Ότι είμαι αγράμματος και δεν μπορώ να βαστήσω ταχτική σειρά 'σ ταγραφόμενα, και...τότε φωτίζεται και ο αναγνώστης.Μπαίνοντας εις αυτό το έργον καιακολουθώντας ναγράφω...........(Μακρυγιάννης)

.......να γράφω δικά μου, να γράφω δικά σας, να γράφω και ξένα. Οπιανού και νάναι πάλι εγώ θα γράφω, ακόμα και αν δε μου αρέσουν αυτά που έχετε γραμμένα, απλά γιατί αρέσουν σε σας που τα γράψατε και σε σας που τα βλέπετε, κι αν σας πικράνω μη λησμονάτε τα λόγια του George Orwell ….. εάν σημαίνει κάτι τέλος πάντων η Ελευθερία, σημαίνει το δικαίωμα του να λες στους ανθρώπους αυτά που δεν θέλουν να ακούσουν.

Κυριακή 23 Σεπτεμβρίου 2012

Είναι στην Πόλη οι οχτροί.................


Ο μοναδικός Νίκος Ξυλούρης κάποτε ερμήνευσε το μοναδικό
«Μπήκαν στην Πόλη οι οχτροί». Πολλοί σήμερα, αυτόν και τον στιχουργό του τραγουδιού θα τους θεωρούσαν προφήτες. Όμως δεν είναι έτσι, δεν μπήκαν οι οχτροί στην πόλη αλλά είναι από καιρό μέσα και δεν είναι μόνο οχτροί είναι και «ΕΦΙΑΛΤΕΣ» και το χειρότερο είναι πολλοί!
Η χώρα δεν είναι τσιφλίκι κανενός ψευτοδιανοούμενου, πεφωτισμένου της Εσπερίας, για να εξευτελίζει την έννοια του Ελληνισμού με χυδαίο και απρεπή τρόπο. Είναι ανεπίτρεπτο το 2012 να χαρακτηρίζονται... εθνικιστές, όλοι όσοι προβάλλουν, αγαπούν και αγωνίζονται για τα ιδανικά αυτού του τόπου. Πότε πια θα περάσει η μόδα της ετικέτας που λανσαρίστηκε από καμουφλαρισμένους δημοκράτες. Δεν υπάρχουν ετικέτες μόνο Ελληνική γλώσσα και ορθή ερμηνεία των λέξεων.

Όσο για τους ξένους και δη τους Δυτικούς έσταζαν και στάζουν -εκτός από ελάχιστες εξαιρέσεις- χολή για τους Έλληνες, αφού κάτι που θαυμάζεις είναι δύσκολο να το αγαπάς ταυτόχρονα. Αυτή τους η προπαγάνδα βρίσκει δυστυχώς ανταπόκριση και εντός των τειχών. Η σημερινή πανθομολογούμενη «ύπνωση» του ελληνικού λαού οφείλεται στη μιζέρια, την ηττοπάθεια και την άγνοια ταυτότητας που ένα κομμάτι δήθεν σκεπτόμενων συγγραφέων-«φιλοσόφων» εμφύτευσε με τον ακαταλαβίστικο λόγο του, λόγω μπερδεμένης σκέψης και όχι μόνο, στον ελληνικό λαό. Έννοιες όπως πατρίδα, πίστη, ιστορία, γλώσσα ταυτίστηκαν με την συντηρητικότητα από έναν υποτιθέμενο «προοδευτισμό»-μετάμοντερνισμό, του οποίοι οι λάτρεις αν και μειοψηφία, «ποδηγετούν» την νεοελληνική σκέψη.
Πως θα καταλάβει άραγε κάποιος που βρίσκεται η αλήθεια ή έστω ένα κομμάτι της; Η απάντηση εύκολη: Οι αλήθειες γνωστοποιούνται με απλά λόγια. Τα ψέματα διανθίζονται με πολύπλοκες φράσεις-ιδεολογήματα. Και αφού οι εξωγενείς παράγοντες δεν βρήκαν το κώνειο ακόμα για να μας εξαφανίσουν (Νίτσε), προσέλαβαν «μορφωμένους» κονδυλοφόρους για να μας πείσουν ότι είμαστε ρατσιστές και εθνικιστές. Ότι είμαστε μια φυλή ψωροπερήφανη, η οποία αυτό-εξοντώθηκε σε αντίθεση με το περίγυρό της, ο οποίος προσπαθεί να αναπτυχθεί, οικειοποιούμενος το ελληνικό παρελθόν.
Με απλά λόγια και σταράτα θα πούμε σε όλους αυτούς το εξής: Όσες προσπάθειες αφελληνισμού κι αν λάβουν χώρα, όσο κι αν προβάλλονται ισοπεδωτικές απόψεις άνευ ουσίας και περιεχομένου που στοχοποιούν την ιστορία, την ιδιοσυγκρασία και την κουλτούρα του Έλληνα, στο τέλος το σχέδιο Κίσσινγκερ δεν θα περάσει.
Όσο για τους Αφρικανούς, οι Έλληνες πάντα τους «πηγαίναμε». Ξέρετε γιατί; Γιατί είναι το ίδιο κατατρεγμένοι από τις δυτικότροπες «νυφίτσες» της ιστορίας που γέμιζαν τις «πολυτελείς» κρεμάλες τους με τα κορμιά τους, αλλά τώρα τους χρησιμοποιούν, προκειμένου να προβάλλουν έναν ψευδεπίγραφο ανθρωπισμό. Αυτό τον ανθρωπισμό που κάποιοι υποκριτές στη χώρα μας διαφημίζουν, με σκοπό να στηρίξουν την ανυπόστατη ιδεολογία τους και εφόσον ζούσαν στην εποχή των σκλάβων, θα έπαιρναν πρώτοι το ραβδί στο χέρι για να ραπίσουν τον «Μπαρμπαθωμά». Έτσι όπως ραπίζουν τώρα την ψυχή του συμπολίτη τους, τοποθετώντας «ταμπέλες» σε κάθε αντίθετη άποψή του.
Έστω και την ύστατη στιγμή καλούνται οι πραγματικές πατριωτικές δυνάμεις της χώρας, πολιτικές και μη, να αντιδράσουν σ’ αυτό που ξεδιπλώνεται εναντίον του Ελληνισμού εντός και εκτός συνόρων. Κλείνοντας να θυμίσουμε ότι στο Πολυτεχνείο το ‘73 ακουγόταν ο εθνικός ύμνος και όχι το μανιφέστο της γαλλικής επανάστασης.

Σαν πολίτες κάναμε και κάνουμε τα λάθη μας. Άλλωστε ποιος λαός είναι αναμάρτητος;

Όμως αυτός που κάνει το λάθος δείχνει την ΜΕΓΑΛΟΣΥΝΗ του και την μαγκιά του όταν παραδέχεται το λάθος του «αντρίκια» (όχι πολιτικάντικα) και αναλαμβάνει να το διορθώσει με κάθε κόστος! Άρα στο χέρι μας είναι να διορθώσουμε τα λάθη μας και να αποδείξουμε σε όλους ότι ΔΕΝ είμαστε μια φυλή ψωροπερήφανη, η οποία αυτό-εξοντώθηκε σε αντίθεση με το περίγυρό της και ότι το ελληνικό παρελθόν ανήκει στους ΕΛΛΗΝΕΣ με ΜΕΛΛΟΝ

Ας ακούσουμε τον μοναδικό ΝΙΚΟ:





Share
Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΧΕΤΕ ΚΑΤΙ ΝΑ ΠΕΙΤΕ