Ότι είμαι αγράμματος και δεν μπορώ να βαστήσω ταχτική σειρά 'σ ταγραφόμενα, και...τότε φωτίζεται και ο αναγνώστης.Μπαίνοντας εις αυτό το έργον καιακολουθώντας ναγράφω...........(Μακρυγιάννης)

.......να γράφω δικά μου, να γράφω δικά σας, να γράφω και ξένα. Οπιανού και νάναι πάλι εγώ θα γράφω, ακόμα και αν δε μου αρέσουν αυτά που έχετε γραμμένα, απλά γιατί αρέσουν σε σας που τα γράψατε και σε σας που τα βλέπετε, κι αν σας πικράνω μη λησμονάτε τα λόγια του George Orwell ….. εάν σημαίνει κάτι τέλος πάντων η Ελευθερία, σημαίνει το δικαίωμα του να λες στους ανθρώπους αυτά που δεν θέλουν να ακούσουν.

Τετάρτη, 7 Νοεμβρίου 2012

"Ποιοι ονειρεύονται Δεκέμβρη του 44"; Η άποψη ενός απόστρατου στρατιωτικού
Τις τελευταίες μέρες μετά την εμφάνιση πεζοπόρων καταδρομέων στη Θεσσαλονίκη σε θέσεις που αφήνουν ερωτήματα στο αν απέδιδαν τιμές λόγω της 28ης Οκτωβρίου ή αν είχαν ρόλο αστυνόμευσης έχει ανοίξει μια συζήτηση που έφθασε μέχρι και το κοινοβούλιο στο αν μπορούν οι Ένοπλες Δυνάμεις να χρησιμοποιηθούν για τη φύλαξη δημοσίων κτηρίων ή ακόμα και σε ρόλο αστυνομικής δύναμης για τη καταστολή επεισοδίων κ τη διαφύλαξη της δημόσιας τάξης. Κυβερνητικοί κύκλοι λένε ότι αυτό έχει προηγούμενο και έγινε στην Ολυμπιάδα του 2004.
Έγινε αλλά η παρουσία του στρατού ήταν κάτι σαν τους εθελοντές του 2004 βοηθητική και με σαφείς οδηγίες μη χρήσης όπλων. Άλλωστε οι στρατιωτικές δυνάμεις που συμμετείχαν δεν έφεραν οπλισμό. Αντίθετα με το σήμερα που αν χρειασθεί να επέμβουν ως δυνάμεις καταστολής σε οδομαχίες θα πρέπει να φέρουν οπλισμό. Αυτό σημαίνει ότι η Αθήνα θα ζήσει μέρες του Δεκεμβρίου του 1944 με άρματα μάχης να εισβάλουν σε κτήρια να γίνεται χρήση βαρέος οπλισμού και δεν θα είναι αρκετή μόνο η παρουσία του στρατού όπως τον Απρίλιο του 1967 για να φοβηθεί η Αθήνα.


Σενάριο επιστημονικής φαντασίας θα πείτε ίσως.

Ίσως όμως η άνοδος ακροδεξιών κομμάτων με την αστυνομία δίπλα τους που τους κλείνει το μάτι πονηρά πολλές φορές και όχι άδικα, να προκαλεί ένα φόβο στους κρατούντες για το τι θέση θα πάρουν οι χαμηλόβαθμοι μάχιμοι αστυνομικοί σε ένα ενδεχόμενο κλιμάκωσης μιας διαδήλωσης και ανοικτής ρήξης στους δρόμους ανάμεσα στην άκρα αριστερά και στην άκρα δεξιά. Φοβούνται ότι δεν θα μπορέσουν μόνο με την αστυνομία να ελέγξουν μια κατάσταση που οι ίδιοι δημιούργησαν τα προηγούμενα χρόνια αφήνοντας τους λαθρομετανάστες ασύδοτους στην Αθήνα. Οι οποίοι εκμεταλλευόμενοι  κάποιοι από αυτούς για να μην γενικεύουμε, το κενό αστυνόμευσης έδωσαν στην Αθήνα την εικόνα που έχει σήμερα. Το έκαναν συνειδητά τα δύο κόμματα εξουσίας θέλοντας με αυτές τους τις κινήσεις να δείχνουν την αριστερή τους κουλτούρα. Ξέχασαν όμως ένα πράγμα ότι οι λαθρομετανάστες δεν ψηφίζουν σε αντίθεση με τους Έλληνες που ψηφίζουν. Και οι ¨Ελληνες τους καταψήφισαν αυτό τους έκανε να τρομάξουν η απώλεια δηλαδή της εκλογικής τους πελατείας.
Σήμερα η κυβέρνηση προσπαθεί με κάθε τρόπο να δείξει ότι είναι έτοιμη να υπερασπιστεί τη δημόσια ασφάλεια ακόμα και αν χρειαστεί να κατεβάσει το στρατό στους δρόμους. Πολύ φοβάμαι όμως ότι την κρίσιμη ώρα κανένας δεν μπορεί να πει με σιγουριά ότι τα στρατιωτικά τμήματα που θα βρίσκονται στους δρόμους θα ακολουθήσουν πιστά τις εντολές της πολιτικής ηγεσίας του ΥΕΘΑ.

Share
Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΧΕΤΕ ΚΑΤΙ ΝΑ ΠΕΙΤΕ