Ότι είμαι αγράμματος και δεν μπορώ να βαστήσω ταχτική σειρά 'σ ταγραφόμενα, και...τότε φωτίζεται και ο αναγνώστης.Μπαίνοντας εις αυτό το έργον καιακολουθώντας ναγράφω...........(Μακρυγιάννης)

.......να γράφω δικά μου, να γράφω δικά σας, να γράφω και ξένα. Οπιανού και νάναι πάλι εγώ θα γράφω, ακόμα και αν δε μου αρέσουν αυτά που έχετε γραμμένα, απλά γιατί αρέσουν σε σας που τα γράψατε και σε σας που τα βλέπετε, κι αν σας πικράνω μη λησμονάτε τα λόγια του George Orwell ….. εάν σημαίνει κάτι τέλος πάντων η Ελευθερία, σημαίνει το δικαίωμα του να λες στους ανθρώπους αυτά που δεν θέλουν να ακούσουν.

Δευτέρα 1 Οκτωβρίου 2012

Τάο, η τέχνη της Ενέργειας σε ορατή μορφή



Το Feng Shui είναι η Fractal Energy, τίποτε λιγότερο και τίποτε περισσότερο. Είναι η όμορφη τέχνη του Τάο που ασχολείται με την Ενέργεια σε ορατή μορφή, των ανθρώπων σε σχέση με την ύλη και χρειάζεται να είναι αρμονική και σε συντονισμό με τη φύση, καθώς οι άνθρωποι (θα έπρεπε να … ) είναι μέρος της φύσης, μέρος του συνόλου, που δυστυχώς δεν είναι. Αυτό δεν ξαφνιάζει μιας και ο άνθρωπος δεν είναι από δω και ο εναρμονισμός με την φύση χρειάζεται κόπο και αγώνα για να επιτευχθεί. Όμως κάποιες φυλές το κατάφεραν κι ήταν συνδεδεμένες με την φύση. Οι Ινδιάνοι, οι Ζουλού και ακόμη μέχρι σήμερα κάποιες (όχι όλες) φυλές στον Αμαζόνιο, με τελευταία απομεινάρια τους Αβοριγίνες.
Στην πραγματικότητα οι άνθρωποι (μόνο οι έμψυχοι)είναι αυτοί που φτιάχνουν αυτή την πραγματικότητα. Όχι όλοι οι άνθρωποι και όχι στον κόσμο όπως τον βλέπουμε γύρω μας, αλλά σε Πνευματικό επίπεδο Θέλησης και σε ένα Fractal Κβαντικό Κόσμο. Το υλικό που χρησιμοποιούν για να φτιάξουν αυτόν το κόσμο είναι η Ενέργεια. Ένα κόσμο Fractal Ενέργειας.



Κανόνες Αυτού του Σύμπαντος: Ζούμε σε ένα κόσμο που τον διέπουν κάποιοι κανόνες και ανήκουν αποκλειστικά σε αυτό το συμπαντικό υλικό fractal πεδίο ζωής. Η έρευνα και η αποκάλυψη των τρόπων, των λειτουργιών και των επιπέδων αυτών των κανόνων είναι που οδηγούν τον άνθρωπο να καταλάβει αληθινά πως δουλεύουν τα πράγματα μέσα σε μια από τις απέραντες Fractal Δημιουργίες που ζούμε. Χρειάζεται να τους γνωρίζουμε για να ξέρουμε αν μη τι άλλο και τι να τους κάνουμε.
Οι επιστήμονες ονόμασαν Fractal τα σχήματα του Χάους που παρατηρούμε στον ουρανό, νοιώθουμε στην γη και τα βρίσκουμε ακόμη και στα αγγεία και στα νεύρα του σώματός μας. Η λέξη αυτή επινοήθηκε από τον μαθηματικό Benoit Mandelbrot, και πλέον χρησιμοποιείται ευρύτατα στο πλαίσιο της Θεωρίας του Χάους. Ένας απ τους λόγους που η Θεωρεία του Χάους είναι τόσο ενδιαφέρουσα είναι οι τόσο εντυπωσιακές εικόνες που δημιουργούν τα Fractals μάλλον, παρά η ουσία της που είναι σημαντικότατη. Τέλος πάντων δεν είναι το θέμα μας τώρα, το Χάος και οι αρχές του, αλλά η Fractal Ενεργειακή ομορφιά του.

