Ότι είμαι αγράμματος και δεν μπορώ να βαστήσω ταχτική σειρά 'σ ταγραφόμενα, και...τότε φωτίζεται και ο αναγνώστης.Μπαίνοντας εις αυτό το έργον καιακολουθώντας ναγράφω...........(Μακρυγιάννης)

.......να γράφω δικά μου, να γράφω δικά σας, να γράφω και ξένα. Οπιανού και νάναι πάλι εγώ θα γράφω, ακόμα και αν δε μου αρέσουν αυτά που έχετε γραμμένα, απλά γιατί αρέσουν σε σας που τα γράψατε και σε σας που τα βλέπετε, κι αν σας πικράνω μη λησμονάτε τα λόγια του George Orwell ….. εάν σημαίνει κάτι τέλος πάντων η Ελευθερία, σημαίνει το δικαίωμα του να λες στους ανθρώπους αυτά που δεν θέλουν να ακούσουν.

Τρίτη, 16 Οκτωβρίου 2012

Από τον πάγκο της λαϊκής στον «καμβά» του καλλιτέχνη!

«Οι φωτογραφίες μοιάζουν αρκετά καλές για να… φαγωθούν!», λέει ο φωτογράφος Klaus Enrique Gerdes, που αναδημιουργεί πορτρέτα του 16ου αιώνα με φρούτα, λαχανικά και λουλούδια, εντυπωσιάζοντας με το αποτέλεσμα.
Ο Νεοϋορκέζος καλλιτέχνης εμπνεύστηκε από τον Ιταλό ζωγράφο Giuseppe Arcimboldo, ο οποίος δημιούργησε διάφορα πορτρέτα χρησιμοποιώντας φρούτα, λαχανικά, κρέας και λουλούδια, και στη συνέχεια ζωγράφισε αυτές τις δημιουργίες του στον καμβά, συνθέτοντας μια μοναδική συλλογή έργων τέχνης μεταξύ 1527-1593.
Ο Klaus Enrique Gerdes κάνει τώρα ακριβώς το ίδιο, εκτός από το γεγονός ότι η φωτογραφία τού επιτρέπει να συλλάβει το θέμα του αμέσως – πριν από οποιοδήποτε από τα συστατικά του αρχίζουν να μαραίνονται!
«Είχα την ιδέα αυτή στο μυαλό μου και σκέφτηκα ότι μπορεί κάποιος πριν από εμένα να είχε σκεφτεί να δημιουργήσει έργα τέχνης με… ζαρζαβατικά. Ήταν ο καλλιτέχνης Giuseppe Arcimboldo, ο οποίος έκανε πίνακες με αυτό τον τρόπο πάνω από 400 χρόνια πριν», λέει ο φωτογράφος.
Εμείς απλά ας θαυμάσουμε τις «σαλάτες».......................................................Share
Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΧΕΤΕ ΚΑΤΙ ΝΑ ΠΕΙΤΕ