Ότι είμαι αγράμματος και δεν μπορώ να βαστήσω ταχτική σειρά 'σ ταγραφόμενα, και...τότε φωτίζεται και ο αναγνώστης.Μπαίνοντας εις αυτό το έργον καιακολουθώντας ναγράφω...........(Μακρυγιάννης)

.......να γράφω δικά μου, να γράφω δικά σας, να γράφω και ξένα. Οπιανού και νάναι πάλι εγώ θα γράφω, ακόμα και αν δε μου αρέσουν αυτά που έχετε γραμμένα, απλά γιατί αρέσουν σε σας που τα γράψατε και σε σας που τα βλέπετε, κι αν σας πικράνω μη λησμονάτε τα λόγια του George Orwell ….. εάν σημαίνει κάτι τέλος πάντων η Ελευθερία, σημαίνει το δικαίωμα του να λες στους ανθρώπους αυτά που δεν θέλουν να ακούσουν.

Τετάρτη, 21 Νοεμβρίου 2012

Θα… κυλήσουμε περισσότερο στη βλακεία στο μέλλον;;;


Οι άνθρωποι θα είμαστε λιγότερο έξυπνοι στο μέλλον γιατί η τεχνολογία και η πρόοδος του ανθρώπινου πολιτισμού μας εφησυχάζει με αποτέλεσμα οι νοητικές ικανότητές μας να λιγοστεύουν επικίνδυνα. Τα αποτελέσματα έρευνας στο πανεπιστήμιο Στάνφορντ, που δημοσιεύτηκε στο επιστημονικό περιοδικό «Trends in Genetics», καταδεικνύουν ότι είμαστε λιγότερο έξυπνοι σε σχέση με τους αρχαίους και πλέον υπάρχει μια πτωτική τάση των νοητικών μας ικανοτήτων.
Σύμφωνα με τη μελέτη ο άνθρωπος έφτασε στο ανώτερο νοητικό του επίπεδο πριν από 2.000 – 6.000 χρόνια. Από τότε σταδιακά οι νοητικές του ικανότητες φθίνουν, αφού οι ευκολίες που μας παρέχει η τεχνολογία αυξάνονται διαρκώς. Ο επικεφαλής της έρευνας καθηγητής κ. Gerald Crabtree υποστηρίζει ότι «οι προϊστορικοί άνθρωποι αναγκαστικά ήταν εξυπνότεροι γιατί έπρεπε να επιβιώσουν, να μάθουν να κυνηγούν, να προστατεύονται από τους εχθρούς τους…».
Σήμερα όμως παρόμοιοι λόγοι δεν συντρέχουν οπότε η εξυπνάδα που μας διέκρινε κάποτε σιγά σιγά χάνεται. Οι επιστήμονες, μάλιστα, διαπίστωσαν ότι αρχίζουν να εμφανίζονται μεταλλάξεις στα γονίδια που επηρεάζουν τη νοημοσύνη με αποτέλεσμα να μην γεννιόμαστε με το μυαλό των προγόνων μας. 
«Η στροφή προς τη… βλακεία έγινε όταν ο άνθρωπος σταμάτησε να κυνηγά και ασχολήθηκε με τη γεωργία και την καλλιέργεια των εδαφών.
…Αν ένας μέσος πολίτης της αρχαίας Αθήνας εμφανιζόταν ξαφνικά ανάμεσά μας θα τον θεωρούσαμε ιδιοφυΐα, αφού θα είχε πολύ καλή μνήμη, μια ευρεία γκάμα ιδεών και μια ξεκάθαρη άποψη για τα σημαντικά ζητήματα σε σχέση με τον άνθρωπο του 2012. Σε 120 γενιές ή σε 3.000 χρόνια τα γονίδια της νόησης θα υποστούν άλλες δύο μεταλλάξεις και θα… κυλήσουμε περισσότερο στη βλακεία»
, συμπληρώνει ο καθηγητής.
Share
Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΧΕΤΕ ΚΑΤΙ ΝΑ ΠΕΙΤΕ