οποίου η βάση να έχει κενά,το ντύνουμε με ένα μεγάλο άσπρο κομμάτι από πανί καλύπτουμε δηλαδή και τα πλάγια, το τοποθετούμε πάνω σε δύο τάκους και ρίχνουμε προσεκτικά το μείγμα.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Εννοείται ότι αυτή η δουλειά γίνεται σε ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ χώρο ,όχι σε βεράντες αλλά ΣΕ ΧΩΜΑ γιατί το σαπούνι θα βγάλει νερά που θα είναι καυστικά και επικίνδυνα να διαβρώσουν τα δάπεδα λόγω της καυστικής σόδας!!!!!!!!!!! 

Το αφήνουμε να στεγνώσει και να πήξει,και ανάλογα με τον καιρό (η πολλή ζέστη δεν βοηθάει) σε δύο ημέρες το βγάζουμε όπως είναι με το πανί από το κιβώτιο και το γυρίζουμε πάνω σε ένα τραπέζι που έχουμε στρώσει νάιλον, από την άλλη για να στεγνώσει. Όσο είναι ακόμη μαλακό το κόβουμε σε κομμάτια (πλάκες τις λένε στο χωριό μου) στο μέγεθος που θέλουμε Καλή επιτυχία,προσοχή στη σόδα γιατί είναι καυστική και προκαλεί εγκαύματα,αλλά το αποτέλεσμα είναι απλά
 Αν τώρα σας αρέσει το σαπούνι αρωματικό, μία λύση είναι βρασμένα φύλλα λεβάντας ή λεμονιάς και  αντικατάστασή του νερού.Αλλιώς μπορείς να βάλεις μερικές σταγόνες από αιθέριο έλαιο που σας αρέσει!!! 

Καλή επιτυχία!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Στο βίντεο παρακάτω δείτε σε κλίμακα πως μπορεί να γίνει σαπουνάκι.............. με πιο μοντέρνα μέσα για να μπείτε στο νόημα και αυτοσχεδιάστε..................!




Share
Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΧΕΤΕ ΚΑΤΙ ΝΑ ΠΕΙΤΕ