Ότι είμαι αγράμματος και δεν μπορώ να βαστήσω ταχτική σειρά 'σ ταγραφόμενα, και...τότε φωτίζεται και ο αναγνώστης.Μπαίνοντας εις αυτό το έργον καιακολουθώντας ναγράφω...........(Μακρυγιάννης)

.......να γράφω δικά μου, να γράφω δικά σας, να γράφω και ξένα. Οπιανού και νάναι πάλι εγώ θα γράφω, ακόμα και αν δε μου αρέσουν αυτά που έχετε γραμμένα, απλά γιατί αρέσουν σε σας που τα γράψατε και σε σας που τα βλέπετε, κι αν σας πικράνω μη λησμονάτε τα λόγια του George Orwell ….. εάν σημαίνει κάτι τέλος πάντων η Ελευθερία, σημαίνει το δικαίωμα του να λες στους ανθρώπους αυτά που δεν θέλουν να ακούσουν.

Τετάρτη, 31 Οκτωβρίου 2012

Οι ασθένειες της κλιματικής αλλαγής


Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) και ο Παγκόσμιος Μετεωρολογικός Οργανισμός παρουσίασαν τη Δευτέρα έναν «άτλαντα της υγείας και του κλίματος», ένα νέο εργαλείο στόχος του οποίου είναι να απεικονίσει σε γεωγραφικούς χάρτες τους κινδύνους για την υγεία που συνδέονται με τις κλιματικές αλλαγές ή τις ακραίες καιρικές συνθήκες.
«Ένας χάρτης αξίζει χίλιες λέξεις», δήλωσε παρουσιάζοντας τον άτλαντα η Μάργκαρετ Τσαν, η γενική διευθύντρια του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ), από κοινού με τον Μισέλ Τζαρό, τον γενικό γραμματέα του Παγκόσμιου Μετεωρολογικού Οργανισμού (ΠΜΟ).
Σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο, αυτό το «επιστημονικό» έγγραφο, που θα δημοσιευτεί σε όλες τις γλώσσες του ΟΗΕ, περιέχει γραφήματα, σχέδια, γεωγραφικούς και μετεωρολογικούς χάρτες σε 50 σελίδες καθώς και μια λεπτομερή παρουσίαση πολλών ασθενειών που συνδέονται με τις κλιματολογικές συνθήκες (όπως διάρροια, ελονοσία, μηνιγγίτιδα και δάγγειο πυρετό).
Η Τσαν υποστήριξε ότι ο άτλαντας μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως «οδηγός» ώστε οι ιθύνοντες να διαθέτουν πληροφορίες και να μπορούν να λαμβάνουν αποφάσεις σχετικά με τις ασθένειες που συνδέονται με το κλίμα. Ως παράδειγμα η Τσαν ανέφερε τις χώρες της υποσαχάριας Αφρικής που κάθε χρόνο πλήττονται από θερμούς ανέμους με τους οποίους μεταδίδεται ο ιός της μηνιγγίτιδας. Αν οι υπεύθυνοι γνωρίζουν εκ των προτέρων πότε θα αρχίσουν οι άνεμοι αυτοί «θα μπορούμε να εκδίδουμε προειδοποιήσεις και να ξεκινούμε εκστρατείες εμβολιασμού» εγκαίρως, πρόσθεσε.
Ο Ζαρό από την πλευρά του υπογράμμισε ότι κύματα καύσωνα, όπως αυτό που έπληξε τη Ρωσία για πρώτη φορά πριν από δύο χώρα, μπορεί να συμβαίνουν στο εξής κάθε 5 με 10 χρόνια. Είναι σημαντικό, πρόσθεσε, να ειδοποιούνται εγκαίρως οι ευαίσθητες ομάδες του πληθυσμού, όπως οι ηλικιωμένοι.


ΔΙΑΒΑΣΤΕ αναλυτικά τη μελέτη των Ηνωμένων Εθνών


πηγηShare
Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΧΕΤΕ ΚΑΤΙ ΝΑ ΠΕΙΤΕ