Ότι είμαι αγράμματος και δεν μπορώ να βαστήσω ταχτική σειρά 'σ ταγραφόμενα, και...τότε φωτίζεται και ο αναγνώστης.Μπαίνοντας εις αυτό το έργον καιακολουθώντας ναγράφω...........(Μακρυγιάννης)

.......να γράφω δικά μου, να γράφω δικά σας, να γράφω και ξένα. Οπιανού και νάναι πάλι εγώ θα γράφω, ακόμα και αν δε μου αρέσουν αυτά που έχετε γραμμένα, απλά γιατί αρέσουν σε σας που τα γράψατε και σε σας που τα βλέπετε, κι αν σας πικράνω μη λησμονάτε τα λόγια του George Orwell ….. εάν σημαίνει κάτι τέλος πάντων η Ελευθερία, σημαίνει το δικαίωμα του να λες στους ανθρώπους αυτά που δεν θέλουν να ακούσουν.

Σάββατο, 13 Οκτωβρίου 2012

13 Οκτωβρίου «Διεθνής Ημέρα Μείωσης των Φυσικών Καταστροφών»


Η «Διεθνής Ημέρα Μείωσης των Φυσικών Καταστροφών» καθιερώθηκε από τη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ το 1989 και εορτάζεται κάθε χρόνο στις 13 Οκτωβρίου. Αν και οι περισσότεροι είναι πολύ εύκολο να κατανοήσουμε ότι ο άνθρωπος είναι πολύ δύσκολο να αντιμετωπίσει τη μανία της φύσης και να κυριαρχήσει στη δύναμή της, ωστόσο μπορεί ο καθένας με τον τρόπο του να συμβάλλει για να μειωθούν όσο το δυνατόν περισσότερο οι καταστροφικές συνέπειες των φυσικών καταστροφών. Σεισμοί, πλημμύρες ποταμών, κατολισθήσεις, εκρήξεις ηφαιστείων, ανεμοστρόβιλοι, ισχυρές βροχοπτώσεις και τσουνάμι πλήττουν τον πλανήτη από άκρη σε άκρη, αφήνοντας συχνά πίσω τους πολλά θύματα.
 Η έλλειψη υποδομών σε πολλές χώρες, κυρίως στις φτωχές και αναπτυσσόμενες, έχουν ως αποτέλεσμα ο αριθμός των νεκρών σε παρόμοιες περιπτώσεις να ανεβαίνει δραματικά. Για το λόγο αυτό η συγκεκριμένη ημέρα έχει σκοπό να υπενθυμίσει σε όλους μας ότι «ποτέ δεν πρέπει να αφήνουμε τα πράγματα στην τύχη τους, έστω και εάν δεν μπορούμε να τιθασεύσουμε την αγριότητα της φύσης. Μπορούμε, όμως, να προστατευθούμε καλύτερα».
Στο βίντεο που ακολουθεί έχουν καταγραφεί οι 10 χειρότερες φυσικές καταστροφές που έγιναν στον κόσμο, με βάση των αριθμό των νεκρών που άφησαν πίσω τους…

Share
Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΧΕΤΕ ΚΑΤΙ ΝΑ ΠΕΙΤΕ