Αρχές Ισορροπίας: Είναι οι αρχές της μέσης οδού ‘ΤΑΟ’ κάθε κατάστασης. Οι φυσικοί κανόνες είναι σε κίνηση και συμμετοχή σε κάθε πλευρά της ζωής, όσο ομαδική ή ατομική και αν είναι. Ένας από τους πιο βασικούς κανόνες του κόσμου που διέπεται από την Νευτώνεια θεωρία, είναι η δυαδικότητα. Η Ένωση των αντιθέτων είναι που φέρνει την άνωση και την Ανώτερη Αντίληψη του Ατόμου. Αυτή μην ξεχνάς πως είναι μόνο η Αρχή. Όταν ο άνθρωπος από το πεδίο της δυαδικότητας καταφέρει να γίνει Άτομο … Αλλά ας φτάσει μέχρι εκεί και μετά βλέπει παραπάνω ! Ας μείνουμε για τις ανάγκες του συγκεκριμένου άρθρου στην δυαδικότητα.
Το Γιν και το Γιανγκ: Αντιπροσωπεύει την ύπαρξη των αντιθέτων. Της πολικότητας. Την συγκεκριμένη αρχή, μπορούμε να την δούμε σχεδόν παντού πάνω σ αυτόν τον πλανήτη, από ημέρα και νύχτα, στεριά και θάλασσα, φως και σκοτάδι, μαλακό και σκληρό, ησυχία και ήχος, χαρά και λύπη, δουλειά και ξεκούραση, άντρα και γυναίκα, ζωή και θάνατο… Αυτά τα αντίθετα, η επιδίωξη της ένωσης τους και η ανύψωση σε μια κατάσταση πάνω από αυτά, είναι το ιερό καθήκον κάθε μαθητή, κάθε φιλόσοφου, κάθε Μάγου της Γνώσης, για τον Απεγκλωβισμό από την Γνώση και την φυλακή της δημιουργίας.
Μόνο τότε ο άνθρωπος ναγκουάλ μπορεί να ξεγελάσει τον αετό και καταφέρνει να αποκτήσει το δώρο του. Αυτό το δώρο είναι η Ελευθερία από την φυλακή της ζωής. Μέχρι να φτάσει εκεί ο μάγος- πολεμιστής, έχει ήδη καταφέρει να ζει μια ζωή, σε εγρήγορση, με παραφύλαξη και με την εξοικονόμηση, της τόσο πολύτιμης Ε Ν Ε Ρ Γ Ε Ι Α Σ του.
Το feng shui είναι ένας τρόπος να αντλήσει ο άνθρωπος από την φύση Ενέργεια, αλλά δεν κατανοεί κάποιος που προσπαθεί να χρησιμοποιήσει το Ενεργειακό πρότυπο του feng shui, πως από μόνο του δεν κάνει τίποτα, γιατί τίποτε δεν μπορεί να γίνει χωρίς την επιθυμητή Απόφαση, Θ Ε Λ Η Σ Η και Πρόθεση του Όντος που το χρησιμοποιεί.

Αν από μόνος του ο άνθρωπος δεν κατανοεί πως ο ίδιος είναι ένα Ενεργειακό Ον που ΕΊΝΑΙ και όχι που έχει Ενέργεια, όσα μπαμπού, αστράκια και βότσαλα κι αν βάλει στο σπίτι του ή στο γραφείο του δεν αλλάζει τίποτε. Η προσωπική του Ενέργεια είναι που θα αλλάξει την ζωή του και η προσωπική του Ενέργεια αναπληρώνεται μόνο αν γίνει ένα μαζί της και δεν την σπαταλά σε ασημαντότητες.
Υπάρχουν τρόποι να κάνουμε έναν χώρο όμορφο και Ενεργειακά καθαρό, Όχι βάζοντας κέρματα κινέζικα η μπαμπού αλλά διατηρώντας τον ΙΣΟΡΟΠΗΜΕΝΑ ΚΑΘΑΡΟ. Το ίδιο καθαρές αν είναι οι Σκέψεις τα συναισθήματα και τα αισθήματα μας η Ενέργεια είναι εξασφαλισμένη. Σε ένα βρώμικο και άτακτο χώρο εσωτερικά –σπίτι, γραφείο- αλλά και εσωτερικά, τι να σου κάνει το κάθε ενεργειακό πρότυπο. Τι να προσφέρουν οι συμβουλές κάποιου γκουρού του feng Shui αν δεν υπάρχει καθαρότητα και αρμονία σκέψης και ψυχής. Άλλωστε αυτή είναι και η φιλοσοφία του Feng Shui.
Αν δεν υπάρχει καθαρότητα Πνεύματος; Αν δεν υπάρχει καν Ψυχή; Αν δεν υπάρχει ποιότητα σκέψης και αισθημάτων. Αν δεν πράττεις και δεν ακολουθείς τους Συμπαντικούς κανόνες αυτού του Ενεργειακού πλανήτη που σε τοποθέτησαν, τότε, πως είναι δυνατόν να περιμένεις, να έχεις κάτι, από το οποίο είσαι αποσυνδεμένος; Να κάποιοι βασικοί κανόνες Ύπαρξης στο επίπεδο του Είναι.

