Ότι είμαι αγράμματος και δεν μπορώ να βαστήσω ταχτική σειρά 'σ ταγραφόμενα, και...τότε φωτίζεται και ο αναγνώστης.Μπαίνοντας εις αυτό το έργον καιακολουθώντας ναγράφω...........(Μακρυγιάννης)

.......να γράφω δικά μου, να γράφω δικά σας, να γράφω και ξένα. Οπιανού και νάναι πάλι εγώ θα γράφω, ακόμα και αν δε μου αρέσουν αυτά που έχετε γραμμένα, απλά γιατί αρέσουν σε σας που τα γράψατε και σε σας που τα βλέπετε, κι αν σας πικράνω μη λησμονάτε τα λόγια του George Orwell ….. εάν σημαίνει κάτι τέλος πάντων η Ελευθερία, σημαίνει το δικαίωμα του να λες στους ανθρώπους αυτά που δεν θέλουν να ακούσουν.

Σάββατο 24 Νοεμβρίου 2012

Οι έχοντες και οι κατέχοντες......... εξουσία!



Με αφορμή δύο άρθρα της  real.gr σας παρουσιάζω σε όλο του το μεγαλείο τον τρόπο σκέψης των «ηγετών» μας σε όποια πολιτική παράταξη και αν ανήκουν. Φράσεις τύπου «η γυναίκα του καίσαρα δεν πρέπει να είναι αλλά και να φαίνεται» και «διοικώ δια του παραδείγματος» μάλλον είναι «κινέζικα» για όλους αυτούς!
δεν θα φλυαρήσω παραπάνω και θα σας παραθέσω τα δύο άρθρα σαν τροφή για σκέψη.
Τα συμπεράσματα, οι σκέψεις και ότι άλλο νιώσετε δικά σας. Αυτά που νιώθω εγώ ας τα κρατήσω δικά μου...................................!  

«Light» περικοπές στα προνόμια των βουλευτών
Κόβονται κατά 50% τα χρήματα που παίρνουν οι βουλευτές για την συμμετοχή τους στις επιτροπές ενώ μειώνονται έως και 25% οι παροχές του δημοσίου σε τηλέφωνα, έξοδα εξοπλισμού γραφείου, έξοδα ταχυδρομείου κ.α.
Συγκεκριμένα η διάσκεψη των προέδρων της βουλής αποφάσισε.
1) Βουλευτική αποζημίωση: 5.780,60 ευρώ η οποία παραμένει ως έχει
2) Επίδομα οργάνωσης γραφείου: 1.000 ευρώ ( 935,88 ευρώ για βουλευτές Αττικής και 1.169,99 ευρώ για επαρχίας) - Μειώνεται κατά 20-25%
3) Ταχυδρομικά τέλη: 1.136,64 ευρώ - μειώνεται κατά 20-25%
4) Επίδομα κίνησης: περίπου 550 ευρώ (από 364 έως 750 ευρώ ανάλογα με την χιλιομετρική απόσταση της εκλογικής περιφέρειας) - μειώνεται κατά 20-25%
6) Αποζημίωση για συμμετοχή σε κοινοβουλευτικές επιτροπές και θερινά τμήματα: σήμερα ανέρχεται σε 150 ευρώ ανα συνεδρίαση και σύμφωνα με την νέα απόφαση θα μειωθεί κατά 50% δηλαδή πέφτει στα 75 ευρώ.
7) Ατέλεια τηλεφωνική για τα πολιτικά γραφεία: 917 ευρώ - μειώνεται κατά 20%-25%
8) Ατέλεια κινητού τηλεφώνου: 200 ευρώ - μειώνεται κατά 20%-25%
9) Επίδομα ενοικίου 1.000 ευρώ. Το συγκεκριμένο ποσό παραμένει ως έχει, αυτό που αλλάζει είναι ότι κάθε βουλευτής θα το λαμβάνει στο χέρι και θα επιλέγει ο ίδιος το διαμέρισμα ή το ξενοδοχείο που θα διαμένει. Μέχρι σήμερα η βουλή προχωρούσε σε συμβάσεις με ξενοδοχεία οι οποίες σε μερικές περιπτώσεις έφταναν και τις 2.500 ευρώ τον μήνα.
 
Το «άγριο ψαλίδισμα» στα ειδικά μισθολόγια
Μειώσεις μέχρι και 30% περιλαμβάνουν οι νέες περικοπές στις μηνιαίες αποδοχές στα ειδικά μισθολόγια 250.000 λειτουργών του ευρύτερου δημόσιου τομέα λόγω του ενιαίου μισθολογίου. Σύμφωνα με την εγκύκλιο του υπ. Οικονομικών οι περικοπές θα έχουν αναδρομική ισχύ από την 1η Αυγούστου 2012 ενώ από 1/1/2013 καταργούνται πλήρως σε όλο το Δημόσιο και τις ΔΕΚΟ τα δώρα εορτών και τα επιδόματα αδείας.
Επίσης, αναστέλλεται η περαιτέρω μείωση αποδοχών στους υπαλλήλους του Δημοσίου, οι οποίοι λόγω του ενιαίου μισθολογίου χάνουν πάνω από 25% των αποδοχών τους. Οι αποδοχές τους παγώνουν στο επίπεδο που διαμορφώθηκαν στις 31/10/2012.
Σε ό, τι αφορά τις ΔΕΚΟ οι υπάλληλοι που χάνουν πάνω από το 25% των αποδοχών τους λόγω της επέκτασης του ενιαίου μισθολογίου, θα δουν από την 1/11/2012 μείωση των αποδοχών τους κατά 25% στο ποσό που υπερβαίνει το αντίστοιχο ποσό του ενιαίου μισθολογίου.
Αναλυτικά οι μειώσεις στους μισθούς
Στρατιωτικοί, αστυνομικοί, λιμενικοί και πυροσβέστες:
Οι βασικοί μισθοί των υπηρετούντων στις Ένοπλες Δυνάμεις και τα Σώματα Ασφαλείας μειώνονται κατά 8 ευρώ έως και 464 ευρώ τον μήνα, ή κατά 2,9% έως 20%, ενώ σημαντικές μειώσεις, από 9% έως 27%, προβλέπονται και για τα επιδόματα των ένστολων. Έτσι, προκύπτουν περικοπές έως και 23% για τις συνολικές αποδοχές των υπηρετούντων στις Ένοπλες Δυνάμεις και τα Σώματα Ασφαλείας.

