Ότι είμαι αγράμματος και δεν μπορώ να βαστήσω ταχτική σειρά 'σ ταγραφόμενα, και...τότε φωτίζεται και ο αναγνώστης.Μπαίνοντας εις αυτό το έργον καιακολουθώντας ναγράφω...........(Μακρυγιάννης)

.......να γράφω δικά μου, να γράφω δικά σας, να γράφω και ξένα. Οπιανού και νάναι πάλι εγώ θα γράφω, ακόμα και αν δε μου αρέσουν αυτά που έχετε γραμμένα, απλά γιατί αρέσουν σε σας που τα γράψατε και σε σας που τα βλέπετε, κι αν σας πικράνω μη λησμονάτε τα λόγια του George Orwell ….. εάν σημαίνει κάτι τέλος πάντων η Ελευθερία, σημαίνει το δικαίωμα του να λες στους ανθρώπους αυτά που δεν θέλουν να ακούσουν.

Παρασκευή 5 Οκτωβρίου 2012

Το μυαλό μας αποφασίζει πριν από μας για εμάς


Όταν το μυαλό αποφασίζει, το σώμα ακολουθεί. Βρετανοί επιστήμονες κατάφεραν να εντοπίσουν την περιοχή του εγκεφάλου που «γεννά» τις αποφάσεις μας πριν ακόμα αυτές γίνουν αντιληπτές.
Σύμφωνα με τους ειδικούς, ο κερκοφόρος πυρήνας του εγκεφάλου έδειξε να συνδέεται με την πρόβλεψη της ανταμοιβής, της ηδονής δηλαδή που προκύπτει από μια συγκεκριμένη επιλογή.
Στα πειράματα που πραγματοποίησαν οι ερευνητές από το ΠανεπιστήμιοCollege του Λονδίνου, ζήτησαν από εθελοντές να επιλέξουν πού θα ήθελαν να πάνε διακοπές, προσφέροντάς τους μια επιλογή 80 διαφορετικών προορισμών σε όλο τον κόσμο. Ταυτόχρονα, παρακολουθούσαν την λειτουργία του εγκεφάλου τους.
Η ενδιαφέρουσα μελέτη δημοσιεύτηκε από το επιστημονικό έντυπο «Journal of Neuroscience». Οι συμμετέχοντες σε αυτή, αφού βαθμολόγησαν πόσο πολύ επιθυμούσαν να επισκεφθούν τον κάθε προορισμό, τους ζητήθηκε να αποφασίσουν πού θα ήθελαν περισσότερο να πάνε: στην Ελλάδα ή στην Ταϊλάνδη; Κλήθηκαν λοιπόν εκ νέου να φανταστούν και στη συνέχεια να αξιολογήσουν τον κάθε προορισμό ξεχωριστά κατά τη διάρκεια μιας δεύτερης αξονικής εγκεφάλου.
Προς μεγάλη τους έκπληξη, οι επιστήμονες διαπίστωσαν ότι οι εθελοντές έτειναν να επιλέγουν τον προορισμό που ενεργοποιούσε περισσότερο τον κερκοφόρο πυρήνα του εγκεφάλου τους.





Share
Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΧΕΤΕ ΚΑΤΙ ΝΑ ΠΕΙΤΕ