  •  Προσφορά χωρίς προσδοκία ανταμοιβής.
  •  Στοργή, ότι κι αν συμβαίνει σαν κατάσταση ύπαρξης και όχι σαν ανταλλάξιμο εμπόρευμα.
  •  Καθαρό πεδίο Σκέψης.
  •  Μόνιμη διαλογιστική κατάσταση.
  •  Προσεγμένη Δια-τροφή (Φυσική και Πνευματική)
  •  Άσκηση σωματική (Φυσική και Πνευματική)

Στην πραγματικότητα αν κάποιος ζει σε διαλογιστική κατάσταση, δεν υπάρχει κανένας λόγος να ψάχνει τίποτε έξω από το πεδίο που ζει. Φαίνονται απλά και είναι. Αλλά όχι για όποιον δεν έχει ψυχή και όχι για όποιον έχει επιλέξει να ζήσει φυλακισμένος. (όποιος ανήκει σε οποιαδήποτε ομάδα,-ισμό, είναι πολιτικοποιημένος, fan, οπαδός, πιστός, δηλ. όποιος υπάρχει και ζει μέσα σε μια στάνη, που αυτοαποκαλεί, κοινωνία).

Δεν υπάρχει διαθέσιμη ενέργεια στην ζωή σου αν είσαι προσκολλημένος στο παρελθόν ή αν ανησυχείς υπερβολικά για το μέλλον. Η Ενέργεια σου είναι ήδη μπλοκαρισμένη σε άλλο χρόνο μακριά από την παρόντα και ότι και να κάνεις με τα βότσαλα και τις πετρούλες Ενέργεια στην ζωή σου δεν θα υπάρχει γιατί δεν ζεις σε αυτόν το χρόνο. Είναι τόσο σημαντική η έννοια του Παρόντα Χρόνου, που αν καταφέρεις να φέρεις έναν σχιζοφρενή, στον Παρόντα Χρόνο τον θεραπεύεις. Ο λόγος της ψυχοπάθειας και του ψυχωτικού, είναι πως είναι δύσκολο να βρεθεί στον Παρόντα Χρόνο, αλλά ακροβατεί, ανάμεσα σε κάποιο τρομερό παρελθόν και ολέθριο μέλλον. Με τον ίδιο τρόπο θεραπεύεται και η κατάθλιψη, αν δεχτούμε ό,τι είναι ασθένεια και όχι άλλη μια βλακώδης δικαιολογία, αποφυγής ευθύνης.
Αντιλαμβάνεσαι πως αυτό που πρώτα χρειάζεται είναι να συντονίσεις τον εαυτό, το ‘Είναι’ στον Παρόντα Χρόνο, γιατί η Ενέργεια που λαχταράς και θα φτιάξει την ζωή σου, υπάρχει μόνο σε αυτό το χρονικό πλαίσιο. Αν έχεις καταφέρει να έχεις ισορροπία σκέψης και αισθημάτων αυτό είναι και το ‘feng shui’ και αυτό θα σου φέρει την πολυπόθητη ομορφιά και αρμονία στην ζωή σου. Κανένα μαγικό δεν υπάρχει έξω από σένα και του τι γίνεται μέσα στο Νου σου. Μέσα στην ψυχή σου –αν έχεις ψυχή- παίζεται όλο το παιχνίδι.
Αν η Ενέργεια δεν είναι διαθέσιμη για σένα λόγω κακού παρελθόντος ή κακού παρόντος, όσα αντικείμενα του νερού και του αγέρα κι αν χρησιμοποιήσεις δεν θα έχεις τα αποτελέσματα που προσδοκάς. Έξω βρίσκεις εσένα! Πήγαινε να δεις ποιος είσαι








Share
Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΧΕΤΕ ΚΑΤΙ ΝΑ ΠΕΙΤΕ