Δικαστικοί λειτουργοί:
Οι βασικοί μισθοί των δικαστών περικόπτονται κατά 119 ευρώ έως 1.111 ευρώ τον μήνα, ή κατά 8% έως 27%. Τα επιδόματα ταχύτερης-αποτελεσματικότερης διεκπεραίωσης υποθέσεων και η πάγια αποζημίωση μειώνονται συνολικά κατά 212 ευρώ έως 397 ευρώ μηνιαίως, ή κατά 8% έως 29%. Οι μειώσεις στις συνολικές αποδοχές κυμαίνονται από 8% έως και 29%.

Πανεπιστημιακοί:
Οι βασικοί μισθοί, τα επιδόματα και, κατ' επέκταση, οι συνολικές αποδοχές των μελών του διδακτικού και ερευνητικού προσωπικού των Ανωτάτων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων περικόπτονται κατά 10% έως 18%. Οι μηνιαίες απώλειες από τις μειώσεις στους βασικούς μισθούς κυμαίνονται από 118 ευρώ έως 316 ευρώ, ενώ από τις περικοπές στα επιδόματα διδακτικής προετοιμασίας, βιβλιοθήκης και έρευνας προκαλούνται πρόσθετες συνολικές περικοπές αποδοχών από 68 ευρώ έως 195 ευρώ τον μήνα.

Ιατροί του ΕΣΥ:
Οι βασικοί μισθοί των ιατρών του Εθνικού Συστήματος Υγείας περικόπτονται κατά 20 ευρώ έως 390 ευρώ τον μήνα, ή κατά 2% έως 19%. Το επίδομα νοσοκομειακής απασχόλησης περικόπτεται κατά 40 ευρώ έως 53 ευρώ μηνιαίως, ενώ η πάγια αποζημίωση μειώνεται κατά 27 ευρώ έως 49 ευρώ μηνιαίως. Τα ωρομίσθια και οι αποζημιώσεις των εφημεριών περικόπτονται έως και 50%. Οι συνολικές αποδοχές, χωρίς τον συνυπολογισμό των εφημεριών, υπολογίζεται ότι θα περικοπούν κατά 2% έως 19%, ενώ εάν συνυπολογιστούν οι εφημερίες οι περικοπές θα κυμαίνονται από 10% έως και 30%.

Διπλωμάτες:
Οι βασικοί μισθοί των διπλωματικών υπαλλήλων περικόπτονται κατά 56 ευρώ έως 335 ευρώ τον μήνα, ή κατά 5% έως 15%. Το κίνητρο απόδοσης μειώνεται κατά 16 ευρώ ή κατά 11%, τα επιδόματα ξενίας-παράστασης περιορίζονται κατά 26 ευρώ έως 47 ευρώ ή κατά 10% έως 13%, ενώ η πάγια αποζημίωση περικόπτεται κατά 7 ευρώ έως 89 ευρώ τον μήνα ή κατά 6% έως 15%. Οι συνολικές αποδοχές υπολογίζεται ότι θα περικοπούν κατά 6% έως 15%.
Αντίστοιχες περικοπές, τέλος, θεσπίζονται και στα μισθολόγια των ιατροδικαστών, του διδακτικού προσωπικού των ΤΕΙ, των ερευνητών και των αρχιερέων της Εκκλησίας της Ελλάδος.

Τι θα ισχύσει με υπερωρίες, αποδοχές αποζημιώσεων και έξοδα παράστασης
Σύμφωνα με την εγκύκλιο του υπουργείου Οικονομικών, από το νέο έτος μειώνεται κατά 50% ηαντιμισθία των προέδρων των δημοτικών και περιφερειακών συμβουλίων, η οποία αποσυνδέεται πλέον από αυτή των δημάρχων και των περιφερειαρχών και καταργούνται πλήρως από την 1/1/2013 οι αποζημιώσεις των μελών των δημοτικών συμβουλίων και κάθε είδους επιτροπών δημοτικών συμβουλίων για τη συμμετοχή τους στις σχετικές συνεδριάσεις.
Ακόμη, μειώνονται κατά 50% οι αποδοχές στις αποζημιώσεις, έξοδα παράστασης και πάσης φύσεως αμοιβές των στελεχών των ΝΠΔΔ, των Δήμων και των περιφερειών και των ΝΠΙΔ και των ανωνύμων εταιρειών στις οποίες οι ΟΤΑ κατέχουν ποσοστό πάνω από 50%.
Όσον αφορά τις υπερωρίες οι αμοιβές και το ανώτατο όριο ωρών που μπορεί να εργαστεί ένας υπάλληλος καθορίζεται με βάση το νόμο για το ενιαίο μισθολόγιο.



Share
Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΧΕΤΕ ΚΑΤΙ ΝΑ ΠΕΙΤΕ